Мерси за снимките!!!
Въпросите за разрешаване обаче са следните:
Откъде да наберем нужните 2 млн лева за виртуалния (все още) пилотен проект? От евпроекти, държава, община, спонсори, банки или всички трябва да дадат своето за подобряване на положението? Примерно банките могат да помогнат малко все пак така ще облекчат все по-обедняващите си кредитовзематели...Общината ще подобри положението на своите граждани и града ще стане по-атрактивен и за туристите, което ще доведе до техния ръст и парите които ще харчат тук, ще намалят и потребността от изграждането на големи паркини за коли, ще намалят трафика, както и щеподобрят здравето на жители си, а оттам по-малко пари за здравеопазване. Лукойл могат и те дадат, понеже имат кофти имидж в града и в страната, а ни тровят достатъчно, само с пари за женски баскетбол няма да им мине номера за пред бургазлии.
Въпроса е какво да правим с таксиметровите шофьори, броя на които рязко ще намалее, какво да правим с хората от малките бензиностанции, които ще останат без работа поради намаляне обема им на работа (за големите вериги няма грижи)
Алтернатива на автомобила ?!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- калпазанчо
- Контакти:
Re: Алтернатива на автомобила ?!
[center]Member of Old School Boys [/center]
На почти 20г години съм остават ми месеци от .. 3-4 годишен съм на колелото преди година и половина си взех книжката и имам кола на разположение няма да лъжа никой цената на бензина не ми е първи проблем, но това което искам да споделя е че в София колкото и пари да имаш за бензин за поддръжка просто да караш кола е супер нерентабилно, това е феномен в Европа сигурен съм колата да ти е нерентабилна като превозно средство .. затова карам само извън градско и много рядко в града и то само в по-спокойните часове (ако може да се нарекат такива) защото през останалото време аз просто седя в колата и не мърдам. Алтернативата е ясна и една - колело, за мързеливците - мотопед. Така се предвижвах като малък така се предвижвам и сега, жалко че България условията са мизерни, но годините опит учат ...
-
slavia1913
- Контакти:
За мени ма само една алтерантива на автомобила и тя се казва самолет. Но като се има предвид, че е скъпичко, не ми е най-предпочитаната.
За мен автомобилът с ДВГ няма да бъде заменен от нищо докато не свърши петролът. Едниствено си мисля, ако успея да развият достатъчно водородните двигатели, защото при тях можеш да имаш достатъчно мощна кола. Който иска да си кара велосипеди, да се вози на метро/трамвай/тролей, тъкмо по-малко задръствания за мен, само велосипедистите да не ми се пречкат да трябва да ги газя. 
- калпазанчо
- Контакти:
Как, къде и пред кого да презентираме тази идея?
Примерно да пишем до някои медии, да се свържем с кмета чрез и-мейл или да го посетим в приемния му ден?
Мисля че с помощта на медиите ще е по-лесно...
Мисля че ако намерим звезди от родния шоубизнес, които да се включат благотворително в концерт или друга подобна проява ще е много добре. Примерно Рачков, Мария Илиева, Графа, Д-2, Део, звездите от Стъклен дом, ПОд прикритие, от екипа на Комиците, екипа на Слави, може да привлечем и Битиви, Нова телевизия и други медии. Ще докараме и манекенки и всички заедно могат да покарат колело из града да популяризират идеята! Да видят хората, че не е срамно да оставят автомобила си да си почива в гаража! ПОне що се отнася за къси разстояния!
Примерно да пишем до някои медии, да се свържем с кмета чрез и-мейл или да го посетим в приемния му ден?
Мисля че с помощта на медиите ще е по-лесно...
Мисля че ако намерим звезди от родния шоубизнес, които да се включат благотворително в концерт или друга подобна проява ще е много добре. Примерно Рачков, Мария Илиева, Графа, Д-2, Део, звездите от Стъклен дом, ПОд прикритие, от екипа на Комиците, екипа на Слави, може да привлечем и Битиви, Нова телевизия и други медии. Ще докараме и манекенки и всички заедно могат да покарат колело из града да популяризират идеята! Да видят хората, че не е срамно да оставят автомобила си да си почива в гаража! ПОне що се отнася за къси разстояния!
Това с водородния двигател ще бъде много интересно за господата от Ал Каида и други такива организации , всяка кола подвижна бомба с голям заряд !!!
Аз като стар скутерджия искам от власта да се променят следните неща :
1. Да не се плаща данък за скутер/мотор(до някаква кубатура) .
2. Ако регистрираш скутер/мотор(до някаква кубатура) да получиш отстъпка в данъка за автомобил примерно ако имаш такъв регистриран на твое име !
3. Да не влиза в сила желанието на сегашните управляващи и ЗК да се премахне плащането на ГО на вноски.
4. Да има по коректен начин за изчисляване на ГО на МПС-тата защото в момента ГО на скутер, мотор (1300 CC) и автомобил с малък двигател и на доста години са почти равни .
5. Да се отмени това абсурдно решение с което Гаранционен фонд съвместно с КАТ ти спират МПС-то от движение и ти пишат акт ако нямаш валидна ГО (това е просто смешно да плащам ГО за скутер през зимата когато не карам или дори да съм го разглобил на части в гаража ).
И ако може ГО да се издава на шофьора а не за всяко МПС което ползва ще е супер ама това в БГ никога няма да стане !!!
1. Да не се плаща данък за скутер/мотор(до някаква кубатура) .
2. Ако регистрираш скутер/мотор(до някаква кубатура) да получиш отстъпка в данъка за автомобил примерно ако имаш такъв регистриран на твое име !
3. Да не влиза в сила желанието на сегашните управляващи и ЗК да се премахне плащането на ГО на вноски.
4. Да има по коректен начин за изчисляване на ГО на МПС-тата защото в момента ГО на скутер, мотор (1300 CC) и автомобил с малък двигател и на доста години са почти равни .
5. Да се отмени това абсурдно решение с което Гаранционен фонд съвместно с КАТ ти спират МПС-то от движение и ти пишат акт ако нямаш валидна ГО (това е просто смешно да плащам ГО за скутер през зимата когато не карам или дори да съм го разглобил на части в гаража ).
И ако може ГО да се издава на шофьора а не за всяко МПС което ползва ще е супер ама това в БГ никога няма да стане !!!
- калпазанчо
- Контакти:
Според мен трябва да се започне привличането към тази идея първо младите, тъй като те по-лесно възприемат нови идеи,след това медиите (да популяризират идеята пред широка аудитория), след това местна власт(велоалеи, велопаркинги), после и държавата(паричен ресурс). Подаряваме на кмета, областния управител, председателя на общинския съвет колела, после подаряваме колела на всички деца от 8ми клас, след това на всички студенти в 2та унивеситета, както и в колежите в града.
Давайте идеи да доразвием идеята!!!
Давайте идеи да доразвием идеята!!!
калпазанчо написа:Мерси за снимките!!!
Въпроса е какво да правим с таксиметровите шофьори, броя на които рязко ще намалее, какво да правим с хората от малките бензиностанции, които ще останат без работа поради намаляне обема им на работа (за големите вериги няма грижи)
Да се навият 500-1000 души пряко сили и то в Столицата... ти фантазираш за затваряне на бензиностанции и фалиране на таксита
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
-
slavia1913
- Контакти:
Тук една малка шегичка, къв е тоя регрес, дето се опитвате да направите с тия колела, няма да се връщаме в викторянската епоха, когато са измислени тия неща 
- калпазанчо
- Контакти:
slavia1913 написа:Тук една малка шегичка, къв е тоя регрес, дето се опитвате да направите с тия колела, няма да се връщаме в викторянската епоха, когато са измислени тия неща
Малко невежо е го кажеш това, при условие че цял Амстердам е на колела! Холандиците БВП-то им е 150% над средното за ЕС! Те да не са маймуни тогава като карат колела. Просто са на светлинни идеи от нас, но и там смяната на интелекта е отнела 25 години!