Селекция и подготовка - Лято 2014/2015

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Селекция и подготовка - Лято 2014/2015

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 10 авг 2014 14:18

k20dan4o написа:
Betchualeng Arnaikem написа:
k20dan4o написа:Не разчитай на това, Томанов не пасе трева.

Принципно частта за трансфери от Герена към Разград беше шега, но може да я обсъдите още малко :D

По принцип няма гаранция дали даден трансфер ще е успешен, примери много. Но при Левски последните две години няма правилен трансфер, няма правилно взето решение... грешка след грешка. Не знам, нямам обяснение.

Както казах поизбъзиках се, ама карай. Колкото до грешките: аз вярвам в човешката низост, алчност и други приятни черти на двукраките животни. Поради тази причина когато някой допусне 100 пъти една грешка и се прави на луд като го плюят и хранят.. започвам да подозирам, че има келепир от грешката си. В 99.9% от случаите се оказва вярно.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Soul_VB
Контакти:

Мнениеот Soul_VB » 10 авг 2014 20:52

Ако ще вземаме нещо за преди Стяуа, трябва да е час по-скоро, че да имат време да навлезнат момчетата. Хамза между другото, според мен, ако беше набелязан - щяха да го вземат в пакет с Анисе, че да е малко по-евтинко. Просто е адски тъпо няколко месеца да преследваме Венци Христов, който колкото и да е добър (със сигурност не е по-добър от Юнес) показа неуважение към отбора, а такъв играч не мисля, че е нужен към този момент.
За колегата, който каза, че на Лудогорец им трябва играч тип Берба, според мен ние си го оставихме него да си иде. Платини се казва и според мен е много класен и техничен нападател - със сигурност по-класен от Кишада и минимум на едно ниво с Безяк.
Освен Хамза, Джордан и Асприля от Литекс са интересни играчи, макар и леко непостоянни. Също и Кирил Десподов, макар и да не изиграе кой знае каква роля за плейофите. Сега е момента да бъде привлечен. 700-800к биха били една идеална инвестиция. А за Вандерсон все повече си личи, че е по-зле и от Ернандез. Не разбирам какъв беше тоя зор да го вземем, че и от май месец още .. не че е слаб, просто е посредствен. Ако е класен играча - си личи още от първите му няколко отигравания - дори и да са сгрешени - пак се вижда класата. Да са ни живи и здрави Марселиньо, Кайсара, Моци и Владо, защото без който и да е от тях, отборът е плачевен. И дано да дойдат още като тях, защото иначе прословутото надграждане, дето от зимата го слушаме, ще си остане само на думи.
Изображение

dream team
Контакти:

Мнениеот dream team » 10 авг 2014 21:06

Хамза иска висока заплата. Мисля, че към 25 хиляди евро, което не се вписва във философията на Лудогорец. Другото е, че той се има за звезда, докато Лудогорец разчита на колектива.

Добър играч е, но поради тези фактори няма да отиде в Лудогорец.

А от Гришата забрави да вземат нещо.

Вандерсон ми хареса в мача с Локото - вкара гол и направи чудесна асистенция. Според мен ще му трябва още време да се адаптира, но има качества.

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 10 авг 2014 23:09

Soul_VB написа:Ако ще вземаме нещо за преди Стяуа, трябва да е час по-скоро, че да имат време да навлезнат момчетата. Хамза между другото, според мен, ако беше набелязан - щяха да го вземат в пакет с Анисе, че да е малко по-евтинко. Просто е адски тъпо няколко месеца да преследваме Венци Христов, който колкото и да е добър (със сигурност не е по-добър от Юнес) показа неуважение към отбора, а такъв играч не мисля, че е нужен към този момент.
За колегата, който каза, че на Лудогорец им трябва играч тип Берба, според мен ние си го оставихме него да си иде. Платини се казва и според мен е много класен и техничен нападател - със сигурност по-класен от Кишада и минимум на едно ниво с Безяк.
Освен Хамза, Джордан и Асприля от Литекс са интересни играчи, макар и леко непостоянни. Също и Кирил Десподов, макар и да не изиграе кой знае каква роля за плейофите. Сега е момента да бъде привлечен. 700-800к биха били една идеална инвестиция. А за Вандерсон все повече си личи, че е по-зле и от Ернандез. Не разбирам какъв беше тоя зор да го вземем, че и от май месец още .. не че е слаб, просто е посредствен. Ако е класен играча - си личи още от първите му няколко отигравания - дори и да са сгрешени - пак се вижда класата. Да са ни живи и здрави Марселиньо, Кайсара, Моци и Владо, защото без който и да е от тях, отборът е плачевен. И дано да дойдат още като тях, защото иначе прословутото надграждане, дето от зимата го слушаме, ще си остане само на думи.

Колега, не знам по каква методика оценяваш качествата на футболистите, но определено не е адекватна на съвременните опции за качествен футбол.
Бербатов = Платини!!! :o
Бразилчето го наблюдавам от първите му стъпки в Българския футбол, още в Черноморец. Е, още от тогава си личеше че не бива!

Става за звезда на ЦСКА (както И. Стоянов и Милесавлевич), но за Лудогорец не му достигат качества и то дефицитът е огромен!
Да има силен удар и понякога бележи, но в повечето време нарушава схемата и пречи на тактическите и групови организирани действия на терена.
Има отвратителен нрав и като цяло с такива футболисти отбор не се гради. Не е случайно че го изгониха от Румъния, в Черноморец се отърваха от него, а в ЦСКА не го искат вече!?
Феновете на Ботев споделиха, че качеството в техния отбор се е дължало преди всичко на Анисе и Доре, а Хамза не струва, а моите наблюдения са че в Ботев качества има само Анисе (макар че имам достатъчно наблюдения върху него от престоя му в Черноморец и той не е кой знае какво).
Ако Стяуа е решила да се подсили с Хамза, значи положението им не е никак розово, защото Лудогорец с този "гюмеджия" не би придобил нищо полезно за отбора.
Мисля, че ти въобще не можеш да оцениш в колко пъти по-високо е нивото на футболистите на настоящия Лудогорец спрямо онези в останалите клубове в страната. За да потърси Лудогорец решение в някой от настоящите футболисти от първенството е необходимо той да е млад и да има огромен талант и потенциал или да разполага с нещо много, нмого специално в сравнение с останалите!
Моят кръгозор не обхваща играчи от нашенски клубове!

Потребителски аватар
Soul_VB
Контакти:

Мнениеот Soul_VB » 11 авг 2014 09:43

volf това е дискусия, в която се надявам ти да си прав, но ми се струва, че гледаш твърде високомерно към другите клубове - твърде много изопачаваш добрите неща в Лудогорец и недобрите такива в останалите клубове в първенството. Аз си мисля, че Лудогорец все още далеч не са завършен отбор, а това "високомерие", че им трябват някакви играчи от друга галактика, но пък за сметка на това с цени и заплати като за средностатистически играч в А група, освен, че си личи, че не е дотам подплътено с реални аргументи, е и фактор, който забаввя развитието на отбора. Колко пък толкоз специални са играчи като Кишада, Вандерсон, Мантула, Мишо Александров, Абало? Според мен са си съвсем нормални играчи, които дори и в Левски да речем, не биха били звезди. Така че - има класа и извън Лудогорец. Макар и по 1-2ма играчи да са от отбор и да не става въпрос за всеки отбор - пак трябва да се търси развитие.
Мнението ти за Платини го уважавам, но все пак освен него, има и положителни страни в играта му. И техниката и погледът му върху играта са за отбелязване определено. Това с тактическите указания аз не съм го забелязвал, но пък и не го отхвърлям. Да е жив и здрав, според мен си намери мястото в Славия.

dream team ами ако целият отбор ще се поддържа с много по-ниска заплата от 25 000 евро, къде се гласим за ШЛ? Според мен двете са насъвместими. Като се увеличават приходите от сезон на сезон, не виждам защо да не се разширят малко и разходите, че да се забърза прогреса. Сега, не че имам мнение за Дерменджиев, но и добър треньор бихме могли да вземем, предвид чудната изходна позиция - една крачка преди групите, хем и по-добри играчи биха могли да се привлекат. Някой ден като нещата не са толкова розови и е по-трудно да се вземат качествени играчи, защото отборът ще е по-непривлекателна дестинация, тогава това ще си проличи. Да, Лудогорец има много солиден отбор за родните стандарти, но за навън определено има накъде и като качество и неизбежно и със заплати и трансферни суми и в двете посоки.
Изображение

dream team
Контакти:

Мнениеот dream team » 11 авг 2014 10:35

Soul_VB написа:dream team ами ако целият отбор ще се поддържа с много по-ниска заплата от 25 000 евро, къде се гласим за ШЛ? Според мен двете са насъвместими. Като се увеличават приходите от сезон на сезон, не виждам защо да не се разширят малко и разходите, че да се забърза прогреса. Сега, не че имам мнение за Дерменджиев, но и добър треньор бихме могли да вземем, предвид чудната изходна позиция - една крачка преди групите, хем и по-добри играчи биха могли да се привлекат. Някой ден като нещата не са толкова розови и е по-трудно да се вземат качествени играчи, защото отборът ще е по-непривлекателна дестинация, тогава това ще си проличи. Да, Лудогорец има много солиден отбор за родните стандарти, но за навън определено има накъде и като качество и неизбежно и със заплати и трансферни суми и в двете посоки.

Ами това е философията на клуба. Засега се вижда, че работи. Знае се, че заплатите не са по-високи от другите БГ клубове, даже са по-ниски (последният пример беше с Платини, който си призна, че в ЦСКА е получавал повече). Вероятно има прилични бонуси за постигането на различни резултати, които са допълнителен стимул за играчите да се потрудят на терена. Обратно, ако вземеш играчи с по-висока заплата: 1. Рискуваш атмосферата в съблекалнята. 2. Обременяваш бюджета без гаранция, че ще пробиеш в ШЛ. Може да си останеш само в първенството.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 11 авг 2014 10:55

В нашите отобри трябва да се дават що годе ниски заплати и високи бонуси. Тъй като по-добрите чужденци нямат спротно предизвикателство да идват тук, то остава да го правят за пари и като са им високи заплатите след 5-6 месеца си казавт, че няма за какво да се напъват по нашите ниви. Така поне ще им остане да се доказват. Вярно е, че сигурно ще отпаднат 70-80% от склонните да дойдат, но останалите поне ще е сигурно, че ще са дошли и да играят

Потребителски аватар
Soul_VB
Контакти:

Мнениеот Soul_VB » 11 авг 2014 12:06

drvasko98 в идеалния вариант е така, но в реалния, т.е. настоящия резултатът е, че не се подсилваме с класни играчи, а това няма как да не е проблем. Ако ще се търси играч с висок морал, който да дава мило и драго за зеления екип - търсенето може да продължи десетки години и пак без успех. Дали ни харесва, или не, така стоят нещата, че за да получиш качество, трябва да се бръкнеш. Аз не мисля, че всички играчи се мотивират само от парите и дискотеките. Има и такива, които имат различни подбуди да тренират и играят и с парични претенции с покритие. Просто няма как да вдигаш качеството ако продължиш да харчиш, както до сега. При този сценарий единствено можеш да подържаш ниво, но с афишираните цели за вдигането му - трябва да се променят малко методите и разбиранията. Още повече, че каквото и да се вземе, впоследствие може да се продаде поне на мнимална загуба в най-лошият случай - а в добрият - на изгодна печалба, която ако бъде вложена да повиши още качеството, както и потенциалната цена и сила на отборът. Така ги виждам аз нещата. Не мисля, че хората в щаба не знаят какво правят, просто понякога недоумявам защо тъй :)
Изображение

Потребителски аватар
Soul_VB
Контакти:

Мнениеот Soul_VB » 11 авг 2014 17:10

Честит ни Хамза!!

Не мога да си намеря място от кеф!

За скептиците - не бойте се, обещавам, че ще го захаресвате! :)
Изображение

Потребителски аватар
SgtLiberty
Контакти:

Мнениеот SgtLiberty » 11 авг 2014 20:23

Дано Хамза да донесе много голове и да ни помогне за ШЛ,силно се надявам така да стане :roll:
Изображение[wrapimg=]http://media.giphy.com/media/ToMjGpCfw8Z8BjKfAxG/giphy.gif[/wrapimg] Изображение

Върни се в “Лудогорец”