Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Futurepool
Контакти:

Re: Селекцията в Ливърпул

Мнениеот Futurepool » 28 яну 2014 11:20

Това с изпуснатите трансферни цели и неадекватни действия от страна на ръководството на отбора не е от вчера.
Скоро прочетох автобиографията на Джерард, в която той отделя цяла глава на ситуацията около неговия нов договор след финала в Истанбул.
Факт е, че тогава го искат от Челси и Реал Мадрид. Самия той признава, че тези оферти са му размътили главата. Всички обаче помним думите му след финала, че след нощ като тази в Истанбул, как би могъл да не остане в клуба.
Интересното обаче тепърва предстои: Джерард очаква предложението за нов договор, за да успокои феновете, отбора и най-вече себе си. Такова предложение обаче не идва. Следва протакане с месеци от страна на Бенитес и Рик Пери, при положение, че те са прекрасно запознати с интереса на други клубове. Стиви пише, че не е можел да си намери място през този период. Не е знаел какво се случва, дали са искали да го продадат за да надграждат отбора, дали са искали да се циганят относно заплатата му.
Това, което ме изуми е, че капитанът се врича във вярност на клуба, когато интересът от други клубове с огромни финансови възможности е налице, а среща мълчание, разтакаване и пазарене от страна на ръководството.
Подписването на договора му става факт след месеци мълчание и странно поведение от клуба. Да не говорим за първоначално предложената му заплата.
За мен това е неадекватно поведение от страна на Ливърпул, за такова го намира и самия Джерард. Явно отговорните хора на тези постове се сменят, но традицията да изумяват феновете и дори ключовите си играчи с действията си се запазва.

Позволих си да напиша това, защото обикновено ние като фенове по-скоро гадаем какво се случва в клуба и защо се взимат, или не различни решения. Това обаче е реална ситуация, написана от самия Джерард. Щом и за него някои решения са объркващи и необясними, какво остава за нас феновете. :)

iliyan

Мнениеот iliyan » 28 яну 2014 11:46

След сезон 08/09 имам спомен , че Рафа беше казал , че вместо да надгражда отбора е трябвало да бъде счетоводител и реално тогава нещата тръгнаха стремглаво надолу , а съвсем малко трябва на Ливърпул да стане шампион следващият сезон.Това вече е минало и дано всички са си взели поуки от тогавашните изпълнения !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 28 яну 2014 11:55

iliyan написа:След сезон 08/09 имам спомен , че Рафа беше казал , че вместо да надгражда отбора е трябвало да бъде счетоводител и реално тогава нещата тръгнаха стремглаво надолу , а съвсем малко трябва на Ливърпул да стане шампион следващият сезон.Това вече е минало и дано всички са си взели поуки от тогавашните изпълнения !

Като гледаш как действат от ръководството взели ли са си поука? :roll:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Futurepool
Контакти:

Мнениеот Futurepool » 28 яну 2014 11:59

iliyan написа:След сезон 08/09 имам спомен , че Рафа беше казал , че вместо да надгражда отбора е трябвало да бъде счетоводител и реално тогава нещата тръгнаха стремглаво надолу , а съвсем малко трябва на Ливърпул да стане шампион следващият сезон.Това вече е минало и дано всички са си взели поуки от тогавашните изпълнения !

За подобни ситуации може и да са си взели поука (визирам новия договор на Суарес), но явно мудността и липсата на гъвкавост при преговорите е налице. Не смея да обвинявам никой конкретно, защото признавам, решенията за трансферите в отбора ми стават все по-мъгляви, но при положение, че Ливърпул вече не привлича играчи с името си, трябва да се действа по-бързо и професионално.

iznenada

Мнениеот iznenada » 28 яну 2014 12:05

Futurepool написа:

но при положение, че Ливърпул вече не привлича играчи с името си, трябва да се действа по-бързо и професионално.

И как да стане това ? Представи си ,че в момента, ти се една изгряваща звезда и ти се обаждат , Брендън Роджърс от Ливърпул и Жозе Моуриньо от Челси . Кой отбор и кой мениджър ще избереш ? Кажи ми честно и махни всякакви пристрастия ?
Ако някой ми следи коментарите от 3 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Mar70
Контакти:

Мнениеот Mar70 » 28 яну 2014 12:24

iznenada написа:
Futurepool написа:

но при положение, че Ливърпул вече не привлича играчи с името си, трябва да се действа по-бързо и професионално.

И как да стане това ? Представи си ,че в момента, ти се една изгряваща звезда и ти се обаждат , Брендън Роджърс от Ливърпул и Жозе Моуриньо от Челси . Кой отбор и кой мениджър ще избереш ? Кажи ми честно и махни всякакви пристрастия ?

Значи ако имам гарантирано място в 11-те поне в началото, за да се докажа в Ливърпул, веднага избирам Ливърпул. Едно защото ще имам шанс да помогна на отбора и да сам с основна заслуга отбора да се класира в ШЛ, второ че ще играя доста по - редовно и трето заплатата ми няма да е чак толкова по - малко от в Челси. Докато ако ида в Челси - да ще мога да играя в ШЛ, да се боря за първенството ама, какво от това ? Нека играя общо 15 мача от 50-60 и ще искам да играя там да да. То ако беше така, защо Стъридж не остана в Челси, а дойде при нас при положение, че е печелил първенството, ШЛ и т.н. Лошото е, че явно нашия тренер, няма характер да каже на собствениците трябва ми тоя, да се свърже с него и да го убеди, както прави Моуриньо !
Последна промяна от Mar70 на 28 яну 2014 12:31, променено общо 1 път.

Futurepool
Контакти:

Мнениеот Futurepool » 28 яну 2014 12:28

Абсолютно си прав! Аз твърдя същото от години. Факт е обаче, че не само Челси и Юнайтед взимат наши трансферни цели.
Да го докараме до там, че не можем да се пребори с Тотнъм, за мен означава, че нещо не е наред. А специално за ситуацията в този трансферен прозорец, мисля, че Ливърпул не е в чак такава патова ситуация: четвърто място за момента (реален шанс за ШЛ), възможност да играеш със Суарес, Стъридж и Джерард. Като ти се играе в ШЛ и искаш купи, напъни се и помогни на новия ти отбор да го постигне. Така за мен се създава име и постиженията са по-сладки. :) За мен е не е все едно дали си допринесъл с нещо за постигнатите успехи, или са ти дали медал за някоя купа, а ти си климбарил при резервите през цялото време. Но, кой съм аз да казвам кое е важно. :)

Потребителски аватар
Mighty Reds
Контакти:

Мнениеот Mighty Reds » 28 яну 2014 12:34

С тия вече не можем да се борим, а и не съм убеден, че си струва борбата.

A Bola in Portugal is reporting that Monaco have joined the race to sign Benfica midfielder Andre Gomes. The 20-year-old had been heavily linked with a move to the Premier League, with Liverpool and Manchester City among those credited with an interest.
“This city has two great teams - Liverpool and Liverpool reserves.”
Bill Shankly

[wrapimg=]http://assets.liverpoolfc.tv/uploads/assets/fans_4d778a4a9ac36353881786.jpg[/wrapimg]

iznenada

Мнениеот iznenada » 28 яну 2014 12:35

Mar70 написа:
iznenada написа:
Futurepool написа:

Значи ако имам гарантирано място в 11-те поне в началото, за да се докажа в Ливърпул, веднага избирам Ливърпул. Едно защото ще имам шанс да помогна на отбора и да сам с основна заслуга отбора да се класира в ШЛ, второ че ще играя доста по - редовно и трето заплатата ми няма да е чак толкова по - малко от в Челси. Докато ако ида в Челси - да ще мога да играя в ШЛ, да се боря за първенството ама, какво от това ? Нека играя общо 15 мача от 15 и ще искам да играя там да да. То ако беше така, защо Стъридж не остана в Челси, а дойде при нас при положение, че е печелил първенството, ШЛ и т.н. Лошото е, че явно нашия тренер няма характер да каже на собствениците трябва ми тоя, да се свърже с него и да го убеди, както прави Моуриньо !

От къде знаеш ,че Салах до една година ,няма да е твърд титуляр в Челси ? Освен това ,още тая година може да стане носител на титлата в Англия и ШЛ,нали ? Ай стига глупости,моля ти се .Веднага ще приемеш обаждането на Моуриньо а на незивестния ,все още Роджърс няма да му вдигаш повече. Ай моля ви са .Казах ,че искам искрен отговор.
Ако някой ми следи коментарите от 3 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Mar70
Контакти:

Мнениеот Mar70 » 28 яну 2014 12:41

iznenada написа:
Mar70 написа:
iznenada написа:
Futurepool написа:

Значи ако имам гарантирано място в 11-те поне в началото, за да се докажа в Ливърпул, веднага избирам Ливърпул. Едно защото ще имам шанс да помогна на отбора и да сам с основна заслуга отбора да се класира в ШЛ, второ че ще играя доста по - редовно и трето заплатата ми няма да е чак толкова по - малко от в Челси. Докато ако ида в Челси - да ще мога да играя в ШЛ, да се боря за първенството ама, какво от това ? Нека играя общо 15 мача от 15 и ще искам да играя там да да. То ако беше така, защо Стъридж не остана в Челси, а дойде при нас при положение, че е печелил първенството, ШЛ и т.н. Лошото е, че явно нашия тренер няма характер да каже на собствениците трябва ми тоя, да се свърже с него и да го убеди, както прави Моуриньо !

От къде знаеш ,че Салах до една година ,няма да е твърд титуляр в Челси ? Освен това ,още тая година може да стане носител на титлата в Англия и ШЛ,нали ? Ай стига глупости,моля ти се .Веднага ще приемеш обаждането на Моуриньо а на незивестния ,все още Роджърс няма да му вдигаш повече. Ай моля ви са .Казах ,че искам искрен отговор.

Ти пък, откъде си толкова сигурен, че няма след година да е дълбока резерва ? И кво като стане носител на титлата в Англия(много голям шанс да е пейка) или в ШЛ(където не може да играе). Пак те питам, ако е само за тва Стъридж, защо напусна, като взе всичко и имаше шанс всяка година да печели всичко ?

Върни се в “Ливърпул”