Македония пази свидетелства подписани от Гоце Делчев

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: Македония пази свидетелства подписани от Гоце Делчев

Мнениеот Viktor4o_Rs » 30 дек 2011 00:58

Сафроне, от такива македонски спецове и историографи като тебе Гърция и до ден-днешен не признава името на държавицата ти и ви блокира навсякъде :lol: :lol: :lol: По същата твоя логика трябва да има държави Мизия, Тракия, Шопия, Родопия и т.н. Или си малоумен, или си прекалено зомбиран, а може би и двете :roll:
А явно си и шизофреник, защото съм те виждал да пишеш в едни теми от името на македонски гражданин, в други от името на български такъв. Ако имаш БГ паспорт, за който драпат сума ти макета, това вече обяснява нещата :mrgreen:
Последна промяна от Viktor4o_Rs на 30 дек 2011 01:37, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 30 дек 2011 01:17

Viktor4o_Rs написа:Сафроне, от такива македонски спецове и историографи като тебе Гърция и до ден-днешен не признава името на държавицата ти и ви блокира навсякъде :lol: :lol: :lol: По същата твоя логика трябва да има държави Мизия, Тракия, Шопия, Родопия и т.н. Или си малоумен, или си прекалено зомбиран, а може би и двете :roll:
А явно си и шизофреник, защото съм те виждал да пишеш в едни теми от името на македонски ражданин, в други от името на български такъв. Ако имаш БГ паспорт, за който драпат сума ти макета, това вече обяснява нещата :mrgreen:

Вики, естествено ,че има държава Мизия, аз съм от там! А Вие, българите, сте си присвоили историята ни- Видин, Плевен, Търново, Русе, Добрич Шумен, Враца, Монтана, Ловеч и т.н.-изконни мизииски градове. Аман от лъжите и манипулациите ви :evil: Симеон Велики е мизиец, Наполеон Бонапарт е мизиец, Уилям Гладстоун е мизиец, Франц Йозеф Щраус е мизиец, Ал Пачино също е мизиец :!: Пеле, Марадона, Бекенбауер и Кройф са македонци... :(

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 30 дек 2011 01:38

niki87 написа:
Viktor4o_Rs написа:Сафроне, от такива македонски спецове и историографи като тебе Гърция и до ден-днешен не признава името на държавицата ти и ви блокира навсякъде :lol: :lol: :lol: По същата твоя логика трябва да има държави Мизия, Тракия, Шопия, Родопия и т.н. Или си малоумен, или си прекалено зомбиран, а може би и двете :roll:
А явно си и шизофреник, защото съм те виждал да пишеш в едни теми от името на македонски ражданин, в други от името на български такъв. Ако имаш БГ паспорт, за който драпат сума ти макета, това вече обяснява нещата :mrgreen:

Вики, естествено ,че има държава Мизия, аз съм от там! А Вие, българите, сте си присвоили историята ни- Видин, Плевен, Търново, Русе, Добрич Шумен, Враца, Монтана, Ловеч и т.н.-изконни мизииски градове. Аман от лъжите и манипулациите ви :evil: Симеон Велики е мизиец, Наполеон Бонапарт е мизиец, Уилям Гладстоун е мизиец, Франц Йозеф Щраус е мизиец, Ал Пачино също е мизиец :!: Пеле, Марадона, Бекенбауер и Кройф са македонци... :(

That`s my point :mrgreen: Наздраве и весели празници :)
Изображение

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 30 дек 2011 10:21

Видин и Монтана май се водят към шопския регион или по-скоро към шопската държава. :lol:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%BE%D0%BF%D0%B8
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... on_map.png

:lol:

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 30 дек 2011 11:28

пичове ок съгласен съм с вас... така ,че мене не ми остава нищо друго освен да ви поздравя с една песен от държавата шопия и да ви пожелая весели празници :P

ПО ЗДРАВ :mrgreen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zmYuaJmkwB8[/youtube]
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 30 дек 2011 11:40

Madridist написа:Safron, не знам дали си ходил някъде по света. Аз лично съм имал тази възможност, запознал съм се с много гледни точки, слушал съм за зверства извършени от български войници над мирно население по време на различни войни, палежи и т.н. - в крайна сметка боклук има навсякъде. Но за Самуил, колкото и статии и лекции да съм чел, като изключим македонските и част от сръбските историци, всички останали категорично пишат за БЪЛГАРСКИЯ цар Самуил. Искам да потърсиш какво пише в английските, френски или немски учебници по история, какво казват различни чуждестранни учени точно за Самуил. Отнсоно македонската азбука, кажи ми има ли буква Ј в нея. Май има. А такава буква в кирилицата няма. За разлика от сръбската караджица. И не ми отговори, кои са годините, в които е съществувала самостоятелна македонска държава. Говорим за периода от апостол Павел до наши дни :?

виж.. не трябва да има буква J в македонската азбука... както не трябва да има и буква Я в българската.. ;)
ако не си запознат как се внедрява латинското R в българската азбука мога да те запозная ;)
проблема ви е ,че много четете "чуждестранните" учени.. а те казват ,че сте тюрки от централна азия..
ако се признаеш за тюрк... аз ще съм първия , които ще признае Самуил за българин.. даваи ! топката е в тебе :mrgreen:
така и ти не ми отговори.. имало ли е самостоятелна гръцка държава от периода на св Павел до 19 век..ти дори въобще не се опита да дадеш некво обяснение по темата за разлика от мене ;)

пп. тЪ така.. трябва ли заради една буква да казвам ,че пишеш на руската гражданска азбука ?? :mrgreen:

пп2 няма да е лошо да се запознаеш малко и с историята на буквата Й преди да обвиняваш македонците ,че пишели на караджица ;)
Последна промяна от saffron на 30 дек 2011 12:50, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 30 дек 2011 11:52

CTAHKO написа:
saffron написа:а какви сведения има ,че Самуил е българин ??? тва ,че са нарекли някои македонец - българоубиец ли? тои дори не е наречен българоубиец.. , точно незнам как се произнася на гръцки.. но е нещо от типа "вулгаро"-нещо си.. и това ,че са нарекли този император така ли ти дава правото да смяташ ,че Самуил е българин??
истината са я казали в един много велик филм а тя е "победителите пишат историята" в случая и България и Гърция и Сърбия са се освободили мн по рано от Македония и са имали по голями възможности да си кичорат историите... да не мислиш ,че на некои в Македония го е било дерт за нея в онея години ???

ОК,да речем че Самуил е македонец и е цар на "македонските отцепници" :lol: :lol: ,тогава обясни ми кой е бил цар на България през този период :roll: :roll: Благодаря ти предварително :lol:

Роман 977 -997

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 30 дек 2011 22:17

Safron, ти отговаряш на въпроса с въпрос. Говорим конкретно за Македония.Имало ли е македонска държава преди 20 век ? В кои години е съществувала ?
Един от най-големите историци занимаващи се със Средновековието е англичанинът Сър Стивън Рънсиман. Мога да ти дам негови статии за Първата Българска Империя, за българския владетел Цар Самуил и т.н. Относно тюрките - българите като почти всички народи са смесица от няколко племена. Примерно при германците знаеш ли колко много племена влизат - алемани, вестготи, остоготи, вандали и т.н. При българите по същия начин - имаме тюркси произход, но в крайна сметка в държавата ни е имало още две големи племена - траки и славяни. Чел ли си за 7-те славянски племена ;) Славяните като население са били най-многобройното племе. А от траките, колко от техните традиции и обичаи са запазени и до наши дни. Да не говорим, още колко много различни народи са минавали по нашите земи. Само от петвековното турско робство, нещата са толкова омешани, така че е абсурдно да се говори за етнически чисти народи ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 31 дек 2011 02:29

saffron написа:
CTAHKO написа:
saffron написа:а какви сведения има ,че Самуил е българин ??? тва ,че са нарекли някои македонец - българоубиец ли? тои дори не е наречен българоубиец.. , точно незнам как се произнася на гръцки.. но е нещо от типа "вулгаро"-нещо си.. и това ,че са нарекли този император така ли ти дава правото да смяташ ,че Самуил е българин??
истината са я казали в един много велик филм а тя е "победителите пишат историята" в случая и България и Гърция и Сърбия са се освободили мн по рано от Македония и са имали по голями възможности да си кичорат историите... да не мислиш ,че на некои в Македония го е било дерт за нея в онея години ???

ОК,да речем че Самуил е македонец и е цар на "македонските отцепници" :lol: :lol: ,тогава обясни ми кой е бил цар на България през този период :roll: :roll: Благодаря ти предварително :lol:

Роман 977 -997

Да, това са годините на царуване на Роман, но той царува преди Самуил. Самуил е от 997 до 1014. Поне си проверявай инфото, когато пишеш нещо, че така ставаш още по-смешен. В годините на управление на Роман Самуил е бил генерал в армията на България. Сигурно според теб Самуил е съвместявал двете длъжности- генерал в българската армия и цар на Македония. :lol: Искам да ми посочиш документ, който доказва, че Самуил е бил македонски цар по това, или по което и да е друго време!
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 31 дек 2011 13:31

Blagoy написа:
saffron написа:

Роман 977 -997

Да, това са годините на царуване на Роман, но той царува преди Самуил. Самуил е от 997 до 1014. Поне си проверявай инфото, когато пишеш нещо, че така ставаш още по-смешен. В годините на управление на Роман Самуил е бил генерал в армията на България. Сигурно според теб Самуил е съвместявал двете длъжности- генерал в българската армия и цар на Македония. :lol: Искам да ми посочиш документ, който доказва, че Самуил е бил македонски цар по това, или по което и да е друго време!

абе .. ти къде си провери инфото бе ?? в уикипедията ли ? :mrgreen: ха-ха-ха
Последна промяна от saffron на 03 юни 2012 16:19, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”