Dust написа:Майната им на украинците, но защо аджеба Путин изпраща руски мъже на почти сигурна смърт. Техният живот има ли някаква стойност за него
Ми... не знам, дали си наясно, ама руснаците от 2023-та насам си карат с хора на договор, които отиват в Украйна по свое собствено желание. Вижда се и тенденцията, че страшно много млади хора възприемат тая война като нещо особено важно за Русия. И на мен ми беше странно, но това е абсолютен факт. Гледах едно интервю на историка Александър Сивилов, той говори по тая тема. Имал доста познати руснаци, които в началото са били твърдо против тая война, но в момента мнението им толкова много се е променило във времето, че голяма част от тях... били в Украйна в момента. ПО СВОЕ СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ са хванали пушката. Само, че от отсрещната страна, украинските командири се оплакват от масово дезертьорство на украинските солдати. Т.е. това което твърдиш не само, че не е така, а е точно обратното.
bubka написа:Може, ама под "Запад" предполагам визираш коалиция от поне 15-20 страни със сумарно доста повече от по всичко спрямо Русия.
Ако под "Запад" се разбира Европа... това е направо смешно като твърдение. Европа е тотално слаба да се изправи срещу Русия и Владимир Путин, те даже и заради това протакват толкова време с изпращането на военен контингент под егидата на НАТО. Направо са се на*рали от страх, да не говорим, че тия 800 милиарда за "сигурност", не знам, откъде ще ги извадят, понеже икономическите колоси като Германия, Франция, Италия и прочее се тресат от икономическа криза. Швабите са трета поредна година в рецесия, нещо което никога не е било. На кой ще разчитат за военизиране на ЕС? На България? Съвсем отделна тема е, че САЩ също смятат войната в Украйна за свой огромен провал. Обяснявал съм защо.