Ам' к'вото-тако'а !
Имах някакво предчувствие, че ще сме с винаги неприятните италианци.
Дори когато имахме страхотен отбор преди 10-на-15 г. а онези "подмладяваха" и рядко бяха в елита, пак ни правеха живота черен в преките двубои.
Единствено си пожелавам на'ще да не си глътнат граматиката ( няма и за какво, никой не очаква от тях Титла, тя си е нещо като супер-бонус ) ... И да налеят гипса.
Ако ще падаме, нека да ги изпотим, както с игра, така и с точки.
П.П.
Италианците май, освен диагонала им, имат и 4-ка левичар ? :roll:
Волейбол - Всекидневна тема
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
-
- Контакти:
Re: Волейбол - Всекидневна тема
Аз още си мисля, че по-добре бе Италия да победи въпреки негативната ни серия срещу тях. Поляците за мен днес нямаха никакъв ден и въпреки това мижеха да вземат и трите грйма, като цялостно са по-силният отбор и неслучайно са играли в 5 от последните 6 финала на световни, освен това тази загуба във ВНЛ щеше да им е обеца на ухото и нямаще да има шанс и за най-малко горделивост в ключови моменти. От друга страна, реакцията по лицата на италианците бе като на вече спечелен финал, интервюто ма доагонала им и то натам биеше как утре просто трябва да излязат на полето.
Това далеч не значи, че ще ги бием, ама си имаме всякакви шансове, в крайна сметка е топка и е финал на световно. Имаме елементи, в които за момента сме най-добри на турнира като блока например, където имаме трима играчи в топ 10, а Алекс Грозданов е първи, отделно братя Николови с цялостната си игра и със сервисите си с 120+ км в час.
Това далеч не значи, че ще ги бием, ама си имаме всякакви шансове, в крайна сметка е топка и е финал на световно. Имаме елементи, в които за момента сме най-добри на турнира като блока например, където имаме трима играчи в топ 10, а Алекс Грозданов е първи, отделно братя Николови с цялостната си игра и със сервисите си с 120+ км в час.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...
Не можах да гледам мача Италия и Полша.
Кои са силните страни на италианците?
За какво трябва да внимаваме?
Кой или кои са най-опасните им играчи?
Имат ли слабости в играта на някои от елементите?
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
-
- Контакти:
danko_sot написа:Не можах да гледам мача Италия и Полша.
Биха поляците основно с много силно посрещане, разпределяне на Джианели и със силен сервис. В атака не бяха толкова силни днес, просто поляците много допринесоха за резултата със слабата си игра в нападение- Сасак, който бе заместник на Курек, бе най-слабият на игрището, кубинецът Леон също нямаше ден и не бе в обичайната си форма, основно със сила вкарваха топките, но наистина посрещането на италианците ми се стори много добро и не се получи подхода. Именно то и сервиса им позволиха да са спокойни дори когато изоставаха в резултата, но все пак и в трите гейма се случи това Италия да изостава и то с немалко точки, което в друг ден можеше и да е победа с 3:0 за Полша. Отделно Гърбич може би сбърка със смените, които не допринесоха с нищо дори напротив. Иначе най-добрите и опасните им играчи традиционно са Джианели и Микиелето, които са съответно може би най-добрият разпределител в света в момента и един от най-добрите посрещачи. Другият им най-силен играч- Даниеле Лавия не е в състава заради контузия.
Според мен на блокада сме по-ефективни от тях, трябва да си подобрим сервиса от днес, особено тези изпълнители, които трябва да вкарат топката в полето с малък риск, и най-голямата дилема ще е как ще се справим с посрещането, а и психически дали ще издържим на дългите разигравания, защото днес повечето бяха печелени от италианците поради посоченото по-горе.
В крайна сметка, Белгия ги би веднъж в първенството, Аржентина седя и трите гейма близо до тях като точки, но отново сервисът ги спаси там, а една далеч не в най-добрата си форма Полша можеше и да бие с 3:0 днес дори с посочените слабости в играта им, така че нашите момчета имат реален шанс и трябва да си вярват. Не е огромен, ама си е реален отвсякъде, като изпълнители не ни превъзхождат чак толкова, че да сме тотален аутсайдер, основната грижа ще е да намалим грешките от сервис.
https://en.volleyballworld.com/volleyba ... t-scorers/
Ето и малко статистика, в атака е ясно, че Алекс е с обиколки пред другите като точки, но и като ефективност и той с 52,57 %, и Аспарухов с 52,63 % са по-добре съответно от Микиелето с 45,99 % и диагоналът им Романо с 46,85 %, само Атанасов е с по-малък процент- 41,18 %, ама той и изпълнява по-различни функции. Грозданов на атаките през центъра е с 61,36 %, Илия Петков с 56,75 %, а Симеон също при атаката на свободни топки е с 61,90 %. Само един от титулярите на италианците е с подобни проценти.
На блок категорично ги бием с трима срещу един души в топ 10 на първенството, като Алекс Грозданов е първи там.
При разпределянето числата на Симеон и на Джианели като ефективност не са кой знае колко в полза на италианеца- 42,15 % срещу 45,76 %.
Ако си вкарваме сервисите и им затрудним посрещането, шансовете ни далеч не са малки за това утре да си честитим титлата.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...
Пак да повторя - само ние сме без загуба.
Италианците падат в групата от Белгия с 2-3, но после в елиминациите ги изплющяват с 3-0 (-13, -18, -18).
Италианците падат в групата от Белгия с 2-3, но после в елиминациите ги изплющяват с 3-0 (-13, -18, -18).
Ще видим утре. За жалост днес бе първия мач на нашите, който успявам да гледам целия, а какво остава за другите отбори.
Направи ми впечатление, че по едно време чехите взеха да целят на сервис Алекс и той на няколко пъти не посрещаше добре. Утре мисля, че Италия ще правят същото.
Изненадан съм от добрата и постоянна игра на Аспарухов до този момент на първенството. Разбирам, че Мартин е имал спад със САЩ, но Татаров е влязъл супер.
При силен сервис на Италия не знам дали двете 4-ки ще издържат цял мач. Предполагам, че може и да се пропукат.
Интересно ми е и Италия как ще противодействат на Алекс, щото е днес на някои моменти, ако не беше той, нещата тръгваха на зле. Т.е. ако не му върви играта, това се отразява на цялата ни атака.
Антов е добър диагонал за мен също!!!
Направи ми впечатление, че по едно време чехите взеха да целят на сервис Алекс и той на няколко пъти не посрещаше добре. Утре мисля, че Италия ще правят същото.
Изненадан съм от добрата и постоянна игра на Аспарухов до този момент на първенството. Разбирам, че Мартин е имал спад със САЩ, но Татаров е влязъл супер.
При силен сервис на Италия не знам дали двете 4-ки ще издържат цял мач. Предполагам, че може и да се пропукат.
Интересно ми е и Италия как ще противодействат на Алекс, щото е днес на някои моменти, ако не беше той, нещата тръгваха на зле. Т.е. ако не му върви играта, това се отразява на цялата ни атака.
Антов е добър диагонал за мен също!!!
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
Как да си подобрим сървиса за 24 часа?
Ама то или влиза или излиза или ще намери някой добър посрещач или ще удари някой в лакътя или ще удари мрежата или ще я оближе..
При сървис трябва да си спокоен и да си вярваш и да мечтаеш и да си готов за отговора щото колкото и енергия и концентрация да вложиш в един сървис, топката винаги може да се върне.
Ментално нещо говореше треньора.
Ментално трябва да излязат подготвени Лъвовете. Ще има грешки и в двете посоки.
Противника също ще греши. Финал е все пак.
Гледах ги днес италианците как биха.
Имаха спокойствие и самочувствие.
Утре ще излязат пак спокойни , следователно концентрирани. Знаят че са на Финал и искат да го вземат и знаят че не трябва да прегарят и не трябва да ни подценяват.
Едно от двете неща ще се случи и там трябва да ги ударим.
Мечтаехме за полуфинал, взехме го и сега сме готови да вземем Финала.
Ама то или влиза или излиза или ще намери някой добър посрещач или ще удари някой в лакътя или ще удари мрежата или ще я оближе..
При сървис трябва да си спокоен и да си вярваш и да мечтаеш и да си готов за отговора щото колкото и енергия и концентрация да вложиш в един сървис, топката винаги може да се върне.
Ментално нещо говореше треньора.
Ментално трябва да излязат подготвени Лъвовете. Ще има грешки и в двете посоки.
Противника също ще греши. Финал е все пак.
Гледах ги днес италианците как биха.
Имаха спокойствие и самочувствие.
Утре ще излязат пак спокойни , следователно концентрирани. Знаят че са на Финал и искат да го вземат и знаят че не трябва да прегарят и не трябва да ни подценяват.
Едно от двете неща ще се случи и там трябва да ги ударим.
Мечтаехме за полуфинал, взехме го и сега сме готови да вземем Финала.
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER
Нямайте големи очаквания.
Никакъв шанс. Честити сребърни медали.
Мда италианците категорично са по-добри от нас в момента, но и нашите играят по-добре от вчера. Не трябва обаче да правим подобни грешки като на Грозданов или преди това, където не можахме да организираме атака. Ако развитието ни продължава в същия дух, ще сме доминанти в следващите 2 олимпийски цикъла.
Последна промяна от Vesko85 на 28 сеп 2025 14:02, променено общо 2 пъти.