Световно клубно първенство по футбол 2025

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Световно клубно първенство по футбол 2025

Мнениеот bubka » 01 юли 2025 13:06

zdravkos написа: тази купа е важна само за Реала и Челси!

Аз нямам идея защо е важна за нас Изображение, освен с това, че играчите ще са уморени и с контузии още октомври месец. Да, факт е, че сме генерирали най-много приходи от всички отбори досега заради статута и гледаемостта, която имаме и това ще е от полза, ама викам да приключваме вече.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

zdravkos
Контакти:

Мнениеот zdravkos » 01 юли 2025 13:45

bubka написа:..Аз нямам идея защо е важна за нас Изображение, освен с това, че играчите ще са уморени и с контузии още октомври месец. Да, факт е, че сме генерирали най-много приходи от всички отбори досега заради статута и гледаемостта, която имаме и това ще е от полза, ама викам да приключваме вече.
Под Вас имам предвид татко Перес :)
Този сезон бая бой отнесе и сега гледа на тази купа като "сламка за удавник", един вид за частично спасение на сезона..
Цяла година под напрежение, унижения във вътрешни дербита и после тази ФИФА купа идва като възможност поне малко да измият лицето. Перес вероятно гледа на турнира и като на тест за новата си идея за световен футболен ред, само дето изглежда все по-самотно в тези му амбиции.

Челси ще искат да се доказват на международната сцена!
За отбор без участие в ШЛ, това е единствен шанс да се „покаже“ пред глобалната аудитория, особено ако искат да привлекат спонсори, инвеститори и евентуално… нови играчи, които да вярват, че проектът има бъдеще.

Pichichi написа:То поканени няма освен отборите от страната домакин. Всички други са се класирали все пак.
Иначе за Челси при едно сериозно представяне се отваря добър път да играят финал.
Имаше изваждане на Леон малко преди турнира, после възстановяване, права и т.н. ФИФА ползва всяка възможност да тества нещо, което после да наложи като стандарт, уж за „глобалното благо“.

Според мен ФИФА са си тествали някви неща за следващото първенсто, но може и да греша, за мен продължавам да твърдя - турнирът си е пародия, направен по нечовешко време, без смислено спортно основание.
Чисто корпоративно шоу. Дано поне не пострадат още играчи с контузии.. , но парите управляват света..

Сега започва европейското за жени и там със сигутрнот ще има по-качествени за наблюдаване двубой ;) ще има хъс, има идеи, има отбори с ясна философия и далеч по-малко лицемерие.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 01 юли 2025 14:33

zdravkos написа:Под Вас имам предвид татко Перес :)
Този сезон бая бой отнесе и сега гледа на тази купа като "сламка за удавник", един вид за частично спасение на сезона..
Цяла година под напрежение, унижения във вътрешни дербита и после тази ФИФА купа идва като възможност поне малко да измият лицето. Перес вероятно гледа на турнира и като на тест за новата си идея за световен футболен ред, само дето изглежда все по-самотно в тези му амбиции.

Челси ще искат да се доказват на международната сцена!
За отбор без участие в ШЛ, това е единствен шанс да се „покаже“ пред глобалната аудитория, особено ако искат да привлекат спонсори, инвеститори и евентуално… нови играчи, които да вярват, че проектът има бъдеще.

Сега, аз знам че от аргумента "20 точки сме на върха, не знам кво се случва надолу", може и да не си забелязал, ама Челси се класира за ШЛ догодина. Иначе да, американските собственици със сигурност искат максимално напред да се стигне, но това важи за собствениците на всички класирали се, забележи, а не поканени отбори. Включително Перез.
Колкото до това кои са участниците, факт ФИФА направиха максимална цигания за да вкарат още един американски отбор и Меси, но за всички останали си имаше регламент, по който се определят участниците. Това е първенство за континентални шампиони, Ливърпул, Барса и Наполи да са взели някоя континентална титла за съответния период и щяха да са на него. За шампиони на отделните страни си има ШЛ-там да се борят и да си стискат палци за участие на следващото, ако има изобщо такова.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

zdravkos
Контакти:

Мнениеот zdravkos » 01 юли 2025 15:07

Не се сещам какви континентални шампиони са Залцбург, Ювентус, Интер, Атлетико, Дортмунд и т.н. в така наречения съответния период.
Да поканят тогава Стяуа и Ц. Звезада, които са били шампиони в един по-ранен период... ама не им изнася, нали?

Иначе се забелязва отношението на останалите отбори от Европа - всички са доволни от малкото почивка, която ще имат сега.

Следващото първенсто ще е със съвсем различен регламент, и поканени отбори, може още от сега да се обзаложим :)
ИзображениеИзображение

RMCF
Контакти:

Мнениеот RMCF » 01 юли 2025 15:25

Разбрахме, че гроздето е кисело. Стига спами тъпотии.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 01 юли 2025 15:33

zdravkos написа:Не се сещам какви континентални шампиони са Залцбург, Ювентус, Интер, Атлетико, Дортмунд и т.н. в така наречения съответния период.
Да поканят тогава Стяуа и Ц. Звезада, които са били шампиони в един по-ранен период... ама не им изнася, нали?

Иначе се забелязва отношението на останалите отбори от Европа - всички са доволни от малкото почивка, която ще имат сега.

Следващото първенсто ще е със съвсем различен регламент, и поканени отбори, може още от сега да се обзаложим :)

Ами тези отбори също са се класирали по някакъв регламент. Не е много сложно да си провериш сам, но eто: https://letmegooglethat.com/?q=how+do+t ... d+cup+2025

Ще видим следващият регламент какъв ще е, я го има това първенство 2029-та, я не, но съм по-склонен да си мисля че ще е същия и няма да има повече компромиси.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

zdravkos
Контакти:

Мнениеот zdravkos » 01 юли 2025 16:13

RMCF написа:Разбрахме, че гроздето е кисело. Стига спами тъпотии.

Хаха, няма лошо – винаги е лесно да кажеш, че „гроздето е кисело“, когато някой просто посочва, че виното този път е разредено. :)
Няма нищо общо с Реал – говорим за принципи, не за емблеми.
Турнир с претенции за „световно клубно първенство“, в който липсват актуалните шампиони на топ лигите, е като Шампионска лига без шампиони – маркетинг, не спорт.

Но щом ти харесва – наслаждавай се, все пак е шоу. Само не очаквай всички да ти ръкопляскат на миманса... ;)
ИзображениеИзображение

yulkata
Контакти:

Мнениеот yulkata » 01 юли 2025 16:37

Заприлича на Световно,иначе нямаше смисъл да гледаме само европейски на полуфиналите,все едно си гледаме шампионска лига!
На мен ми харесва,заради разнообразието от стиловете на игра.Бих казал , че забелязах липсата на дисциплина и тактика в играта на бразилските и аржентинските отбори,играят си тяхната романтична игра ,пък квото стане. Къде другаде може да се направи сравнение ,ако не на световно клубно.

zdravkos
Контакти:

Мнениеот zdravkos » 01 юли 2025 16:51

Разнообразието като идея – супер, и аз съм за сблъсък на стилове.
Но нека си кажем честно – този "свят на клубовете" не отразява реалната йерархия във футбола. Ако искаме истински глобален турнир, нека участват действителните шампиони, а не поканени по квоти и договорки.

За тези, които защитават регламента - поинтересувайте се как Залцбург(един полуфинал в ШЛ за последните 15г.) получи квота(място) за сметка на Арсенал благодарение на Байерн или Атлети заради само една победа на Дортмунд!

А относно бразилските и аржентинските отбори – да, има чар в "романтичната игра", но липсата на дисциплина не е стил, а слабост на ниво, което претендира за "най-добрите в света".

С две думи:
идеята не е лоша, но изпълнението куца. Все едно да гледаш световно по готвене, в което някои от най-добрите шеф-готвачи не са поканени, но има шоу, музика и хубава украса. Добре, ама не е същото ;)

Отивам да разхлаждам с бира, че са над 35°C на сянка и не се живее .
Наздраве!
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 01 юли 2025 17:20

Факт е че ФИФА целят да изтискат кинти на макс и това измислиха.
За играчите и отборите не е ОК по това време да го има този турнир но както се писа никой не ги
пита. Щом искат да вземат яки пари на година ще играят по 60 мача и това е!
Относно мотивацията на отборите аз не мисля че има отбор който не иска да спечели турнира
и да изкара кинти на макс.

Върни се в “Футбол - Свят”