TristaNNN написа:Има нещо, което прави много неприятно впечатление при играта на юношките ни, а именно - шпагатите за щяло и нещяло. Ей го вчера Петков, тъкмо влезе в игра - прас балтията и веднага картон. Предния мач с новософиянците направи същото, безумен шпагат и безумен картон. Диян Иванов и той, само дето има малшанса освен всичко друго и да се самоконтузва с тия шпагати. Преди време бях гледал няколко мача на една от юношеските гарнитури, не помня точно кой набор, по спомен беше от "батковците", където това ми направи силно и неприятно впечатление. Треньорите не ги ли виждат тия работи, не им ли набиват малко канчето, че така не бива? Шпагат се прави в много краен случай за предотвратяване на голова опасност пред собствената врата, в собствената половина, а не навред по терена, хеле пък в противниковата половина.
[offtopic]За съжаление, от малки ги свикват, че такива неща са абсолютно нормални, тъй като не биват санкционирани, но това е по вина освен на треньорите в школите, също и на БФС, задето явно инструктира така съдиите на детските мачове. Пряко имам наблюдения върху тия неща при малките как за да им дадат жълт картон или червен, трябва да са ама мноооого заслужили. Всякакви нарушения се подминават просто с фаул и толкова. Наскоро бях изумен от малките на тирето какви балтии праскат при почти всяко единоборство, а картони просто няма. Та, явно си им остава това и за мъжкия футбол...[/offtopic]