NBA сезон 2021-22

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Buck32
Контакти:

Re: NBA сезон 2021-22

Мнениеот Buck32 » 16 мар 2022 14:35

Larsenn написа:
Pill2.0 написа:Uncle Drew!

Yes!!!
Апче, ъпгрейднал си нещо :) Версия 2.0 :)

Може и Майстора затова да го няма - да са заформили словесен въргал :)

Larsenn
Контакти:

Мнениеот Larsenn » 16 мар 2022 14:57

Buck32 написа:
Larsenn написа:
Pill2.0 написа:Uncle Drew!

Yes!!!
Апче, ъпгрейднал си нещо :) Версия 2.0 :)

Може и Майстора затова да го няма - да са заформили словесен въргал :)

Това е най-вероятно, с временно заточение :) Какъв е срока, ако те избанят, някой знае ли? Или зависи от строгия, но справедлив админ :)

Buck32
Контакти:

Мнениеот Buck32 » 16 мар 2022 15:03

Larsenn написа: Стига де, какво толкова станало? Нараняваш ме :)

Ти пък - аз си ви уважавам като достоен противник, но съм бил свидетел как два пъти ни биете на финал, няма как да ви се радвам. Това няма общо с отношението към феновете :)

За Лого - това, което пишем тук за събития, които предстоят са точно мнения, прогнози или препоръки, без значение колко сериозни са аргументите в тяхна полза. Фактите са неща, които вече са се случили.

logo5
Контакти:

Мнениеот logo5 » 16 мар 2022 15:13

Buck32 написа:
Larsenn написа: Стига де, какво толкова станало? Нараняваш ме :)

Ти пък - аз си ви уважавам като достоен противник, но съм бил свидетел как два пъти ни биете на финал, няма как да ви се радвам. Това няма общо с отношението към феновете :)

За Лого - това, което пишем тук за събития, които предстоят са точно мнения, прогнози или препоръки, без значение колко сериозни са аргументите в тяхна полза. Фактите са неща, които вече са се случили.
Защо се хващате за всяка дума, това което казвам е на база минали събития, които вече са се случили и като казвам че говоря с факти, го казвам по принцип, че говоря с факти, а не в конкретен коментар

Buck32
Контакти:

Мнениеот Buck32 » 16 мар 2022 15:29

logo5 написа: Защо се хващате за всяка дума, това което казвам е на база минали събития, които вече са се случили и като казвам че говоря с факти, го казвам по принцип, че говоря с факти, а не в конкретен коментар

Добре де, никой не се опитва да те засегне, просто в някакъв момент звучиш като последна инстанция, без възможност да се случи нещо различно. Аз самият не мисля, че непременно ще направят нещо голяма с Грант (даже не ми е ясно за какво го взеха от Денвър, допълваха се с Йокич) и Бей, но не изключвам възможността да не съм прав.

logo5
Контакти:

Мнениеот logo5 » 16 мар 2022 15:34

Larsenn написа:Пичичи, кинтите са от Грифин главно (свършва му кошмарния договор).

Миро, като се абстрахираме кой от къде е :), аз бих се израдвал много на финал Финикс-Маями.

Лого, без да се заяждам, ама в постовете ти не виждам "конкретни факти". Виждам наблюдения, вероятности и заключения. Кое е конкретен факт за теб? Каква ще е пазарната стойност на този и онзи след 2 години? Никой не знае. Че само отборите, които печелят титли са на печалба, а останалите - не, не е факт абсолютно погрешно заключение. По повод постовете от вчера, хвърли едно око на Winning Time (2 серия - началото) - ми едно към едно с моето мнение, само дето в конкретния случай Лейкърс имат д-р Бъс, а другите отбори - не.
Защо ме караш сега да се обяснявам като ученичка и да пиша 100 реда фермани. По принцип говоря с факти, а не всяка моя дума да ми е факт. Естествено, че имам и хипотези и наблюдения на база минали събития. Наблюдение и минал опит е, че Кейд има шанс да стане суперзезвезда или звезда, но е факт че титли се печелят с поне една суперзвезда, която е топ 5-10 играч и поне още играч на ол стар ниво. Това е факт, защото вече се е случвало много много пъти. Също така е факт е, че нито Садик Бей, нито Джерами Грант ще станат суперзвезди или звезди. Това, че правят някви прилични статистики в някакъв слаб отбор не означава, че ако ги сложат в добър отбор ще правят пак добри статистики. И примери за това има много ( играчи, които правят силни статистики в добър отбор и си мислиш, че са добри, после отиват в силен отбор и стават посредствени ). Ти ще кажеш ама Садик Бей е само на 22 години - хубаво ама пак няма потенциал да стане звезда, не се подвеждай от празната му статистика в Детройт и трябва нищо да не разбираш от баскетбол, за да се надяваш да стане звезда. По отношение на печалбите ти каза, че целта на собствениците е печалба, а аз ти казах, че най-голяма печалба има в титлите. Това е факт и никъде не съм, че ако спечелиш титла ще си на загуба и едва ли не останалите 29 отбора са на загуба, няма отбор в нба на загуба. Като искаш печалба, инвестираш печелиш титли след това акциите и пазарната стойност на отбора вместо да се оценени на 1 милиард, ще станат на 2 милиарда. Ще привлечеш нови фенове от цял свят, които ще си купят потници, следващата година ще имаш 5 пъти повече мачове в национален ефир, откъдето ще падат още повече пари, залите ти винаги ще са пълни и т.н. Кливланд спечелиха титла и цената им се удвои, ГСУ спечелиха титла и цената им се удвои, тука говорим за милиард печалба, не за 50-100 милиона. Така се печелят много големите пари, а не от отпадане в първи кръг на плейофите. По отношение на филма, гледах го още в понеделник. Бъс прави това, което трябва да прави всеки собственик - искам да спечеля много пари и много титли, ами ще инвестирам, нали това им каза от мене имате парите от вас искам всичко останало, за да спечелим титла и да забогатея още повече. Той не го прави само щото иска да спечели титла, прави го и защото вижда потенциал в дългосрочен план да изкара безбожно много пари, затова е и готов на всичко. Така се прави.

logo5
Контакти:

Мнениеот logo5 » 16 мар 2022 15:37

Buck32 написа:
logo5 написа: Защо се хващате за всяка дума, това което казвам е на база минали събития, които вече са се случили и като казвам че говоря с факти, го казвам по принцип, че говоря с факти, а не в конкретен коментар

Добре де, никой не се опитва да те засегне, просто в някакъв момент звучиш като последна инстанция, без възможност да се случи нещо различно. Аз самият не мисля, че непременно ще направят нещо голяма с Грант (даже не ми е ясно за какво го взеха от Денвър, допълваха се с Йокич) и Бей, но не изключвам възможността да не съм прав.
Грант и Бей са прилични играчи и то в тази обстановка, но дотам. Имат добра пазарна стойност в момента, както навремето имаха Бейзмор и Ториън Принс Атланта като бяха слаби. После се махнаха оттам и се видя, колко са добри всъщност

Buck32
Контакти:

Мнениеот Buck32 » 16 мар 2022 15:56

И все пак на кой отбор си фен :)

logo5
Контакти:

Мнениеот logo5 » 16 мар 2022 16:05

Buck32 написа:И все пак на кой отбор си фен :)
На никой, затова и съм максимално обективен

Larsenn
Контакти:

Мнениеот Larsenn » 16 мар 2022 17:10

Лого, първо факт е, че има отбори в НБА, които са на загуба. Първите няколко сезона на Шарлът, след като Ем Джей ги купи са на значителна загуба. За тях се сещам като пример, чел съм материал по въпроса. За Сакраменто също спомням, че съм чел преди 10-12 години примерно, че инкасират големи загуби. После къде видя да твърдя, че Грант и Бей ще стават звезди. Просто в момента стават (с няколко добри попълнения), следващия сезон отбора да дръпне леко нагоре. Отбори от типа на Пистънс трябва с новобранци и добри ролеви играчи първо да стигнат нещо от сорта поне 50/50, че тогава да се опитват да привличат звезди. Никой ол-стар няма да отиде доброволно в отбор 20-62 (или от сорта).

За сведение отбора с перманентно големи печалби всеки един сезон е Ню Йорк Никс. Размера май наистина има значение :).

п.п. Не те карам да ми се обясняваш и да пишеш фермани като последния. Даже напротив. По-добре недей.

Върни се в “Архив”