Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Drunken_Master » 10 юни 2025 00:02

Dust написа:Майната им на украинците, но защо аджеба Путин изпраща руски мъже на почти сигурна смърт. Техният живот има ли някаква стойност за него
Ми... не знам, дали си наясно, ама руснаците от 2023-та насам си карат с хора на договор, които отиват в Украйна по свое собствено желание. Вижда се и тенденцията, че страшно много млади хора възприемат тая война като нещо особено важно за Русия. И на мен ми беше странно, но това е абсолютен факт. Гледах едно интервю на историка Александър Сивилов, той говори по тая тема. Имал доста познати руснаци, които в началото са били твърдо против тая война, но в момента мнението им толкова много се е променило във времето, че голяма част от тях... били в Украйна в момента. ПО СВОЕ СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ са хванали пушката. Само, че от отсрещната страна, украинските командири се оплакват от масово дезертьорство на украинските солдати. Т.е. това което твърдиш не само, че не е така, а е точно обратното.
bubka написа:Може, ама под "Запад" предполагам визираш коалиция от поне 15-20 страни със сумарно доста повече от по всичко спрямо Русия.
Ако под "Запад" се разбира Европа... това е направо смешно като твърдение. Европа е тотално слаба да се изправи срещу Русия и Владимир Путин, те даже и заради това протакват толкова време с изпращането на военен контингент под егидата на НАТО. Направо са се на*рали от страх, да не говорим, че тия 800 милиарда за "сигурност", не знам, откъде ще ги извадят, понеже икономическите колоси като Германия, Франция, Италия и прочее се тресат от икономическа криза. Швабите са трета поредна година в рецесия, нещо което никога не е било. На кой ще разчитат за военизиране на ЕС? На България? Съвсем отделна тема е, че САЩ също смятат войната в Украйна за свой огромен провал. Обяснявал съм защо.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 юни 2025 00:39

bubka написа:
Ами ще почакаме, ако трябва.

Е да де, аз това искам. Върни се назад и ще видиш, че от първите дни си пожелавам, не бърз край, а точно 10 годишен Афганистански конфликт. Продължителен, кървав и с голямо ангажиране и обръщане на икономиката към него. Завъртане на едно колело, което трудно може да бъде спряно.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 10 юни 2025 00:41

Русия пак ли ще фалира, бе? Колко пъти вече...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 10 юни 2025 00:48

Thsmith написа:
bubka написа:

Е да де, аз това искам. Върни се назад и ще видиш, че от първите дни си пожелавам, не бърз край, а точно 10 годишен Афганистански конфликт. Продължителен, кървав и с голямо ангажиране и обръщане на икономиката към него. Завъртане на едно колело, което трудно може да бъде спряно.

То хубаво, ама нещо не виждам да дава резултат.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 10 юни 2025 01:12

Няма и как да даде резултат. Няма как да биеш Русия във война, това е абсурд на абсурдите... Руснаците са велик и горд народ, освен това тяхното управление винаги е умеело, да привлича народа си в своята цел чрез пропагандата. Примерно... по време на Великата Отечествена война, Сталин успява да го стори, а десет години по-рано той умело отстранява всякаква наченка на опозиция в държавата чрез чистките си. Така обаче успява, да го стори по време на войната срещу Германия, че обществото се консолидира до такава степен, че се включват активно във войната крещейки неговото име. Това е парадокс, но е факт! Това се случва и в момента, това са фактите...
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 юни 2025 04:33

:lol: :lol: :lol:
bubka написа:
Thsmith написа:
bubka написа:

То хубаво, ама нещо не виждам да дава резултат.

E как ще да не дава резултат? Дава доста по-добри резултати от очакваното от мен. Това е един дълъг процес, който се надявам да продължи точно по същия начин. По възможност да ангажира цялата страна с войната, да обедини всички в нея и накрая да не им остава нищо без нея.

Единствено не съм доволен, че Европа не прокарва други постоянни тръбни газопроводи/петролопроводи от арабите и не действа достатъчно за едно тотално и постоянно скъсване на отношенията, нещо което да не може да се възстанови лесно и нишата да е запълнена.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 10 юни 2025 06:57

Смити, от такова "скъсване на отношенията", виждаме нагледно, какво се случва с европейската икономика...
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 10 юни 2025 10:42

ivan56 написа:
ReBorn1982 написа:
ivan56 написа:Спомняш ли си как руснаци и управляващи лъжат за съществени неща. Лъгаха за Курск(подводницата), Беслан, театъра, жилищните блокове където смутиха, войната и още и още.

Ми и САЩ лъгаха за "оръжията за масово унищожение" на Саддам, за Тонкинския залив и т.н., руснаците не правят нещо, което и Запада да не прави ..... всички лъжат.

Същото е и в сегашната война - лъже се от всички. И от Русия, и от Украйна, и от нейните западни господари .....

Ама вие що си биете негрите.
Абе отвори си една тема за САЩ стига с тоя спам.
Като няма какво да кажеш, ама те и САЩ правят като прасетата.
---
Оня калтак Орбан пак ли му спряха европарите, че разправя, че прасетата не стават за никакъв чеп.

Айде не ми минавай с изтъркания лаф за негрите ..... когато САЩ лъжат като цигани, си мълчал като риба, а сега ми развяваш руски лъжи .... на война всички лъжат, това е старо колкото светът. Русия не прави нищо по-различно от всички други.

Виждам че добре попивате една от основните ""ценности"" на Запада - двойният морал .....

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 10 юни 2025 10:45

Drunken_Master написа:Смити, от такова "скъсване на отношенията", виждаме нагледно, какво се случва с европейската икономика...

На него не му е важно Европа да е добре, важно му е Русия да е зле ....

Само дето на Европа й се ебaва майката ..... но, както уточнихме, за него това не е важно.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 10 юни 2025 10:54

Thsmith написа:E как ще да не дава резултат? Дава доста по-добри резултати от очакваното от мен.

Да, и аз така мисля:

bubka написа:
https://business.dir.bg/banki-i-finansi ... azi-godina
Руската рубла: Любопитният случай с най-добре представящата се валута в света тази година

Thsmith написа:Това е един дълъг процес...

Парадоксално може би за теб, но и Путин мисли по същия начин. Точно това е стратегията към момента на Русия - за бавно и постепенно напредване, която е базирана не на нещо друго, а на чистата математика - на украинците ще им свършат хората по-бързо, отколкото на Русия. Те по-скоро се плашат от бързи, но възможно хаотични действия, които може и да нямат привидно положителният развой за Русия.

Но малко изместихме темата - първоначалният ми коментар беше към Играта, тъй като той и още няколко очакваха някакъв бърз разпад, фалит и тем подобни в рамките на година-две-пет, който да доведе до велика укронациска победа или най-малкото много устойчив и неотменим тренд надолу по всички показатели, а виждаме, че това съвсем не е така. Иначе да - след 10, 20, 50 или 100 години може и да се разпадне и тогава ще сте "познали" :lol: .
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”