Какво ти идва първо на ум, когато чуеш "бързина"? На мен ми идва скорост! Е като линейна, максимална скорост РБ издишаха яко спрямо Макларън, а и не само тях, а и спрямо всички отбори, които ползваха двигатели на Мерцедес + че РБ на правите бяха по-бавни дори и от Ферари. Това, че един отбор има перфектно уточнена кола и в завоите е много по-стабилна и това им позволява по-богат избор на траектории при атаките, по-късно спиране при влизане и по-ранно ускорение на излизането от завоите, но в същото време тая кола на правите е чувствително по-бавна... е няма как да ми кажеш, че това е най-бързата кола! Т.е. има как да го кажеш, но няма как да се съглася с това твърдение.
На най-скоростните писти видяхме ги РБ колко струват. Бяха тотално размазани в Канада и само глупостта на Бътън струваше двойната победа на Маковете. В Белгия Хамилтън ги направи криви и щастливи, но го блъснаха и отпадна, така Фетел спечели там. Честно казано не помня какво се случи с Бутона. В Италия на Монца, където РБ трябваше отново да бъдат размазани видяхме поредното "гениално" хрумване на Мартин Уитмарш и инженерите в тима

РБ бяха много бързи само на спънатите, градски трасета. Другите състезания ги взеха заради добрата си тактика и пол позишъните. Фетел се изстрелва напред, а Уебър го варди като бави другите. Като добавим и всичките проблеми, които имаха другите пилоти и отбори... еми нормално е Фетел да е шампион. Немеца отпадна само в едно състезание миналият сезон и постоянно трупаше точки, дори и когато не можеше да спечели състезанието. Отделно политиката първи-втори пилот на РБ, което също помагаше доста, докато пилотите на Маковете освен, че се състезават с пилотите на другите отбори, също така се състезават и по м/у си, с което улесняваха немеца, защото двамата британци напрактика си крадяха точки един от друг...