ЛЕ / Левски (София) - Сутиеска | 3:1 FT

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Как ще завърши мача...

Победа за Левски
342
62%
Равен
93
17%
Победа за Сутиеска
119
21%

Общо гласове: 554

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Re: ЛЕ / Левски (София) - Сутиеска |29.06|

Мнениеот ЕМИЛ » 29 юни 2017 13:49

metodito написа:https://topsport.bg/levski/levski-shte-napishe-nova-glava-v-istoriyata-si-ako-ne-padne-ot-sutieska.html
Ако "сините" не допуснат загуба, ще запишат клубен рекорд в европейската си история. Това ще бъде 11-ти пореден двубой за тях без домакинско поражение в турнирите.

...

В десетте изиграни официални международни мача в дома на "сините" оттогава, те имат 7 победи и 3 ремита. Някои от победите бяха срещу доста силни отбори като Гент, Лил и Спортинг (Лисабон).

Изображение

Непревземаема крепост е нашия стадион , а верните фенове са негови бранители ! 8-)

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 29 юни 2017 13:49

[offtopic]
Живко6461 написа:...

Първо, казах ти, че няма нужда да си саркастичен, не си оригинален. С назидателния си тон може да се упражняваш някъде другаде. Толкова нещо изписа, но пак забравяш: това НЕ СА ФИРМИ. Те не правят салам и сирене. Собствеността на голяма част от клубовете е неясна. Изсипват се едни пари в тях без никаква икономическа обосновка. Ако това беше бизнес и зависеше от печалбата си, А група да е фалирала. Така че формално това са бизнес субекти, иначе са си просто едни перачници на пари или в най-добрия случай, кофи без дъно. Говоря за България, разбира се. Това, за което говориш ти е може би за някъде на Запад. Но и там само виж какви са дълговете на един Реал Мадрид, и на толкова други отбори. И собствениците им наливат ли, наливат... Тези клубове, които се простират според финансовата си черга, купи и титли не печелят.

икономически обосновани, заплати

мда... Би ли ми казал, ако ходят по 1000 души на мач - два пъти в месеца колко трябва да е заплатата мсечно на футболист на "Левски", според теб? Икономически обосновано? Да речем, средна цена на билета от 10 лева и група от 22 футболисти. Числото, което ще получиш ще е обосновано от икономическа гледна точка. Защото в касата на клуба този месец ще са получени толкова пари, и всеки лев отгоре ще е икономически необосновано. Заради това, Живко, сравнението с фирма е опростенческо и не е валидно.

Защото има доста варианти, различни от случващото се в ЦСКА преди фалита. Там не изплащаха дългове, там източваха клуба.

ъъъ... при нас си убеден, че не правят така? :shock: Спомни си по времето на Тонев.
Естествено необходима е сериозна финансова дисциплина

Май ще се разберем най-накрая. :lol:

Пресъхвали са доста изворчета и дори реки, много компании, включително и футболни клубове са западали и дори изчезвали. Клишетата не поддържат и не възстановяват клуба.

Аз ли нещо не схващам или ти има нещо, пич? Аз му казвам нещо просто, той се набира, набира. Оффф. Абе, всъщност, зарежи.

П.С. Едно въпросче. Случайно да си даскал?[/offtopic]

Потребителски аватар
trokadero_
Контакти:

Мнениеот trokadero_ » 29 юни 2017 14:06

Да ви видим днес ;)

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 29 юни 2017 14:08

Малеееее, не се издържа вече, не ще да минава времето до 20 часа и това. Умирам за тръпчицата наречена "първи официален мач за сезона"!!! 8-)
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 29 юни 2017 14:19

ЕМИЛ написа:
metodito написа:https://topsport.bg/levski/levski-shte-napishe-nova-glava-v-istoriyata-si-ako-ne-padne-ot-sutieska.html
Ако "сините" не допуснат загуба, ще запишат клубен рекорд в европейската си история. Това ще бъде 11-ти пореден двубой за тях без домакинско поражение в турнирите.

...

В десетте изиграни официални международни мача в дома на "сините" оттогава, те имат 7 победи и 3 ремита. Някои от победите бяха срещу доста силни отбори като Гент, Лил и Спортинг (Лисабон).

Изображение

Непревземаема крепост е нашия стадион , а верните фенове са негови бранители ! 8-)

Ако не друго, момчето със сопата ще налага. Дали нашите или техните - няма значение.

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 29 юни 2017 15:16

Според спортал.......

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Митрев; Цветкович, Яблонски, Пиргов, Горанов; Прохазка, Панайотов; Адениджи, Вутов, Нар; Мапуку
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 29 юни 2017 15:19

modor написа:Според спортал.......

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Митрев; Цветкович, Яблонски, Пиргов, Горанов; Прохазка, Панайотов; Адениджи, Вутов, Нар; Мапуку

Черният атакуващ тризъбец ще ги разкъсва, а Вутов ще внася финес и импровизация в офанзивен план. 8-)
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
tatusindo
Контакти:

Мнениеот tatusindo » 29 юни 2017 15:32

TristaNNN написа:
modor написа:Според спортал.......

Черният атакуващ тризъбец ще ги разкъсва, а Вутов ще внася финес и импровизация в офанзивен план. 8-)

Взе ми думите от устата ;)
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/wrapimg]

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 29 юни 2017 15:56

metodito написа:[offtopic]
Живко6461 написа:...

Първо, казах ти, че няма нужда да си саркастичен, не си оригинален. С назидателния си тон може да се упражняваш някъде другаде. Толкова нещо изписа, но пак забравяш: това НЕ СА ФИРМИ. Те не правят салам и сирене. Собствеността на голяма част от клубовете е неясна. Изсипват се едни пари в тях без никаква икономическа обосновка. Ако това беше бизнес и зависеше от печалбата си, А група да е фалирала. Така че формално това са бизнес субекти, иначе са си просто едни перачници на пари или в най-добрия случай, кофи без дъно. Говоря за България, разбира се. Това, за което говориш ти е може би за някъде на Запад. Но и там само виж какви са дълговете на един Реал Мадрид, и на толкова други отбори. И собствениците им наливат ли, наливат... Тези клубове, които се простират според финансовата си черга, купи и титли не печелят.

икономически обосновани, заплати

мда... Би ли ми казал, ако ходят по 1000 души на мач - два пъти в месеца колко трябва да е заплатата мсечно на футболист на "Левски", според теб? Икономически обосновано? Да речем, средна цена на билета от 10 лева и група от 22 футболисти. Числото, което ще получиш ще е обосновано от икономическа гледна точка. Защото в касата на клуба този месец ще са получени толкова пари, и всеки лев отгоре ще е икономически необосновано. Заради това, Живко, сравнението с фирма е опростенческо и не е валидно.

Защото има доста варианти, различни от случващото се в ЦСКА преди фалита. Там не изплащаха дългове, там източваха клуба.

ъъъ... при нас си убеден, че не правят така? :shock: Спомни си по времето на Тонев.
Естествено необходима е сериозна финансова дисциплина

Май ще се разберем най-накрая. :lol:

Пресъхвали са доста изворчета и дори реки, много компании, включително и футболни клубове са западали и дори изчезвали. Клишетата не поддържат и не възстановяват клуба.

Аз ли нещо не схващам или ти има нещо, пич? Аз му казвам нещо просто, той се набира, набира. Оффф. Абе, всъщност, зарежи.

П.С. Едно въпросче. Случайно да си даскал?[/offtopic]

[offtopic]Методи, не съм саркастичен. Не съм и оригинален. Пиша неща, които са известни и масови като приложение. Ти много често си оригинален. Няма да споменавам примери, защото се обиждаш. Тонът ми не е назидателен. Нормален си е. Не забравям. Знам. Това са фирми, компании, акционерни дружества. Които в организацията и дейността си се подчиняват на основни норми и икономически правила. Нищо, че основната им дейност не е свързана с работата на стругари, фрезисти, и не произвеждат салам и сирене. Това че ти нямаш елементарни познания в областта, но изказваш високопретенциозни мнения също няма никакво значение. Нищо, че ти и то тук изписа „толкова нещо“. Все грешни твърдения.
Да, дейността на професионалните футболните клубове като акционерни дружества е бизнес. И зависи от печалбата им. И то силно. Справка състоянието на двата най-популярни футболни клуба в България. Собствеността на тези клубове може да е неясна за масовия наблюдател. Но може лесно да бъде установена. Всъщност това е сходство с много други компании. Дори такива, които се вписват в твоите представи за фирма.
Посочваш някои форми на финансиране. Не съвсем „морални“. Те са факт. Както е факт, че поне в „Левски“ в последно време не се големи финансови източници. Финансирането е един от основните проблеми на всяка компания. Дори такива, които се вписват в твоите представи за фирма. Би било чудесно отнякъде да се появи финансовият източник, който в продължение на няколко години изплаща дълговете на ПФК „Левски“ АД като през това време заплатите са много ниски и съвсем естествено отборът се класира примерно между четвърто и десето място. Без амбиции. И в един момент дълговете са изплатени, привличаме силни футболисти и треньори и започваме похода напред и нагоре. Аз дори не мечтая за подобно развитие. Според теб може да е напълно реално.
Правилата, които са на Запад не са много по-различни от тези в България. Някои се вписват в тях. Дългове имат много компании. Включително и най-големите, най-известните. Включително и най-големите и най-известните футболни клубове. Дълговете не са признак на криза. След като намират източници за инвестиции, с които покриват разходите - спонсори, реклама, продажби на карти, билети, карти, сувенири, ..., заеми, ..., други инвестиции, ... Да, и заеми. Които банките ги отпускат. Защото съответната компания изплаща предишните.
Колко ще бъде заплатата на футболистите на „Левски“, ако ходят 1000 души на мач не мога да ти кажа. Заплата се определя и от други фактори. Но вече споменах, че ако „Левски“ продължава да е посредствен отбор броят на зрителите наистина ще бъде много малък и ще продължи да намалява. Това вече е факт. Дори свързах ниските заплати освен с намаляващия брой на зрителите и с намаляване на останалите източници на приходи приходи. Явно не си го разбрал след като контрираш с „икономически обосновани заплати“. Заплатите се обосновават не само от приходите от билети. Те влияят много сериозно на размера на приходите. Чрез дейността на служителите, които ги заработват. Както казах влияят много и то взаимносвързани фактори. Затова, Методи, сравнението с фирма е точно, макар че според теб звучи опростенчески и не е валидно.
Коментирах примера с ЦСКА защото ти го беше посочил. Далеч съм от мисълта, че в ПФК „Левски“ АД се е работило правилно по времето на Тонев. Аз се обявих против назначаването му още в началото, дори го нарекох номенклатурчик. Според мен Тонев нанесе огромни щети на „Левски“. В номенклатурчик беше превърнат и Георги Иванов. Няма как да имам некритично мнение за него. Нищо че някои, включително и ти, понякога го хвалят.
Не виждам за какво трябва да се разбираме. Имаме различни позиции. Твоите са против елементарни икономически правила. Нима трябва да се съглася с теб?
Интересно кое породи съмненията ти за здравословното ми състояние? Все пак благодаря! Мога да ти отговоря с известния бисер „Не се радвай, добре съм“. :) Чувствам се много добре. Уверявам те! Ти оспорваш ли мнението ми за клишетата?
Случайно или закономерно отново ми задаваш личен въпрос? Не твърдя, че е неоснователен. Може би не съм запознал добре с изискванията за участие във форума. Няма да го направя и сега. Няма време. Трябва да се ориентираме към мача. Дали пък съм се промъкнал със забранена професия или с други несъответствия с изискванията?
Или пък търсиш даскал? Според мен наистина няма да е зле да вземеш някой урок по аритметика. По-нататък икономика, финанси... Но не е задължително. Тук е форум. Така мисля.[/offtopic]

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 29 юни 2017 16:06

Спас дали ще си покаже краката от вип ложата на сектор А?
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Върни се в “Левски”