Протести срещу ЕРП-тата!Анкета: Да се национализират ли ЕРП?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: Да се национализират ли ЕРП-тата?

Да
121
67%
Не
59
33%

Общо гласове: 180

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Re: Колко ви е сметката за ток?

Мнениеот Кировец » 16 фев 2013 17:15

Thsmith написа:Естествено, че човек който работи ниско квалифицирана работа няма да получава заплата с която да си живее живота както някой по-образован човек с по-добра работа.
Мина времето в което копачите взимаха колкото адвокатите... примерно.

Естествено е по някакви странни масонски правила и по-правилата на джунглата. Значи може в белите държави за ниско квалифицирана работа да се взимат достатъчно пари, а само в България всички трябва да сме адвокати или мениджъри? Айде вървете на майната си с глупавата сентенция за образованието. Вързало на един в помийната яма, пропита от корупция и почва да дава акъли на "баламурниците" кое как да става.

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 16 фев 2013 17:15

Доста ток харчим, не сме малко хора в къщата, тока ни варира между 140 - 200лв.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Adramelech
Контакти:

Мнениеот Adramelech » 16 фев 2013 17:19

Thsmith написа:
South_Park написа:Искаш да кажеш , че малки заплати се взимат за работа , която не изисква голямо натоварване и напрежение :?:
Тогава какво ще кажеш за дюнерджиите, които се пържат на жегата , касиерите в супермаркетите , в обменните бюра и, хората зареждащи в бензиностанциите и т.н.,където напрежението е твърде голямо а заплатите повече от смешни :roll

Аз може ли да кажа?
- Ако имаха качества за нещо друго - нямаше да са дюнерджии или работещи на бензиностанция, нямаше и да взимат смешни пари.
Никой обаче няма да ти даде пари просто ей така.. защото ги искаш. Трябва и да ги заслужиш.

Ти от коя планета падаш?
Знаеш ли колко висшисти има, които не могат да си намерят работа, поради простата причина, че за едно място се борят над 500 човека (примерно) или че от фирмата искат минимум 5 години опит, който чудно как ще го натрупаш, след като 90% от фирмите са така? Да си чувал израза срамна работа няма? Естествено, че ще има и такива хора, които ти сипват бензин или ти правят яденето и това не е защото искат да работят това, а просто защото В МОМЕНТА нямат друг избор!
[center][rimg]http://store.img-share.eu/Grunge-Bulgarian-Flag-by-TheDrake92_jpgbIM0ClR.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 16 фев 2013 17:23

Adramelech написа:Ти от коя планета падаш?
Знаеш ли колко висшисти има, които не могат да си намерят работа, поради простата причина, че за едно място се борят над 500 човека (примерно) или че от фирмата искат минимум 5 години опит, който чудно как ще го натрупаш, след като 90% от фирмите са така? Да си чувал израза срамна работа няма? Естествено, че ще има и такива хора, които ти сипват бензин или ти правят яденето и това не е защото искат да работят това, а просто защото В МОМЕНТА нямат друг избор!

Добре си му го казал - ще те допълня, има и друг сценарий - на мен примерно ми харесва търговията или да сипвам бензин - да си служител в търговска фирма - консултант не е много квалифицирано, ама трябва ли затова да им работя за 400лв.?
В Страсбург ми предлагат да ходя - сигурна работа - познай какво и за какви пари - трудовак - изграждане на палатки, ама ти е 5еврака на час + осигурена квартира и храна за обяд! В България за същото нещо Даниел ти подхвърля 500-600 кинта и ти казва , че труда ти е ниско квалифициран!

ttt
Контакти:

Мнениеот ttt » 16 фев 2013 17:28

21лв и некви стинки. Парното ми е 100лв прогнозен дял, като го смятам какво показва ще е около 80-90.

ПП Понеже гледам сте се забързали да гледате по другите държави, не знам колко от вас са били на гурбет. Само ще предупредя тея дето не са били - че там никой не ви очаква с балата с пари и че там я има абсолютно същата шуробаджанащина и връзкарство 8-)

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 16 фев 2013 17:32

Най-важното е човек да обича професията си. Да не се подвежда по желанията на мама, тате и модата в момента. Човек може да е адвокат, но ако е некадърен адвокат ще бъде беден. От друга страна, може да е завършил "история", но ако е добър историк, пише интересни книги, продава ги и т.н. - ще живее добре. 8-)
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 16 фев 2013 17:34

ttt написа:21лв и некви стинки. Парното ми е 100лв прогнозен дял, като го смятам какво показва ще е около 80-90.

ПП Понеже гледам сте се забързали да гледате по другите държави, не знам колко от вас са били на гурбет. Само ще предупредя тея дето не са били - че там никой не ви очаква с балата с пари и че там я има абсолютно същата шуробаджанащина и връзкарство 8-)

То като гледам в България работодателите са се изпъчили на входа на предприятията си и раздават пари на всеки, който иска да им работи.
Чудно как всеки, който е работил в чужбина се оплаква колко трудно било и там, ама след месец-два - аре обратно с чартъра, че тука в България па хич не се търпи! :lol:
Вярно е, че има и преебани, но тогава вече лъсва кой какво може - там си на друга база. Аз не се страхувам от работа, а камо ли добре платена.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 16 фев 2013 17:35

Естествено, че човек който работи ниско квалифицирана работа няма да получава заплата с която да си живее живота както някой по-образован човек с по-добра работа.
Мина времето в което копачите взимаха колкото адвокатите... примерно.

Не разбираш това което ти казвам или се правиш че не разбираш. Казвам това че щом човек работи а не краде
или не виси за помощи то работата му и заплатата трябва да му осигури поне минимално задоволително съществуване
като това включва да може да си плати сметките и да живее а не да взима заплата колкото адвокат или програмист.
Говоря за минимален достоен живот а не за живот изпълнен с екстри и глезотии . Шом работиш и си на договор
това означава че се плащат осигуровки от работодателя ти и тук е ключа и решението.

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 16 фев 2013 17:37

Daniel Levski написа:Имам приятел в Будапеща за много по малка консумация от мойта е платил 320 евро . Това е поредно доказателство,че тока в България не е скъп. Просто учете и работете добре и ще имате пари, поне така е при мен, като роодителите ми не са нито били богати, нито комунисти с връзки, всичко сам съм постигнал, и не ми пречи да си плащам консумативите, ваканции, дрехи, храна и т.н. Много хора забравят при комунистите какъв режим на тока беше и всичко се купуваше с купони . Затова хора осъзнайте се и стига сте мрънкали.

Браво пич отлична логика и мислене,направо ме кефиш максимално,както са казали римляните да го ду.ат бедните.Само че това върви го кажи на някой протест,а темата е колко ви е сметката за ток,къде пак отиде да даваш акъл и пак комунистите замеси ,осъзнай се много праволинейно мислиш ,но това го отдавам че много си работил и по малко ти е останало време да поработиш върху характера си и изградиш някакви норми и общочовешки ценности,парите са си пари но преди всичко трябва да останем човеци,а не някакви конформисти без да ни пука за другите хора.

Потребителски аватар
forumx3
Контакти:

Мнениеот forumx3 » 16 фев 2013 17:38

Кировец написа:
Adramelech написа:Ти от коя планета падаш?

Добре си му го казал - ще те допълня, има и друг сценарий - на мен примерно ми харесва търговията или да сипвам бензин - да си служител в търговска фирма - консултант не е много квалифицирано, ама трябва ли затова да им работя за 400лв.?
В Страсбург ми предлагат да ходя - сигурна работа - познай какво и за какви пари - трудовак - изграждане на палатки, ама ти е 5еврака на час + осигурена квартира и храна за обяд! В България за същото нещо Даниел ти подхвърля 500-600 кинта и ти казва , че труда ти е ниско квалифициран!

Кировец,5 еврака на час са смешни пари... ще ти спукват гъза от работа и в края на месеца ще останеш разочарован защото това с "осигурена квартира и храна за обяд" го разбирай като Къща/апартамент с 10 човека вътре и храна за обяд 2 филии хляб. Не си мисли , че ще ти е розово ако приемеш тази оферта. И пак ти казвам,това с осигурената квартира не си мисли , че ще си ти и още 1 човек примерно...натъпкват ги по 10 парчета в 2 стаи. Не си заслужава да живееш като циганин за 5 евро на час . Работя в германия като куриер в DHL , плащат ти по 80 цента на пакет а на ден разнасяш по 150 пакета... направи си сам сметка :) Иначе за ток плащам по 25 евро на месец и сега в началото на годината ми дойде фактура , че имам да доплатя 2 евро към тези пари :) Айде все пак успех ако решиш да се хванеш на тази работа.
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_m40k0mtMEG1qfoq6q.gif[/rimg] [rimg]http://i.minus.com/ibsrDieRFGMyR6.gif[/rimg]

Върни се в “Архив”