tarator4o написа:Разбира се, че става на сила. Македония е плод точно на силови репресии и издевателства върху българите. Дядо ми ми е разказвал как се е писала "македонската азбука". 4 пъти не са я одобрявали защото "все още прилича на българска". затвор и репресии е имало за всички от сърце, които говорят, че не са македонци и така вече израства 5-то 6-то поколение, които наистина си вярват че умрелата им страна съществува. България не е направила нищо защото пък Русия (майка и баща по времето на комунизма) е наредила да не се месим.
П.С. Дядо ми е бил дипмомат в сърбия по това време.
Те са българи рожба на 100 годишна руско сръбска пропаганда и репресии на рода им! И сега ако спрат да измъчват онези които си знаят че са българи маса народ ще ревне че си е нашенец. обаче там ако кажеш че си българин губиш най малко работата си.
Много жители на РМ се възприемат като българи и нищо не им се случва

Това са пълни глупости , измисляни от медиите. И съм чувал доста мнения , че с напредването на комуникационните технологии българската пропаганда в Македония започва да става усезаема. Според мен след време за добро или лошо македонските граждани ще се делят на албанци и българи. То това и бившия им министър си го каза в прав текст.