Цени на горивата?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Krasi1914

Re: Цени на горивата?

Мнениеот Krasi1914 » 25 фев 2011 09:12

а ддс-то и акцизиа какво правят с горивата ? еб*ват мамата на цената

левскар07
Контакти:

Мнениеот левскар07 » 25 фев 2011 09:19

Пичове, не участвайте в кръжеца на манипулатори. Пак САЩ виновни. Като ще си ги мерим с тях цените, защо не си измерим и заплатите. И не само с US=
Не виждате и чувствате ли, че гаулайтерите и бизнес хайдуците ще ни дерат кожиците, докато по тия земи крачи малоумно население. Другото е ала-бала. Отдавна съм го казал, че 1700000 продажни /за по 20-те лв./ душици ни хвърлят вече 22 години в ръцете на разноцветни хайдуци и ние останалите си трайкаме, или псуваме след втората пърцуца.
Не си правете сутринта +интелектуална+ гимнастика. Нещата са толкоа простички, че ми е тъжно чак, като ви чета "сериозните" коментари.
Приятен ден да имате.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 25 фев 2011 09:29

Добра тема , как няма пръст правителството , то за какво е там ?
Не може при цена на петрола от 150 $ каквато имаше преди кризата от 2008 , тука дизела да е под 2 лв. а сега при ценит 100/120 $ които са от няколко дни при това (преди седмица 2 беше под 90 $) цената на продукта да е 2,48 в момента . Това става само благодарене на акциз и на споразумения м/у правителство и рафинериите !
И друго как бензина в БГ е с най-ниска цена в ЕС (което е правилно защото сме най-бедни) , а с дизела не стоят така нещата , там има цели 5 страни под нас , реално продукта е един и същ , да не говорим че специално нафтата ни е с ужасно качество .

Потребителски аватар
chievo
Контакти:

Мнениеот chievo » 25 фев 2011 09:30

През 2008 г. цената на барел петрол беше 150-160 долара. Тогава А95 струваше 2.25-2.30. Но пък акцизът беше малко по-нисък. Така че нещата са пропорционални.

Лъжете се, ако мислите, че САЩ имат интерес от висока цена на петрола. Американците са доста чувствителни към висока цена на бензина, и правителството им няма интерес да нагнетява напрежение, защото изборната година наближава. Не е случайно, че данъците върху горивата в САЩ са толкова ниски.

А заплатите са ни такива, защото ни е ниска производителността. Не обвинявайте външни сили. За да взимате заплата 1000 лв, трябва да изработите поне 1001 лв за фирмата си. Запитайте се, дали продажбите на вашата фирма, сравнени с броя персонал, предполагат заплати от по 5 бона? Едва ли. Друг е въпросът, че работите за псевдобизнесмени, щото такива са 90% от собствениците на фирми у нас.

Но иначе - ако имате възможност - изнасяйте се в по-бяла държава. Дълго е да обяснявам защо, но не си пропилявайте живота в борба за най-елементарните неща.
Изображение

an4o_321
Контакти:

Мнениеот an4o_321 » 25 фев 2011 09:39

левскар07 написа:Пичове, не участвайте в кръжеца на манипулатори. Пак САЩ виновни. Като ще си ги мерим с тях цените, защо не си измерим и заплатите. И не само с US=
Не виждате и чувствате ли, че гаулайтерите и бизнес хайдуците ще ни дерат кожиците, докато по тия земи крачи малоумно население. Другото е ала-бала. Отдавна съм го казал, че 1700000 продажни /за по 20-те лв./ душици ни хвърлят вече 22 години в ръцете на разноцветни хайдуци и ние останалите си трайкаме, или псуваме след втората пърцуца.
Не си правете сутринта +интелектуална+ гимнастика. Нещата са толкоа простички, че ми е тъжно чак, като ви чета "сериозните" коментари.
Приятен ден да имате.

Кой са тези 1,7 мил.? Знаеш ли че тва е сериозна цифра? А знаеш ли колко е цифрата въобще на населението имащо право на глас? Кое е толкова простичко ? Какво предлагаш ?
Мисли малко другия път !

Потребителски аватар
аби
Контакти:

Мнениеот аби » 25 фев 2011 09:46

Никой не предлага нещо съществено,само хленчене и плач! Защо не призовем хората да направят като румънците - не карайте щом е скъпо!Спрете да зареждате няколко седмици!Да,ама не,бсеки реве,но сутринта бърза да сипе,нали е тешкар и трябва да отиде на рабита с автомобила! Това е нашето племе-дупедавци,после все някой му виновен!
Аз лично се качвам на колата само в краен случай,ходя си пеш! ;)

Потребителски аватар
Shumen1929
Контакти:

Мнениеот Shumen1929 » 25 фев 2011 10:09

аби написа:Никой не предлага нещо съществено,само хленчене и плач! Защо не призовем хората да направят като румънците - не карайте щом е скъпо!Спрете да зареждате няколко седмици!Да,ама не,бсеки реве,но сутринта бърза да сипе,нали е тешкар и трябва да отиде на рабита с автомобила! Това е нашето племе-дупедавци,после все някой му виновен!
Аз лично се качвам на колата само в краен случай,ходя си пеш! ;)

Браво :) Това се опитвах да им кажа и аз :) В момента всичко си има цена,ако ти е изгодна купуваш,ако ли не,не купуваш ;) Много е елементарно :)

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 25 фев 2011 10:17

Цената на горивата зависи единствено и само от международните цени на петрола. Горивата в момента са скъпи защото петрола е скъп. Петрола никога не е струвал 180$ за барел(някой по-горе написа такова нещо), максимумът му беше почти 150$. И Дизелът тогава не беше под 2 лева а беше близо 2,60 лева. После се срина до почти 30$ за барел. Лукойл не е монополист. На територията на България Лукойл се конкурира с няколко други рафинерии, като например рафинерията в Плоещ(Румъния) и рафинерията в Солун(Гърция). Цените на горивата могат да се намалят по политически съображения ако ЕС реши да намали акцизът върху горивата. Близо 60% е делът на акциза+ДДС в цената на горивата по нашите(европейските) бензиностанции. Идеята на Европейският съюз е чрез поддържане на високи цени на горивата да се стимулира потреблението и технологичните разработки в областта на алтернативните енергийни източници. Във всеки случай Бойко Борисов и Правителството нищо не могат да направят.
Кой какво може да направи: ползвайте обществен транспорт. Колкото и смешно да звучи, това е единственият начин чувствително да се намали потреблението на горива. Иначе настоящата цена(тя още малко ще се покачи, прогнозирам макс-120-130 долара) е неустойчива(unsustainable). Цената на петрола ще падне, кога(като време)...зависи от много фактори. Както петрола, така и поскъпването на храните се дължат основно на монетарната политика на САЩ или по-кратко казано на безумното печатане на долари и стремежът за спекулативни печалби на борсата. На борсата дневният оборот от сделките с петрол са над десет пъти повече от дневното потребление, т.е. имаме чиста проба спекула.
П.П. От тази цена на горивата ще спечели бюджетът на страната. При обявяването на изпълнението на бюджета за първата четвърт на годината ще видиите, че Министерство на финансите ще изкара изключително добро изпълннеие на приходната част. Това ще се дължи до голяма степен на ДДС-то върху горивата.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 25 фев 2011 10:37

marmi52 написа:8-)

Босът на "Лукойл - България" Валентин Златев е личен приятел на Бойко Борисов ...
"Лукойл" диктува цените на пазара на горива. Кой е виновен според вас тогава за тези високи цени ???
Нещо повече - убеден съм, че ЕРП-тата ни рекетират с надписване на сметки за ток, а мобилните оператори ни товарят в и без това скъпите цени на телефонните разговори, а част от заграбените от нас пари се дават като рушвети на властимащите, за да не ги закачат.
Ток и парно, мобилни телефони, цени на горивата. Това са три "пера", чрез които от населението се грабят милиони !
В най-бедната страна в ЕС се плащат най-високи сметки за ток, парно, телефонни разговори и горива !!! :evil:
Кой е виновен щом не Бойко Борисов ?!? Да не би аз да управлявам България от две години насам ?!? :evil:
Не, че преди е било кой знае колко по-добре, но сега тези надминаха и предишните !!! :evil:

Да умра по-тъп коментар не бях чел за ББ. Да не живееш в соца, където държавата определя цените бе тъ*ак? Живеем в пазарна икономика и държавата не може да се намесва в определянето на цените, защото ЕС после ще ни срине икономиката с глоби. ББ бил приятел с Валентин Златев да ти имам логиката. Кой управлява държавата последните 60 години, за да стигнем до тук бе тъ*пак? Аре вземи си отговори на въпроса и ще разбереш кое, как и защо.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 25 фев 2011 11:00

slavia_forever написа:
crap написа:Толкова от Бойко Борисов. Да не сте гласували за тая тиква!!! И не ми разправяйте, че това се дължи благодарение на нестабилна Либия. Бяха си високи още преди да започне революцията в арабските държави.

Не защитавам Бойко Борисов. Но последното нещо, за което е виновен е цената на горивата. :lol:

Добре, нека си припомним тогава, колко беше бензина преди да дойде Бойко?
YA GUNNERS YA

Върни се в “Свободна зона”