САЩ нанесоха въздушен удар по иракски военни, най-малко 30 са загинали
Най-малко 30 военни на Ирак са загинали и около 20 са ранени в резултат на въздушен удар на ВВС на САЩ по позиции на армията на арабската страна. За ужасния инцидент на агенция „Спутник” съобщи председателят на комитета за сигурност и отбрана към парламента на Ирак Хаким ал Замили. Политикът настоя правителството да проведе разследване на случилото се. По думите му, ударът е бил нанесен по 55-а бригада, която е постигнала големи успехи в борбата с „Ислямска държава”.
Информацията е коментирана от Пентагона. Говорителят на ведомството Роджър Кабинес заяви, че след появата на съобщенията за случилото се американските военни са започнали да събират информация за инцидента. „Знаем за тези съобщения и в момента се опитваме да съберем информация. Що се отнася до всичките обвиненията за неточност на удара, първо ще определим тяхната правдоподобност. Ако те се окажат истина, ние ще проведем разследване”, каза той.
Малко по-късно агенция Ройтерс съобщи, че въздушен удар на водената от САЩ коалиция за борба с „Ислямска държава” може да е довел до човешки загуби сред иракската армия. Агенцията цитира изявление на американските военни. Отбелязва се, че самолетите на коалицията са действали въз основа на предоставена от иракската страна информация, нанасяйки въздушни удари в иракската Фалуджа.
„Първоначалната информация показва възможност за това, че в резултат на един от ударите са загинали иракски военни”, се казва в изявлението на коалицията.
По-рано министерството на отбраната на САЩ призна за въздушен удар по болница в афганистанския Кундуз. Там загинаха десетки души.
БЛИЦ
Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.

А най-голям кеф ми доставя когато матрьошките, определят някой като турчин,соросоид, еврогей, толерас, американофил, щом не следва правата вяра от Кремъл.ДГД.Мразим ви безплатно.
п.с.Мога да ви дам адрес на лично, да дойдете да проверите да ли ми е рязана карабината.
п.с.Мога да ви дам адрес на лично, да дойдете да проверите да ли ми е рязана карабината.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
ivan56 написа:А най-голям кеф ми доставя когато матрьошките, определят някой като турчин,соросоид, еврогей, толерас, американофил, щом не следва правата вяра от Кремъл.ДГД.Мразим ви безплатно.
Да ме прощаваш, ама ако си 56 набор, вместо на карабина май си горд собственик на водно пистолетче...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
pampi написа:ivan56 написа:А най-голям кеф ми доставя когато матрьошките, определят някой като турчин,соросоид, еврогей, толерас, американофил, щом не следва правата вяра от Кремъл.ДГД.Мразим ви безплатно.
Да ме прощаваш, ама ако си 56 набор, вместо на карабина май си горд собственик на водно пистолетче...
Сирни заговезни, е далече още ама ти прощавам.
Ако съм засегнал някой се извинявам.
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
ivan56 написа:pampi написа:ivan56 написа:А най-голям кеф ми доставя когато матрьошките, определят някой като турчин,соросоид, еврогей, толерас, американофил, щом не следва правата вяра от Кремъл.ДГД.Мразим ви безплатно.
Сирни заговезни, е далече още ама ти прощавам.А пък ако го докараме до тези години, ще видим пистолетче ли е карабина ли е
![]()
Ако съм засегнал някой се извинявам.
Да ти прости и Господ,
Последна промяна от pampi на 19 дек 2015 14:25, променено общо 1 път.
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
Кашчей написа:Thsmith написа:Кашчей написа:1982 написа:Да, в зависимост от това кой е отварял черната кутия. На руснак вяра нямам, доказани лъжци са.
На холандците обаче вярваш безусловно, защото са честни до дъното на бездънните си души
Да има причина да не им вярва? И обратното, да има причина да вярва на лъжливото овчарче от кремъл?
Да вземеш и да кажеш някоя опашата лъжа изречена от "лъжливото овчарче от Кремъл". После можеш и да я съпоставиш с "точните разузнавателни средства на ЦРУ, които неопровержимо доказват, че Ирак и Сирия имат химическо оръжие", което пък беше повод за нападението първо над Ирак, а след това и разбунването на Сирия.
Да не забравяме и Афганистан и мантрите за Осама Бин Ладен
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
FLANKER написа:САЩ нанесоха въздушен удар по иракски военни, най-малко 30 са загинали
Най-малко 30 военни на Ирак са загинали и около 20 са ранени в резултат на въздушен удар на ВВС на САЩ по позиции на армията на арабската страна. За ужасния инцидент на агенция „Спутник” съобщи председателят на комитета за сигурност и отбрана към парламента на Ирак Хаким ал Замили. Политикът настоя правителството да проведе разследване на случилото се. По думите му, ударът е бил нанесен по 55-а бригада, която е постигнала големи успехи в борбата с „Ислямска държава”.
Информацията е коментирана от Пентагона. Говорителят на ведомството Роджър Кабинес заяви, че след появата на съобщенията за случилото се американските военни са започнали да събират информация за инцидента. „Знаем за тези съобщения и в момента се опитваме да съберем информация. Що се отнася до всичките обвиненията за неточност на удара, първо ще определим тяхната правдоподобност. Ако те се окажат истина, ние ще проведем разследване”, каза той.
Малко по-късно агенция Ройтерс съобщи, че въздушен удар на водената от САЩ коалиция за борба с „Ислямска държава” може да е довел до човешки загуби сред иракската армия. Агенцията цитира изявление на американските военни. Отбелязва се, че самолетите на коалицията са действали въз основа на предоставена от иракската страна информация, нанасяйки въздушни удари в иракската Фалуджа.
„Първоначалната информация показва възможност за това, че в резултат на един от ударите са загинали иракски военни”, се казва в изявлението на коалицията.
По-рано министерството на отбраната на САЩ призна за въздушен удар по болница в афганистанския Кундуз. Там загинаха десетки души.
БЛИЦ
Приятелски огън, какво да го правиш
Betchualeng Arnaikem написа:GOLEADOR написа:Самолета е паднал на Сирийска територия,значи най-малкото ако е нарушил ВП той се е връщал на своя територия.Ако целта на турското ПВО е било да прогонят руския самолет от Турция защо са стреляли по самолет който е правел точно това?Не им вярвам на турците.
Защото инцидента им е бил нужен. Или поне така са смятали за момента. В противен случай никой не сваля самолет за няколко секунди присъствие в съответното ВП. Хората по света са си изработили процедури, с които да минимизират щетите от подобни заигравки.
Дай да не прибързваме с изводите
Върнах се от запис в предаването "50 нюанса" на Олга Белова по НТВ. Работех някога с нея, тя е талантлива водеща, но това, което се случи сега, мина всякакви граници.
Дълго ме увещаваха да участвам в предаване за експедиции до Луната. И да изложа гледната си точка за появилото се фалшиво интервю със Стенли Кубрик, в което се твърди, че американците не са били на Луната. Мислех да кажа, че присъствах на излъчването на кацането на Нийл Армстронг в телевизионния център в Останкино, което се състоя през 1969 г. не само чрез американски средства за комуникация, но и с помощта на нашите радиотелескопи в Крим. Пристигаха големи космически началници, на входа на залата за зрители сложиха милиционерска охрана.... И така нататък.
Тогава работех в звуковия цех, там често нещо превключвахме, затова и станах очевидец на лунната епопея. Но днес всичко се оказа съвсем различно, макар да подозирах, че работата няма да е съвсем чиста.
За запис в предаването поканиха два пъти героя на Съветския съюз, депутата от Държавната дума и космонавт Светлана Савицкая, героя на Русия, космонавта Сергей Крикальов, герой на Русия и космонавта Валерий Токарев...
И се започна. Първо на подиума излязоха двама много мургави хора, които с пяна на уста започнаха да доказват, че кацането на американците е заснето от Кубрик и че те никога не са стъпвали на Луната. Подготвената аудитория свиркаше и крещеше, че американците не са способни на нищо, че правят целия свят на глупаци.
После водещата повика Савицкая. Тя се опита да говори нещо, но все я прекъсваха. След това извикаха Крикальов и Токарев. Настъпи пауза, те изобщо не искаха да излизат и да се излагат. После все пак излязоха и дори не седнаха, като казаха, че са ги излъгали, като са ги поканили на дискусия за проблемите на космонавтиката.
Савицкая стана и си тръгна от студиото, след нея и двамата герои. Казаха, че няма какво и с кого да обсъждат. Аз също си тръгнах. Савицкая заяви, че ако не я изрежат от предаването, ще съди НТВ.
Разтичаха се помощници и асистент-режисьори, като ги увещаваха да останат, че предаването все едно ще излезе, но с фалшиви участници. Сега разбирам как в НТВ правят хората на глупаци, като изрязват отделни фрази и излагат присъстващите.
Слава Богу, не успях да изляза, че после нямаше да се отърва от срама. Народът, разбира се, ще види тази заспала програма. Но кракът ми повече няма да стъпи там. И предупреждавам всички мои приятели. Все още не се е случвало да се овъргалям в такива телевизионни изпражнения.
----
* Авторът е дългогодишен руски телевизионен журналист. От 1975 до 1995 г. е бил наблюдател по въпросите на Космоса на телевионната програма "Время" в СССР. През 1996-1999 г. е бил кореспондент на руската телевизия ОРТ в България. В момента е шеф-редактор на телевизия "Култура". Препечатваме коментара с негово разрешение от профила му във фейсбук. Той е по повод скорошния клип с фалшиво интервю със Стенли Кубрик, разпространено в интернет и публикувано от редица жълти издания по света. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.
CTAHKO написа:Betchualeng Arnaikem написа:GOLEADOR написа:Самолета е паднал на Сирийска територия,значи най-малкото ако е нарушил ВП той се е връщал на своя територия.Ако целта на турското ПВО е било да прогонят руския самолет от Турция защо са стреляли по самолет който е правел точно това?Не им вярвам на турците.
Защото инцидента им е бил нужен. Или поне така са смятали за момента. В противен случай никой не сваля самолет за няколко секунди присъствие в съответното ВП. Хората по света са си изработили процедури, с които да минимизират щетите от подобни заигравки.
Дай да не прибързваме с изводитеНе се знае, на кого всъщност е бил нужен
Да не се окаже, че всъщност е бил нжен на руснаците, за да им подрежат крилцата в региона
Най-напред това си помислих и аз като разбрах че е нямало охраняващ изтребител!
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България