Лятна селекция и подготовка /2012/ - "Лудогорец"

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Re: Лятна селекция и подготовка /2012/ - Лудогорец

Мнениеот tsonpen » 29 юни 2012 22:49

D.Georgiev написа:Из български спортен сайт:
Момчетата на Ивайло Петев, които миналия сезон изненадващо станаха шампиони на България избиха комплексите си над тима, който от следващия сезон ще играе във второто ниво на австрийския футбол.

[offtopic]sportni.bg[/offtopic]

Проблемът е, че е спортен. Да беше просто жълт, да не разбират смисъла на определени мачове от подготовката. Сигурен съм, че биха искали да заменят думата изненадващо с незаслужено.
За мен дразнещо е, че едва ли не обвиняват футболистите, че си вършат работата. Че играят срещу този, който излезе срещу тях и че се доказват пред треньора, собственика, феновете и се борят за титулярното си място.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
nedko
Контакти:

Мнениеот nedko » 29 юни 2012 23:05

tsonpen написа:
D.Georgiev написа:Из български спортен сайт:
Момчетата на Ивайло Петев, които миналия сезон изненадващо станаха шампиони на България избиха комплексите си над тима, който от следващия сезон ще играе във второто ниво на австрийския футбол.

[offtopic]sportni.bg[/offtopic]

Проблемът е, че е спортен. Да беше просто жълт, да не разбират смисъла на определени мачове от подготовката. Сигурен съм, че биха искали да заменят думата изненадващо с незаслужено.
За мен дразнещо е, че едва ли не обвиняват футболистите, че си вършат работата. Че играят срещу този, който излезе срещу тях и че се доказват пред треньора, собственика, феновете и се борят за титулярното си място.

Толкова помия се излива по адрес на нашия отбор в коментари на различни сайтове и форуми. Все се надявах, че рано или късно ще спрат с пренебрежението, с иронията и обидите. За жалост обаче продължават и си мисля, че единствения начин да се спре всичко това е мачкане и доказване както в България, а най-добре и в Европа.

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Мнениеот D.Georgiev » 30 юни 2012 09:02

nedko написа:Толкова помия се излива по адрес на нашия отбор в коментари на различни сайтове и форуми. Все се надявах, че рано или късно ще спрат с пренебрежението, с иронията и обидите. За жалост обаче продължават и си мисля, че единствения начин да се спре всичко това е мачкане и доказване както в България, а най-добре и в Европа.

В България титлата нищо не значи. Тук, за да те уважават трябва да се представяш добре е ЕКТ. Това е единственото нещо, което има значение и е неоспоримо. Пред нас стои златен шанс да се легитимираме...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 30 юни 2012 10:05

Отборът на Лудогорец като играчи изглежда изключително компактно и стабилно с изключение на един пост, но той е много ключов и ще е грехота, ако точно това ви изяде главата в някой решаващ мач.
Чворович/Голубович като сте тръгнали да правите селекцията, намерете някой доказан играч с опит, иначе всичко може да отиде по дяволите.

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 30 юни 2012 10:05

D.Georgiev написа:
nedko написа:Толкова помия се излива по адрес на нашия отбор в коментари на различни сайтове и форуми. Все се надявах, че рано или късно ще спрат с пренебрежението, с иронията и обидите. За жалост обаче продължават и си мисля, че единствения начин да се спре всичко това е мачкане и доказване както в България, а най-добре и в Европа.

В България титлата нищо не значи. Тук, за да те уважават трябва да се представяш добре е ЕКТ. Това е единственото нещо, което има значение и е неоспоримо. Пред нас стои златен шанс да се легитимираме...

Зложелателите никога няма да спрат да говорят несъстоятелни неща. Дори и да се направи нещо значимо в европейските турнири, неминуемо ще има и загуби. Тези загуби ще се преекспонират, а победите ще се обясняват с фантазии. Нали така е сега с мачовете от българското първенство. Зложелателите преекспонират решението на Миньор да излезе с юношите или неубедителното съдийство на Пастата и на този фон бледнеят реалните качества и безспорни успехи, които отборът показа.
Така че, на хора със злобарска програма не трябва да им се обръща внимание, помийните ями са бездънни, а и самите тези хора ежедневно си произвеждат собствен материал ;) Хайде, спирам, че започва да става неприятно...

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 30 юни 2012 10:11

drvasko98 написа:Отборът на Лудогорец като играчи изглежда изключително компактно и стабилно с изключение на един пост, но той е много ключов и ще е грехота, ако точно това ви изяде главата в някой решаващ мач.
Чворович/Голубович като сте тръгнали да правите селекцията, намерете някой доказан играч с опит, иначе всичко може да отиде по дяволите.

Може би има логика това, което казваш, но от друга страна - виж, че Лудогорец получи най-малко голове през първенството. Може това да не е заслуга основно на вратаря, но постът вече е доста подсилен. Предполагам, че Чворович е по-добър вратар от Голубович, по-млад е и ще продължава да подобрява нивото си, а и конкуренцията се вдига, което подобрява качествата и на Голубович. От друга страна ако се редуват на вратата ще трупат по-малко опит, което не е добре, но пък има много добро подсигуряване ако се случинаказание или контузия за един от двамата.
Може би всички се надяваме да дойде нападател. Това със сигурност ще направи отбора по-силен.

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Мнениеот D.Georgiev » 30 юни 2012 10:14

tsonpen написа:Зложелателите никога няма да спрат да говорят несъстоятелни неща. Дори и да се направи нещо значимо в европейските турнири, неминуемо ще има и загуби. Тези загуби ще се преекспонират, а победите ще се обясняват с фантазии. Нали така е сега с мачовете от българското първенство. Зложелателите преекспонират решението на Миньор да излезе с юношите или неубедителното съдийство на Пастата и на този фон бледнеят реалните качества и безспорни успехи, които отборът показа.
Така че, на хора със злобарска програма не трябва да им се обръща внимание, помийните ями са бездънни, а и самите тези хора ежедневно си произвеждат собствен материал ;) Хайде, спирам, че започва да става неприятно...

Мисля, че би се изненадал как ще се промени отношението на голяма част от хората при евентуален успех в ЕКТ. Спомни си само за отношението на феновете на "Левски" и "Локомотив" преди началото на сезона и сега.

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 30 юни 2012 10:35

D.Georgiev написа:
Мисля, че би се изненадал как ще се промени отношението на голяма част от хората при евентуален успех в ЕКТ. Спомни си само за отношението на феновете на "Левски" и "Локомотив" преди началото на сезона и сега.

Дано е така.
Вярно е това, което казваш, но имай предвид, че Лудогорец свърши полезна работа и за двата отбора - отне титлата на ЦСКА и вкара Локо Пд в Европа (макар, че преди това го извади). Феновете на Ботев Пд също имат добро отношение към Лудогорец. Според мен става дума и за манталитет на съответната агитка. Защото от една страна феновете на Левски ръкопляскат на Лудогорец след загубата си, феновете на Ботев Пловдив аплодират бившия си футболист Данчо Минев, а знаем какво стана на Армията и в Разград. При това феновете на ЦСКА имат съвсем основателни причина да търсят вината за всичко, което им се случи най-вече в собствениците и ръководството на ЦСКА. Проблемът им не е Лудогорец, но малко от тях го разбират.

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Мнениеот D.Georgiev » 30 юни 2012 11:45

Междудругото, проуснах да коментирам вчерашната контрола и вие казахте почти всичко, но ето какво забелязах аз:

- Започваме да използваме повече тактически приоми - Марселиньо и Гъргоров си сменяха местата първото полувреме. Когато влезе Гуела стана същото, само че този път, Марселиньо мина на крилото, а Гуела зад нападателя. След влизането на Александров, двамата с Гуела си сменяха местата на фланговете. До сега не сме използвали нито едно от тези неща.

- Започваме да използваме бековете, повече в дефанзивен план и по-малко в атака. Вчера въпреки съперника нито Шоко, нито Кейсара се включваха активно в нападение. С вземането на толкова офанзивни футболисти, явно ще се разчита повече на тях да си свършат нещата напред без да се налага Шоко винаги да е на крилото. Явно се търси повече сигурност и поправяне на старата грешка с множеството голове, които получихме на контра. Разбира се, ако нещата не вървят не се съмнявайте, че имаме още две крила ;)

- Г.Костадинов - ей, вярвайте ми, това момче вчера даде заявка за титулярно място, при това на много изненадващ пост! Взехме го като опорен полузащитник и го пускахме като смяна на Генчев или Дяков. Вчера влезе на мястото на Марселиньо и за мен беше най-добрият ни футболист през второто полувреме. Това момче освен гола направи и две асистенции, като приятно впечатление прави че има много добър поглед над играта и въпреки по-високия си ръст е доста техничен и повратлив. Изключително спокойни отигравания направи, включително при гола (все едно има 10 години опит в този отбор). Тези негови качества вчера за пръв пък ги видях.

- Тунчев. Не съм сигурен, че ще подпишем с него, въпреки че преди много го харесвах (наскоро не съм го наблюдавал). Мисля, че привличането на Моци не беше сигурно и за това взехме Тунчев на подготовката. След подписването на договора обаче ставаме с 5 централни защитника и то без да броим него. Мисля, че ще бъде освободен. Викането му беше застраховка от провал на сделката с румънеца.

- Чворович още не е готов за титуляр. Не, че не е добър вратар, но просто вчера се видя, че още не се разбира със защитниците пред него. Не мисля, че ще го видим на врата поне за мачовете срещу "Динамо". Трябва му още игрвото време с новите съотборници, за да го видим титуляр.

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 30 юни 2012 12:02

Отново много съдържателен анализ! :) Мерси :)
И на мен ми направи впечатлението хладнокръвието на Костадинов пред вратата на австрийците. През първото полувреме някой от титулярите също остана сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.

Върни се в “Лудогорец”