България в "групата на смъртта" на Световното в Бразилия
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: България в "групата на смъртта" на Световното в Бразилия
Аз пък ще ви кажа толкова да не се притеснявате от младежите на Бразилия. Вярно е че са домакини и мъжете им са светила във волея, но тези бразилски младежи малко преди нашата квалификация в контроли бяха разбити и от Испания и от Полша категорично.А както знаете и двата отбора са ни абонати. Испанците ги бихме чисто на европейското и след това в контрола в София, а пък поляците също си ги отнесохме макар и трудно. Мен повече ме тревожат младите американци тъй като нивото на волея в колежите е много добро и като за силно първенство ще са добре подготвени. Те също като батковците разчитат на атлетизма си и качествената подготовка която правят. Японците трябва да можем да ги победим с настоятелна и спокойна игра както при мъжете.Освен това мога да ви кажа, че да слагате отбора на Иран в по-слабите тимове не е най-добрата идея. Иран са един от най-силните отбори изобщо във всички младежки възрасти и според мен е въпрос на време да покажат страхотно ниво и при мъжете. Те и сърбите са отбори, които са много силни и винаги ираят за медалите. Но щом ние сме почти еднаква класа със сръбчетата трябва да се представим силно. Въпроса е в манталитета на големи, който все още го нямаме. Докато на балканско си биехме сръбчетата, те играеха на световно и ставаха шампиони, а ние зяпахме острани. Ето това е разликата. Не умеем да сме постоянни и категорични. Трябва да се научим във всички възрасти да бъдем отбор фаворит.