Thsmith написа:DarkPsy написа:Не съм чул в САЩ, Канада, Великобритания и Ирландия да празнуват Сирни заговезни. Поправете ме, ако греша. И не. Не съм съгласен с максимата: Празнувайте каквото си искате.
Ми никой не те пита дали си съгласен. Или очакваш някой да дойде да те пита дали може да празнува нещо и какво да е то?![]()
Нямам представа каква точно е същината на тези "Сирни заговезни", но ако някой иска - може да си ги празнува и на Марс. От никой няма да иска позволение за да го прави.
Ей, някой малоумник пусна оная снимка с надписа – " Когато американците започнат да си слагат мартенички, тогава и аз ще празнувам Хелоуин" и народа масово тръгна да го публикува без грам да влага някаква аналитична мисъл...Пука му на Уилям или на Джордж, че в България някаква част от народа не харесвал този празник и нямал да го празнува.
Предлагам на всички псевдо патриоти да спрат и да празнуват Коледа, Ден на Жената, Ден на Труда и т.н. защото всички тези празници не са български, ама проблем, ние българите сме много добри в това да си сменяме позицията, така, както ни отърва...