futbolqga написа:Гледам тук хубаво обсъждате прякори и т.н. и се чудя, само на мен ли ми мирише тази история с кризата и трябва ли толкова на леко сърце да приемаме думите на Батков за чиста монета? Разрових се насам натам и какво излиза: за 2013 сме получили 2 милиона от мтел, 3 от втб, около 2 от други спонсори, да кажем 1.5 от Уефа, тв права, билети и подобните, а от трансфери сме на + с около 2.5 милиона (според мен са и повече, но да кажем, че трансферът на Базил е покрил изхарчените пари за Брю и смешните сумички от този прозорец, а наемът+трансферът на Арс, както и парите от Вутов и Гари, са печалба). Отделно, Батков обяви, че е дал 3 милиона за клуба. Общо 14 милиона приходи. Разходите за заплати на играчите са 400к месечно, но хайде ние да ги сложим 500 000. Това прави 6 милиона за годината. Другите 8 милиона къде изчезнаха? От къде се появи тази криза?
Само да вметна, че няма никакъв шанс да сте взели 1.5 милиона от УЕФА миналата година. Като се замисля, такава сума вероятно не сте взели общо за последните 4 години, по очевидни причини. Баждеков се оплака преди няколко месеца, че отпадането от Иртиш ви е струвало около 200 000 евро. Освен това само със Силва сте над 1 милион назад. Ето ти част едно интервю на Батков, макар и от преди 4 години -
[offtopic]
Левски може, но ако залага на юноши и средната заплата е пет, а не 12 хиляди. При добри трансфери навън, оптимизация на разходите и успешно участие в Европа, би могло да се случи. Но това е само за оцеляване, без стадион, нови звезди и т.н. А ето - само за бразилците дадох близо два милиона евро. Жеан Карлош за 990 хиляди, продадохме го за 550. Зе Соареш взехме за 350 хиляди евро, сега има оферта точно за толкова, без стотинка отгоре. За Жоазиньо внесохме 700 хиляди долара, и дължим на бразилския клуб 38 процента от печалба при следващ трансфер. Значи, за да си избием инвестицията, него трябва да продадем за милион и нещо, след като се разплатим с бившия му отбор. Как да стане? Само Рабех ми струва 750 хиляди евро...
[/offtopic]
Ето ти 3 милиона назад от още трима играчи.
Освен това, ето ти и друго негово интервю от преди 1.5 години -
[offtopic]
Собственикът на Левски Тодор Батков направи интересно изказване по повод дълговете на сините към него и свързани с адвоката фирми. Босът на сините индиректно се обърна към босовете на сините в сянка, на които припомни, че гратисния период за финансов феърплей на ФИФА изтича и проблемът трябва да бъде решен. "Тъй като гратисният период за финансов феърплей на ФИФА изтича, трябва да решим проблема с дълга на клуба към мен и мои фирми. Трябва да вдигнем капитала и тези задължения да влязат там. Капиталът на дружеството да стане около 20 млн., с дългосрочни активи, и стадион на стойност 40 млн. От своя страна Левски ще се превърне в едно дружество без дългове и може да бъде кредитирано от банки", обяви Батков пред ТВ7.
[/offtopic]
Искам да кажа, че колкото и да са наляли тия спонсори, сам виждаш колко са разходите - в пъти повече. Тук ти говоря за четирима бивши играчи, които само те докарват на клуба поне 4 милиона загуба. Това не са мои сметки, а думи на Батков. А ако си обърнал внимание, за този период - последните 4 години, през клуба са минали над 120 играчи, огромното болшинство от които са разтрогнали след компенсация. Да не говорим пък колко треньори и техните екипи сменихте. Затова не се чуди къде ви се губят тия милиони, които взимате от спонсори.