v.r.s. написа:Ако искат да има отзвук да блокират и пристанищата, но тогава ще ядат бой не само от полицията, а и от останалите гърци. Онези от Брюксел са сезирани, но какво от това, след като не могат да им наредят да отворят границата, най-много да се започне наказателна процедура срещу Гърция. И защо да сме солидарни с тези, от които губим милиони, шофьорите ни не могат да се приберат при семействата си и ще дължат неустойки и изхвърлят стоката, която карат. Хайде се постави на един тираджия, който е пътувал две седмици до Испания примерно и се прибира през Гърция за да спести време и следователно да може да направи още един курс за месеца, за да издържа семейството си и няколко пияни фермера го блокират и не може да се прибере и чака още седмица на границата. Как го виждаш да бъде солидарен с тези, които взимат в пъти повече от него и най-вече му пречат да изкарва прехраната си? Не може и няма как да има подобна солидарност.
Ами аз казвам как стоят нещата според мен, както казах, не знам защо са решили да блокират тази граница, а не някое пристанище, може би блокирането на границата е по-лесно изпълнимо.
Брюкселските дипломати трябваше да окажат натиск върху Ципрас, който от своя страна да ускори преговорите с фермерите и блокадата да падне, но това не се случва, аз не мога да кажа защо е така.
Ами на мястото на тираджията бих се запитал защо този човек протестира, без да се поддавам на пиперливи подмятания за мързеливите гърци, които не искат да плащат, защото тия трактористи са същите, като тираджиите, борят се, за да изхранят семействата си, борят се и за пенсиите на родителите си, а и за техните собствени след време.
Не ми харесва как някои хора се старая да превърнат протеста на фермерите във вражда между българския и гръцкия народ, това е грешно и неправилно.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]