Old_death написа: msm написа:
DrAvalanche написа:Щом "изкуствено" те дразни, отсега нататък може да ползваме "насилствено". "Насилствено" обединение на АС 23, Септември, ДНА Пловдив и т.н. и т.н.
Когато ми представиш протокол или някакъв вид документ, как "Пощенски спортен клуб" и "Левски" - София се обединяват доброволно в "ПСК Левски" на 20 октомври 1944г. Тогава може и да употребяваш думите "изкуствено" и "насилствено", защото в този случай те важат за вас в пълна сила.
Точно това е разликата. Левски е прикачен към ведомствен отбор, за да могат да го контролират. Което е последвано от смяна на името от Левски на Динамо. А след като И това не помага идва обединението със Спартак. Но още в пъвитемесеци след 10 Ноември Левски отново става независим. Вие като сте такива асисти, защо 20 години не се сетихте да се отделите от хранилката на Българската армия?
Това е поредната нагла синя лъжа!Само един месец след деветосептемврийския преврат,докато синовете и дъщерите на България мрат по фронтовете на Отечествената война,сините стават първия ведомствен отбор,преминавайки под опеката на пощите.Анексират пощенския клуб и прехвърлят издръжката на отбора си към това ведомство.Същия сценарий бе осъществен и през 1969 година,когато сключиха брак по сметка и с МВР.Обединението им със Спартак им донесе 5-7 класни футболисти,с помощтта на които спечелиха 5 титли и 3 купи на страната,да не говорим и за базата,придобита като зестра.А що се отнася до името на апостола,това е най-гнусната ви кражба.
Това го бях писал по-горе и го копирам,щото не ми се чатка по клавишчетата:
1.Никой,никога не е оспорвал,че Левски е станал по -силен след "обединението" със Спартак
2.Никой не може да твърди,какъв отбор щеше да стане Левски без това присъединяване:по-силен или по-слаб.За това,драги ми мой Old_death,и аз,и ти можем само да спекулираме(факти няма и няма как да има,нали)
3.Никой не е питал нито ръководствата,нито феновете на двата отбора,дали искат да се "обединят".Просто е било РАЗПОРЕДЕНО!
4.От дистанцията на годините,можем само да спекулираме дали феновете и на двата отбора са били "за" присъединяването.Аз твърдя,че са били толкова "ентусиазирани"(говоря за феновете на Левски),колкото и феновете на Локо Сф при "образуването" на "ЖСК Славия".Доказателството за това е,че в момента,в който се оказа възможно,ЛС престана да съществува и отново си върнахме исконното име-Левски.
А на оня "отворко",дето хвърля поглед към "шефовете" на Левски от посткомунистическия период-не пипай там,щото не ти е изгодно.Вашите ще се окажат,и повече,и по-комунисти.Тъй,че...Между впрочем,демокрация не беше ли,че всеки може да избира и да бъде избиран,назначаван и т.н.Или се лъжа?