Как живеете в чужбина ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
LUDAKIS
Контакти:

Re: Как живеете в чужбина ?

Мнениеот LUDAKIS » 19 яну 2012 22:48

varnafen написа:И като сте по чужбинта, поне ходите ли на мачове?:)

отбора на тук се казва Айнтрахт Триер - синьо жълти екипи играе в 3та по сила дивизия в Германия на 2ро място гласи се за 2ра бундеслига. Стадиона - малък - 10 000 мисля че няма като капацитет пълен е всеки мач ходя си редовно по 6-7Е не е чак толкова скъпа сума ии условията за игра и за зрителите са .. перфектни сравнение с нашата родна картинка .. мисля да ходя на мач на Кьолн и на Кайзерслаутерн и на Дортмунд :)
Изображение

Потребителски аватар
LUDAKIS
Контакти:

Мнениеот LUDAKIS » 19 яну 2012 22:51

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M-PJp_ChZMM[/youtube] поздрав за всички колеги съфорумници в чужбина :)
Изображение

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 19 яну 2012 22:54

ndrangheta написа:В Копенхаген съм, в квартал на около 20 минути от центъра. Моят наем включва всички сметки и интернет, като по мнение на датските ми познати е приемлив. Все пак сме двойка, не ни устройва съжителство с луди пияници като тия:)

Да така по излизат сметките, иначе прекалено много ми се стори. Копенахаген е скъп град по начало, и да тея пият и се държат като абсолютни първобитни животни. Мисля след около 2 години да се преместя и аз към Копехаген, 200 000 градче много малко ми идва. Този дето пита за екзотичната храна - да има, червени домати цвят ферари по 1 една седмица държат без проблем. И малко пиленце замразено - 4.1 кг Да ти се отяде всичкия тоя боклук по магазините, плодовете и зеленчуците са пълен кошмар, поне за мен. На мачове ходя, 13-4 евро е нормалния билет, стадиончето е 9 000. Чиста европейска работа, на метри от стадиона - изобщо датската лига като цяло е бих казал по-скоро силова с редки изблици на техника. Присъствах на масово пиянско сбиване на гарата в Копенхаген при последния мач помежду им /загуба 3-0 за Брьондби/, 1/3 от гарата отиде на кино след това :lol: Но пък полицията много бързо и адекватно удържа положението
Последна промяна от wolf на 19 яну 2012 22:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 19 яну 2012 22:54

[/quote]
Прощавай, ама какво работиш в ресторанта?[/quote] Пека огромни пици в една голяма фурна-пицарче братле ;)

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 19 яну 2012 22:55

gilento93 написа:Няма ли някой от някоя по-нестандартна да не кажа екзотична страна,като Япония,Ямайка,Австралия,ЮАР,Бразилия и др.Ще ми е интересно те какво ще кажат за мястото където живеят.

Интересна тема.За Австралия мога да кажа много неща.И то само хубави.Бях там известно време.Няма по-уредена страна и по-дружелюбни хора.Имам база за сравнение,защото бях и в Англия,така също и в Щатите.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 19 яну 2012 22:58

Модератор ЛокоПД написа:
gilento93 написа:Няма ли някой от някоя по-нестандартна да не кажа екзотична страна,като Япония,Ямайка,Австралия,ЮАР,Бразилия и др.Ще ми е интересно те какво ще кажат за мястото където живеят.

Интересна тема.За Австралия мога да кажа много неща.И то само хубави.Бях там известно време.Няма по-уредена страна и по-дружелюбни хора.Имам база за сравнение,защото бях и в Англия,така също и в Щатите.

Е казвай де. :)

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 19 яну 2012 23:01

varnafen написа:И като сте по чужбинта, поне ходите ли на мачове?:)
Ходим,как да не ходим :Д Обикновенно съботите и неделите съм на работа,но понякога се случва да почивам и пътувам до Nurnberg които е на 20 мин. с Регионалдо/регионалното влакче/ :) та вече имам три посещения на мач на местното величие Nurnberg.....Обстановката и условията са уникални!

St.Kostadinov
Контакти:

Мнениеот St.Kostadinov » 19 яну 2012 23:09

Вече седем години съм в Мадрид.До преди година бяхме в квартал Алуче на район Латина, където наемите са по-ниски. Сега се преместихме в Усера и се чувствам по-добре както аз, така и цялото ми семейство.Наемът е 2200евро и съм доволен. Работя в логистична фирма, жена ми е медицинска сестра, имам две момичета, които са ученички. Животът тук е много по-добре уреден, но много ми липсват приятелите и роднините в България, а разбира се и Левски. Живи и здрави през лятото една седмица в София при майка и татко и една на любимото Лозенец.

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 19 яну 2012 23:11

gilento93 написа:
Модератор ЛокоПД написа:

Е казвай де. :)

:lol: Ами беше отдавна...преди десет години.Бях в Кейрнз,малък град/около 100 000 души/ в Североизточна Австралия,близко до Екватора,на брега на Тихия океан.Беше много добре,макар че имах проблем с аклиматизацията - доста горещо и влажно,но се свиква.Ма'аш по къси гащи целогодишно,австралийците са пичове ,поркат повече от нас и са пълни купонджии и са положително настроени към емигрантите,стига да си бял.Работи се умерено,заплатите са добри и ако си точен и не правиш простотии,нямаш никакви пролеми с нищо.Малко трудно се свиква с местната флора и фауна /крокодили,змии,акули,медузи,кофти насекоми,аборигени и т.н./,обаче на втория месец вече не ти прави впечатление.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

matlok
Контакти:

Мнениеот matlok » 19 яну 2012 23:15

soilwork написа:

Прощавай, ама какво работиш в ресторанта?[/quote] Пека огромни пици в една голяма фурна-пицарче братле ;)[/quote]
Питам те понеже и аз съм в този бранш(готвач) и искам да се изселя от България!

Върни се в “Свободна зона”