honda написа:delqnski47 написа:honda написа:Виждам ,че се разгаря голям полемика Б.Михайлов или Д.Бербатов. Мисля ,че на всеки е ясно ,че е необходима "радикална" промяна в българския футбол. Но на всеки ,който малко та малко има някакви наблюдения върху българския футбол е ясно ,че ръководството на БФС тотално е вдигнало ръце от управлението на българския футбол. Реално това с което се занимават е да усвояват средства от УЕФА( и го правят доста успешно) . Докато в нашия футбол цари абсолютна анархия и всеки си прави каквото си поиска.. Докато в българския футбол са такива като К.Домусчиев и Г. Ганчев нищо хубаво не чака нашия футбол. Няма как да очакваш от хора като гореспоменатите двама да започнат да спазват правилата-това никога не се е случвало досега,та отсега нататък ли ще се случи.
В началото приех с умерена доза оптимизъм кандидатурата на Бербатов- всичко чудесно ,но не чух нищо определено от него. За мен промяна в българския футбол трябва да започне от налагане и спазване на определени правила. разбрах ,че познават Устава на БФС-чудесно. Само дето забравиха да пояснят според коя точка от този Устав беше създадена ППЛ и беше вкаран по много неясни критерии в нея ЦСКА-София, Какво се случи с дисциплинарното наказание на Литекс? И какво е отношението на Д.Бербатов и неговия екип към споменатите въпроси?
Виждам,че тук се споменава ,че само 3 отбора от елита са подкрепили Д.Бербатов- кои са тези 3 отбора:
Берое- издържан(по заповед от ББ) от губещата стотици милиони лева на година държавна "Марица-Изток-2"
Ботев(Вр)- издържан(по заповед от ББ) от държавнта АЕЦ -Белене
ЦСКА-София - издържан също с държавни средства( според "кутията на Пандора"- нещо за което бате хонда беше писал многократно преди да бъде отворена кутията ) ,клуба за който официално ББ заяви ,че е помагал най-много.
Не е кой знае каква тайна,че на срещите на Д.Бербатов с клубовете са присъствали функционери (не активисти) и депутати от ГЕРБ включително и печално известния бивш министър на ММС -К.Кралев. Нещо,което не е останало незабелязано и от УЕФА,която е застанала категорично на страната на Б.Михайлов. Като се вземе предвид ,че УЕФА осигурява около 80% от средствата с които разполага БФС мисля,че не е изненада резултата от изборите.
От едната страна бяха Б.Михайлов и неговата шайка,които реално нищо не правят и единственото което ги интересува да си докарат едни прилични приходи от УЕФА , а оттам натаък ,ако някой нашенец реши да "почерпи"- ами добре дошъл ,няма да го връщат човека я..
От другата страна Д.Бербатов и стоящите зад него най-ретроградни сили в българското общество. Какво добро те донесоха,че да очакваме,че точно футбола ще оправят?
Много пъти съм давал за пример Хърватия - там корупцията във футбола в никакъв случай не по-малка отколкото у нас, първенството им е абсолютен фарс, но имат едно 30-40 футболиста играещи на най-високо ниво ,докато ние нямаме един играч играещ на най-високо ниво. И затова вината на БФС е много малка. БФС ли е виновен ,че в клубовете не се работи успешно с подрстващите. На всеки един клуб е предоставена методиката на работа с подрастващите кеф ти от Италия,кеф ти от Холандия, кеф ти от Германия, кеф ти от Испания. Но затова ,че клубовете не ги прилагат БФС няма вина. Примерно какви футболни успехи е постигнал Динамо(З)?- Но за сметка на това са получили от трансфери на свои футболисти над 500 млрд евро( според някои реалната сума е доста по-голяма).
Моето лично мнение,е БФС не е най-големия виновник за състоянието на българския футбол.
Мисля че от този момент нататък нямате морално право на каквито и да е претенции, мрънкане и каквото и да е .И всеки път при най малки симптоми от ваша страна , ние ще ви напомняме вашия избор
![]()
Амин . Всяко зло за добро
"Който говори за морал,обикновено го няма"(Лао-Дзъ)
На мен ми е ясно,че вие сте сте марионетки на ББ и ще правите,каквото ви каже. Все пак човека цяла нова лига ви направи, и пари даде на ГГ ,все пак джудже не обича да бърка в джоба си.
Да видя някъде в това ,което съм написал подкрепа към досегашното ръководство на БФС?
Марионетка е този, който е зависим финансово ,а вие сте тези , които сте в тази позиция . Ние сме изкарали 30 000 000 за 2-3 години и това са пари без ежегодните приходи от собственика, който дава. Естествено, имаме и разходи, но те са предимно от заплати . Но колко да са големи тия заплати, при положение че отстранихме 3 отбора с доста по голям коефициент и ресурс от нас . БАТ3, Базел и Виктория. Това ни даде възможност да натрупаме точки и капитал със свободни агенти предимно .