"Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

naskocska
Контакти:

Re: "Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години

Мнениеот naskocska » 06 мар 2010 13:43

Кашчей написа:Отговарям чинно :mrgreen:
Не знам нито много, нито всичко, но достатъчно, за да ми е ясно, че това са журналистическо-фенски бъртвежи за момента.
Касае ме това, че ЦСКА дължи милиони на държавата и на доста клубове, а ТИТАН АД може да плати на 6!?! проектантски бюра луди пари за проект, за който не е изобщо сигурно, че някога ще стане реалност (това също влиза в графата "празни приказки", защото не мисля, че в ТИТАН работят идиоти)
И пак на първият ти въпрос:Засега няма да строите и един стадион!Ако от ТИТАН чак толкова са навити да го правят, знаят как става-купуваш терен, поръчваш си проект (или организираш конкурс) и, като получиш разрешително започваш строежа.При това, всичко ще е твое, докато не решиш да го продадеш.

Основната ми цел беше да покажа, как се измислят небивалици в нета и колко много хора могат да се хванат на елементарна измислица.Съжалявам, че повечето хора не разбраха това.

ПП-Признавам си, че в началото на темата и аз се бях разпалил прекалено и написах няколко недомислици :oops: , най-вече за площта на терена.

ППП-Да допълня, а колегите, които са завършили ВИАС могат да кажат дали съм прав или не:Доколкото знам, първо се избира спечелият конкурса идеен проект, а едва след това се прави работен, с чертежите и всички останали подробности.Казвам за конкурс, във връзка с това, че има 6 папки с проекти в офисите на ТИТАН, според колегата bobonikolov

ТИТАН дължи млн. на държавата и са се разбрали че ако ги платят ще им дадат концесия или както и да го формулират за стадиона!!!За това че дължат млн на клубове - айде да ме светнеш кой са тези клубове и колко са тези млн. - и ако е така как си картотекират играчите(можеби имат разсрочки и т.н. и съответно не е проблем това)
Що се отнася до това че"засега няма да строите и един стадион" -аха ама само засега.Лятото да не ти стане само лошо ако пък вземат че почнат :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: още повече без да са купили терен,а просто в една градинка почнат.
Дали е измислица в нета или не , ще поживеем ще видим.Според теб(без нищо да знаеш) е измислица,според други не е.Всеки си избира на кой и на какво да вярва.

ПП - А ти плати ли си всичко на държавата ???

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 мар 2010 17:48

naskocska написа:
Кашчей написа:Отговарям чинно :mrgreen:
Не знам нито много, нито всичко, но достатъчно, за да ми е ясно, че това са журналистическо-фенски бъртвежи за момента.
Касае ме това, че ЦСКА дължи милиони на държавата и на доста клубове, а ТИТАН АД може да плати на 6!?! проектантски бюра луди пари за проект, за който не е изобщо сигурно, че някога ще стане реалност (това също влиза в графата "празни приказки", защото не мисля, че в ТИТАН работят идиоти)
И пак на първият ти въпрос:Засега няма да строите и един стадион!Ако от ТИТАН чак толкова са навити да го правят, знаят как става-купуваш терен, поръчваш си проект (или организираш конкурс) и, като получиш разрешително започваш строежа.При това, всичко ще е твое, докато не решиш да го продадеш.

Основната ми цел беше да покажа, как се измислят небивалици в нета и колко много хора могат да се хванат на елементарна измислица.Съжалявам, че повечето хора не разбраха това.

ПП-Признавам си, че в началото на темата и аз се бях разпалил прекалено и написах няколко недомислици :oops: , най-вече за площта на терена.

ППП-Да допълня, а колегите, които са завършили ВИАС могат да кажат дали съм прав или не:Доколкото знам, първо се избира спечелият конкурса идеен проект, а едва след това се прави работен, с чертежите и всички останали подробности.Казвам за конкурс, във връзка с това, че има 6 папки с проекти в офисите на ТИТАН, според колегата bobonikolov

ТИТАН дължи млн. на държавата и са се разбрали че ако ги платят ще им дадат концесия или както и да го формулират за стадиона!!!За това че дължат млн на клубове - айде да ме светнеш кой са тези клубове и колко са тези млн. - и ако е така как си картотекират играчите(можеби имат разсрочки и т.н. и съответно не е проблем това)
Що се отнася до това че"засега няма да строите и един стадион" -аха ама само засега.Лятото да не ти стане само лошо ако пък вземат че почнат :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: още повече без да са купили терен,а просто в една градинка почнат.
Дали е измислица в нета или не , ще поживеем ще видим.Според теб(без нищо да знаеш) е измислица,според други не е.Всеки си избира на кой и на какво да вярва.

ПП - А ти плати ли си всичко на държавата ???

Наско, чети внимателно, преди да подскочиш като ужилен.Няма да те светна коЙ(И) са тези клубове.Ще си пиша както повечето от вас тук-Ние плащаме, а те не плащат!Няма значение, че надали някой от вас е виждал договорите и платежните нареждания, или пък годишните финансови отчети на който и да е клуб у нас!
Та, имате задължения и към клубове, и към играчи, и към мениджъри, и към Държавата.
Пробвай да не си платиш за година наема на хазаина, па да видим дали ще стане.Ама хазаинът не се грижи за това, което ми е отдал-ами ти, като подписва договор, гледа ли какво подписва?Ама договорите са подписвани от Калпакчиев, или Пенев, или Павлов, или Божков, или Томов....Те са подписани от името на клуба и трябва да се изпълняват от клуба, а не от цитираните лица.

[offtopic]Сега чакам и някой юрист да ми каже колко не съм прав и, че не съм ползвал един или друг термин, което надали променя същността и валидността на договорите[/offtopic]

ПП-Постройте си и два стадиона, но не по този начин.Всички недоволстваме, когато някой почне да краде и да не плаща данъци, но когато това е любимият ни клуб, нещата се прощават, а не би трябвало да е така.

Платил съм си всички задължения към държавата, за миналата година.За тази още не ги знам какви са и няма как да ги платя ;)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 мар 2010 18:34

11_best написа:Кашчей, повечето от нас пък не ни касае, че имаш някакви комплекси. Вече разяснихме какво, как, защо и кога. Препрочитай си нещата, ако не ти е станало ясно и недей да си противоречиш в един и същи пост. Най-добре е въобще да не пишеш по темата вече...

Профайлър, обясни ми какви комплекси имам, че този термин, в този форум, се е изтъркал до неузнаваемост.
Май нещо не е удобно да се коментират линковете към статията на 24 часа и линкът към сайта на KSS Group :mrgreen:
Или е изненадващо, че и друг може да знае как се изготвя конструктивно-техническа документация, без да е завършил във ВИАС.

Братовчед ми беше инвеститорски контрол на изграждането на вторият митнически терминал на Дунав мост и беше на квартира у брат ми близо 2 години, та съм виждал доста неща, като обем на работен проект, за да ми приказвате за 20 страници.Аз съм с техническо образование и съм изготвял конструктивна документация, та знам, че за една глупава автоестакада от ъглови профили(за незапознатите-винкели) съм правил 100 чертежа и съм си загубил 2 месеца работно време.Горе-долу толкова отиде и за технологията и финансовата сметка.

Обясни на простият Кашчей, кое проектантско бюро ще се наеме да разработи работен проект на такова мащабно съоръжение, ако няма поръчка.Обясни му и колко време отнема една така разработка, с всички проучвания, изчисления, чертежи и финансова сметка.Особено ме вълнува времето, нужно за работен проект на съоръжение, с такива размери и с прилежащи му допълнително сгради и терени, които подлежат на строителни работи.Ама изцяло завършен проект-от проучването на терена и качеството му, до рязането на лентата, тоест-даването на разрешително от всички служби, които трябва да го направят.За идейният вече приехме, че е направен от ентусиасти, обичащи ЦСКА.

Ако от службата по техническа и пожарна безопасност установят, че в бързането има неправилно проектирани изходи за евакуация или лоша вентилация на помещенията и го върнат за преработка....колко време ще отнеме?

Още много въпроси мога да ти задам, но няма смисъл.Ти прие с мълчание (което значи одобрение) небивалиците за обема на проектите и това, че ще има подземен паркинг, за хиляди коли , под стадиона, но това беше написано от ваш събрат по мислене.Неудобните въпроси на питащите, се оказаха комплекси.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

skarab
Контакти:

Мнениеот skarab » 06 мар 2010 19:13

Кашчей написа:Обясни на простият Кашчей,

Айде нЕма нужда ... :lol: :lol:
Загуба на време и енергия. 8-)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 мар 2010 19:22

skarab написа:
Кашчей написа:Обясни на простият Кашчей,

Айде нЕма нужда ... :lol: :lol:
Загуба на време и енергия. 8-)

Естествено.... Когато не можеш да кажеш нищо оборващо :mrgreen:

Твоята дипломна работа, като завършващ ВИАС, от колко страници беше :mrgreen: :mrgreen:
Сграда, на 20 етажа, с различно разположение на помещения и носещи елементи на всеки етаж, с колко чертежа трябва да е :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

skarab
Контакти:

Мнениеот skarab » 07 мар 2010 18:13

Пак започна от проекти да разбира ... ХАХАХАХАХА
Всички подозрения относно интелектуалното ти и психичното ти състояние изчезнаха отдавна. 8-)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 07 мар 2010 21:08

skarab написа:Пак започна от проекти да разбира ... ХАХАХАХАХА
Всички подозрения относно интелектуалното ти и психичното ти състояние изчезнаха отдавна. 8-)

Извинявай, забравих, че в този форум само двама сте с техническо образование и знаете как се изготвя работен проект за нещо-дали машина, сграда или паметник.Останалите, като им кажат, и веднага хващат кирката и лопатата, и с устрема на Хаинбоаз и Перник-Волуяк....

За това, дали си в състояние да приемаш мнения, различни от твоето, без да обиждаш, просто не си струва да се говори.Както ти не отговори на конкретните ми въпроси, а се задоволи с общи приказки и обидни квалификации.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 07 мар 2010 23:01

Кашчей написа:Аз пък познавам един човек, който е гледал други 6 папки с проекти, всяка по 25 страници, като паркингът ще е над стадиона, като покрив и осветлението ще е под паркинга-около 2 000 000 лукса щяло да бъде :mrgreen:

това беше невероятно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Кашчей, завиждам ти на търпението, с което се опитваш да обясниш рационални неща на хора, на които не им се слушат рационални доводи.
6 проекта им звучат добре, защото са бол и все някой ще става.
Други са критериите за това дали един проектът заслужава да бъде финансиран и изпълнен, но това не всеки би го "купил".
Да не говорим, че придобиването на частни облаги от публични ресурси, под маската на един футболен отбор, няма как да е приемливо - но и това няма да се купи тук.
По-лесно ще бъде "купена" идеята за паркинг на тавана :mrgreen:
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 08 мар 2010 07:16

Про, аз само посочих някои безсмислици и невероятните еквилибристики на сайтовете, които преписват един от друг така, че понякога забравят да се позоват на този, от когото са преписали.Зададох и няколко въпроса, относно почтеността на Спортал.бг и възможността всеки да си изсмуче от пръстите някаква информация, с която да се хвърля прах в очите на заблудените и пристрастени фенове.Беше ми интересно да им чуя мнението за това, че фирмата, обявена за автор и изпълнител на проекта, от сайта на 24 часа, въобще няма партньори в София, че и в България, но вместо коректно и компетентно мнение, ми беше обяснено, че съм за психиатър, след като си позволявам да не вярвам и да задавам въпроси.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “ЦСКА”