nghcvth написа:icko65 написа:Нито е слаб нито нерешителен Путин.Просто бавно и методично си ги мачка.Четох по -нагоре опити за анализи и оценки на войната от някакви осмокласници.!...Загубили били самолети..Ми ще загубят..Война е.Ти удряш и теб те удрят.Понякога боли..Войната е кой ще издържи до край...Няма да е изкуствената държава и етнос..Путин ще си вземе и земите и хората...Жертвите на Украйна:над 1 млн...Бежанците:десетки милиони..
АБсолютно е нерешителен- ония правят терористични атаки- взривяват мостове и линии и убиват цивилни, удрят базите със самолетите, удрят и Керченския мост, а Путин нищо не прави. Бавно и методично ги мачка- повече от година не могат да вземат Часов Яр, това е несериозно, покрай Покровск се въртят вече половин година. С тоя темп ще освободят ДНР сигурно след още 3 години.
Аз пак казвам, че това е положението. Напълно съм съгласен, че темпото е като на охлюв-маратонец. Напредва се бавно, вероятно заради опасността от дронове. Освен това, няма как и да се напредва с по-бързо (въпреки, че от миналата есен това се забелязва осезаемо), просто защото няма достатъчно хора. Не може от другата страна, да бухат пушечно месо до безкрайност и ти да напредваш бързо. Аз над 200 пъти дадох за пример случаят в Курска област. Кво дирят изобщо там? За какво ги пращат? Какво евентуално биха постигнали? Никаква логика нямаше тая тъпотия, която ВСУ я извършиха. Абсолютно никаква. Просто пращаш десетки хиляди украински войници на заколение. Между другото, в статията на NYTimes точно това се отбелязва, че САЩ са били против тая операция, ама аз доста силно се съмнявам в това. Надали Зеленски на своя глава би предприел всичко това. То и Сирски бил против. И Залужни бил против. Кой тогава е бил "за"? Имаше един от украинските офицери, дето беше казал, че само в Курска област са загубили към осем бригади.
Относно бухането на пушечно месо. Искам да потърсиш из сводките, по колко трупа се разменят от едната и от другата страна. Щото съотношението е чудовищно в украинска полза. ЧУДОВИЩНО. Нещо от порядъка на пет-шест пъти повече.