Първа Бундеслига - сезон (2020-21)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Re: Първа Бундеслига - сезон (2020-21)

Мнениеот Udoji90 » 05 окт 2020 20:35

miro_rz написа:
1914.1902 написа:
Арсенал официално обяви трансфера на Матео Гендузи в Херта

Не е ли под наем!?

Под наем е. Даже мисля, че няма опция за откупуване, но не съм 100% сигурен.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 05 окт 2020 21:20

Херта стояха много добре вчера срещу Байерн Мюнхен. Имат играчи за Лига Европа, но това отпадане от Купата на Германия още в първия кръг сериозно ме съмнява за техните възможности. В нападанието са Пиатек, Кордоба (който вече се е доказвал като голмайстор в немския футбол, 33 гола за предишните 2 сезона), Матеус Куня и Лукебакио.

Разочарованието към момента е Волфсбург, изхарчиха над 20 милиона за трансфери, а в същия момент отпаднаха от АЕК в Лига Европа. Като само Байерн, Лайпциг, Дортмунд, Херта и Леверкузен изхарчиха повече пари от тях.

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 06 окт 2020 13:10

Байерн са купили легендата Ерик Максим Чупо Мотинг.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Fbf

Мнениеот Fbf » 07 окт 2020 04:58

Щутгар взе Ахамада от Старата госпожа под наем.

Изображение
Изображение
ВИЕ СТЕ ЛИТЕКС
Изображение

c_menotti

Мнениеот c_menotti » 07 окт 2020 17:10

Този Ахамада случайно да не е син/племеник на Хасан Ахамада, който стана шампион на Франция с Нант през 2001г. ? :roll:

Fbf

Мнениеот Fbf » 08 окт 2020 09:31

Байерн са взели Буоанна Сарр от Олимпик Марсилия.
ВИЕ СТЕ ЛИТЕКС
Изображение

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 14 окт 2020 11:14

Може би това е най-подходящата тема да се анализира въпроса. На какво се дължи потресаващата игра на националния отбор на Германия в момента, най-вече в дефанзивен план? Броят на допуснатите голове в официални и неофициални срещи е съизмерим с този от селекцията на "лъвовете". Трябва ли да бъде обвиняван Льов и за какво точно? Видя се снощи че не е до тактическа схема или до включването на играчи на Байерн в състава. Въртят се няколко имена в центъра на отбраната - Рюдигер, Зюле, Гинтер, Джан, Та до миналия цикъл, но нито един от тях не е убедил, че заслужава мястото си или че трябва да бъде твърд титуляр. Водещите клубове не могат да бъдат обвинени че не залагат на достатъчно немски защитници. Определено липсват лидери - такива каквито бяха Хумелс и Лам през 2014 г., каквито са Рамос, Ван Дайк, Пепе, знаменитото трио ББС за италианците, макар и сега като осъществяват промени да са във възход, каквито бяха ББИ за руснаците. Струва ми се, че слабост на бундестима през целия период на управление на Льов е ранното пенсиониране на защитниците. Почти никой от най-добре представилите се не е останал да играе за него след 30 год. възраст: Лам, Мертезакер, Хьоведес, Хумелс, Боатенг. С последните двама е ясно как и защо, но това беше грешка, голяма грешка. Разбира се тук включвам и Мюлер - най-добрият офанзивен халф в света в момента (колкото и гуардиолофилите да тръбят че е Де Бройне). Трябваше селекционерът да каже на 3-мата: "От формата ви в момента за клубния и националния отбор не съм доволен, не мисля в близко бъдеще да ви пращам повиквателни. Трябва здраво да работите, за да ги възвърнете и ако това се случи ще бъдете от голяма полза."

Средната възраст на защитниците е твърде ниска. Опитът според мен е ключово преимущество на дефанзивните играчи, стига скоростта вследствие на възрастта да не започне да им изневерява. Аз например в момента бих пращал повиквателна на един сърцат и преминал през много играч от Леверкузен - Свен Бендер, а и на брат му. Мисля че в момента и Кроос не дава максимума от способностите си, не е в най-добрата си форма и това оказва влияние. Да, той винаги може да направи нещо феноменално, но не мисля че е справедливо отношението към него да е толкова по-различно в сравнение с прокудената тройка. Доколко е важна в случая играта на бековете? Да не би пък те да изневеряват? Кимих че трябва да играе е ясно, но като халф, бек или халф-бек? Има ли значение дали Байерн, Лайпциг и националният отбор играят в една и съща схема (даже мога и Челси да ги добавя)? Има я и хипотезата, че представянето на даден отбор в офанзивен план е по-важно за неговите успехи и там трябва да бъдат концентрирани усилията, но аз по-скоро не смятам че подобен подход е правилен. Имаше още какво да се желае и от играта на баварците в защита през изминалия сезон и това не трябва да се забравя или пренебрегва.

Какво мислите по тия въпроси и какво близко бъдеще предвиждате на отбора? Способен ли е на трофей догодина (че 3 ще се разиграват живот и здраве: европейско, олимпийско и лига на нациите) и трябва ли Льов да остане? Ако не кога точно да бъде сменен и при какви обстоятелства? Би трябвало от началото на 2021 г. да започнат и важните световни квалификации, където 2-ра урна към момента изглежда най-вероятна. Хубаво е да се припомни и че Евро 2024 ще се проведе в Германия.
Последна промяна от doktora25 на 14 окт 2020 12:14, променено общо 2 пъти.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 14 окт 2020 11:25

Статистиката в Лигата на нациите за Германия е потресаваща, като имат едва една победа в 8 мача мисля. Този турнир няма как да бъде спечелен. За Европейското е друго нещо, там самите играчи може да са по-мотивирани за победата. Но до момента се вижда ясно, че както и да бъдат завъртени футболистите в защита все има проблеми. С такива проблеми отбора не може да е фаворит за спечелване на някой турнир.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 14 окт 2020 13:59

Байерн доминират в Германия (постоянно) и Европа (тази година) но като им погледнеш защитата:
4-ма французи, австриец, канадец, американец и с/у това 2-ма германция- Боатенг който е отписан от национала
и Зуле който е един от слабите им защитници в нац. отбор!
В нападението им са Гнабри, Мюлер(огромна заслуга но не е национал) и Зане
с/у Левандовски (огормна заслуга) и Коман.
Лично аз никак не харесвам Тимо Вернер и си мисля че е добре за Челси че не платиха все пак космическа сума
за него от рода на тази за Хаверц, та ще могат след година/две да го върнат в Германия с малка загуба.
Гнабри е топ за мен, много ми допада как играе.
Халфовете им трудно ще доминират над топ националните отбори и за мен Германия не може да спечели европейското
с този състав и треньор.

Fbf

Мнениеот Fbf » 14 окт 2020 14:27

В състава на Германия прави впечатление, че има много футболисти играещи в чужбина, а липсват футболисти на традиционни грандове в германския футбол като Щутгарт, Шалке 04, Вердер и тн.
ВИЕ СТЕ ЛИТЕКС
Изображение

Върни се в “Архив”