metodito написа:Пак не разбра, нали, koisa? Обяснявам ти пак. "Левски" след 2010 (примерно) промени нормалното развитие на нормален клуб. Имаш n-футболисти, отбор. Залагаш на едни 13-14 футболисти няколко години, като сменяш треньорите. Не сменяш футболистите, а треньорите. Ти може да имаш самочувствоето да кажеш кой става и кой не, но нямаш експертизата. А не знам, може би си футболен специалист с дългогодишен опит, не знам. Аз не съм такъв. Аз гледам статистиката. Отиваш на levski.info. Цъкаш на "треньори" и искам да ми посочиш пет треньора с повече от два сезона. И глдаш съставите, към които се подхожда консервативно. И гледаш статистиката на отличията, които този клуб печели при тази стратегия. В смисъл, наистина ли не ти е ясно?
В последните 15 години стратегията в този клуб е обратната. Всеки сезон имаме нов отбор и всеки треньор, независимо от представянето му, сякаш на инат се оставя максимално дълго. Нека погледнем последният ни мач. Колко футболисти имат повече от два сезона в "Левски". Изключи Галчев. Той беше титуляр поради контузията на португалеца. Имаме четирима футболиста, които са играли повече от два пълни сезона заедно. Джими, Кристиян, Цунами, Каап. Като Кристиян и Каап принципно бяха резерви. Ти нямаш гръбнак. Кое не разбра? През годините аз можех да ти посоча 11-те, които ще започнат. Днес имената им не знам. Тук, пак ти казвам! Не става дума за единици. Кое не разбираш, брат! Помниш ли Генчев, като футболист? Той най-добрият дефанзивен халф ли е? Не. Той вършеше перфектно своята работа, благодарение на това, че имаше стиковка между съотборниците му. Те си знаеха и кътните зъби. Той беше интелигентен и трудолюбив. Аз не мога да разбера кое много от вас не разбирате. Няма значение единиците. А колектива.
П.С. Да нарочвате Маринчо, който е чисто крило, а го слагат вътрешен халф, абе, вие на какви наркотици сте?
Много добре те разбирам, но ти правиш сравнение с времена, когато Левски нямаше такива задължения, за да си позволи да има гръбнак от 14 човека. Имаше и хората, които да ги подберат тези футболисти. Сега се налага да се продава всеки, за когото се предложат над 500К евро. Няма как да се направи такъв гръбнак, дори 5 години да стои даден треньор. Нито има кой да подбере такива играчи, които с години да показват добро ниво, за да бъдат гръбнак. Сега се избират по флашки и ЮТуб.
Аз експертизи не правя... Казвам си мнението и виждането за отбора, треньора, играчите и т.н. Показвам неща, които с просто око се виждат и направо е чудно как хора играли футбол с години не ги виждат. Или се правят, че не виждат.
Марин не съм го нарочил. Той сам се нарочва със слабата си игра и форма. Още от преди да дойде Мъри, при Костов и сега при Генчев играе на периоди. През останалото време никакъв го няма и затова го държат резерва. Щом при толкова треньори не успя да покаже постоянство и да захапе титулярно място, значи проблемът е в него. Има голяма вероятност двамата с Галчев да свършат като други наши надежди от близкото минало по Враца, Арда, Крумовград, Хебър, Локо Сф и т.н.