Венци Стефанов изригна с революционно предложение
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Венци Стефанов изригна с революционно предложение
На Запад може и да си плащат,за да гледат мачове,ама там се играе футбол, имат стадиони,а това тук е всичко друго,но не и футбол ! За какво да се плаща ? За да гледаш грозните "стадиони",грозният "футбол" ? За да гледаш уредените мачове ли ? Половината пари няма да отидат за оправяне на базите,а в джоба на собствениците на отборите.На Запад е платено,ама на Запад се гледа истински футбол,с истински стадиони ! Като оправят стадионите,като си оправят смешният футбол тогава може да се плаща.Тези мафиоти дето управляват сега футбола не заслужават да се плаща,за да се гледа първенството !
Последна промяна от LaRgO на 05 окт 2010 19:24, променено общо 1 път.
-
santi_santi
- Контакти:
Преди няколко години Диема пробваха с тази система и не прокопсаха и то с английски мачове.Дебелият бензинджия си мисли че ще я втаса с българските!
PFC Litex написа:Дидо написа:PFC Litex написа:В Англия за да гледаш мачовете само от Висшата лига ти струва 50 лири на месец.
Защо всичко сравняваме с богатите държави,що не кажеш колко % са тези 50 лири от заплатата на един англичанин,тогава ми говори за 5 лева,ти като искаш ги дай аз плащам 15 лева за цялата кабелна и не мисля,че някой ще даде и лев повече за мач.То в Англия и стадионите са им пълни независимо колко струва един билет
Кажи ми, тъй като не зная каква е средната работна заплата в Англия и лесно ще ги сметнем и тази сума е само за пакета на скай, ако искаш да гледаш друг пакет си плащаш и за него и т.н.
Аз съм ти написал колко съм вземал там,това е долу горе нормална заплата за черноработник,даже е и малко по висока.Най срещаната заплата,на наши работници там е по 8паунда на час,което прави по 64 на ден,за 20 дена 1280.
PFC Litex написа:Само това е начина клубовете да получат повече пари от ТВ права за което крайният клиент да плати минимално.
В момента клубовете си разпределят около 6.5 милиона лева от ТВ права.
Сега да помислим над предложението на Стефанов. Приемаме, че определят цена от 2.00 лв на месец за всичките мачове. 1 000 000 да си платят да гледат * 2.00 лв = 2 000 000 на месец * 8 месеца = 16 милиона, а сега от Ринг дават само 6.5, така че
Искате ли да се развива футболът у нас?
PFC Litex Незнам и не ме интересува колко е заплатата на англичаните,май не схващаш какво ти казвам,българина пари за хляб няма а дали ще даде за някой мач и то български?ти като искаш си дай 5-е лева а аз предпочитам за нещо друго да ги дам
Хванал се човека за патката и си помислил,че лети
Литекс сега се обадих на моя приятел при когото съм работил,той си има фирма там.Ето и неговото изказване"около 30 000 лири годишна заплата вземат около 52-60% от работещите това прави по 2200-2500 месечна заплата".
PFC Litex написа:Само това е начина клубовете да получат повече пари от ТВ права за което крайният клиент да плати минимално.
В момента клубовете си разпределят около 6.5 милиона лева от ТВ права.
Сега да помислим над предложението на Стефанов. Приемаме, че определят цена от 2.00 лв на месец за всичките мачове. 1 000 000 да си платят да гледат * 2.00 лв = 2 000 000 на месец * 8 месеца = 16 милиона, а сега от Ринг дават само 6.5, така че
Искате ли да се развива футболът у нас?
Хайде да помислим и по твойте сметки.
1. Тия 2 лв. в никакъв случай няма да ги платят 1 млн души. Защото това е равно на 1 млн. телевизора, не зрители. Ако и 100 000 платят пак е добре като постижение.
2. Нашето първенство е единствената пародия в която колкото играят толкова и почиват(подготвят). Защо се подготвят 3 месеца за 10-15 мача е това вече незнам. И сега вместо по 12 умножи сумата по 6.
Така че, да се радват че ги има Про Бг че ако те си идат ще се върнат на старото положение което беше някаква сума много под 1млн. плащана от БНТ. Нека измислят и други приходи бе не видят ли че им ходят по 100-200 човека и на Литекс и на ЦСКА и на Славия, Локо Сф а всичките са водещи клубове. Нека помислят над това.
LaRgO, то ест да закрият футбола у нас, така ли?
От някъде трябва да се почне да се гененират приходи, а има ли приходи, клубовете ще си оправят и базите, ще имат и пари за добри селекции и т.н.
donpacko, благодаря.
Значи в Англия получават средно по 2 900лв на месец и за да гледат САМО английското първенство плащат по 112 лева, което е около 4-5% от същата.
В България правят 2 лева на месец за да гледаш българското първенство и при 500лв средна заплата това е под 1% от същата, така че там футбола е качествен, но е и по-скъп, тук е некачествен и е евтин, но тези 2 лв от 1 000 000 които си платят са двойно повече пари от сумата която сега си разпределят клубовете
В Турция за да гледаш първенството им е 20$ на месец.
galin56, договора с Ринг изтича в края на годината и пролетта няма предават мачове от нашето първенство, за сега.
Дидо, да така е и тези дето нямат пари за хляб всеки ден пушат по кутия цигари, а за тях от къде имат пари?
Безплатен обяд няма, а футболът е бизнес в световен мащаб.
От някъде трябва да се почне да се гененират приходи, а има ли приходи, клубовете ще си оправят и базите, ще имат и пари за добри селекции и т.н.
donpacko, благодаря.
Значи в Англия получават средно по 2 900лв на месец и за да гледат САМО английското първенство плащат по 112 лева, което е около 4-5% от същата.
В България правят 2 лева на месец за да гледаш българското първенство и при 500лв средна заплата това е под 1% от същата, така че там футбола е качествен, но е и по-скъп, тук е некачествен и е евтин, но тези 2 лв от 1 000 000 които си платят са двойно повече пари от сумата която сега си разпределят клубовете
В Турция за да гледаш първенството им е 20$ на месец.
galin56, договора с Ринг изтича в края на годината и пролетта няма предават мачове от нашето първенство, за сега.
Дидо, да така е и тези дето нямат пари за хляб всеки ден пушат по кутия цигари, а за тях от къде имат пари?
Безплатен обяд няма, а футболът е бизнес в световен мащаб.
Последна промяна от PFC Litex на 05 окт 2010 19:34, променено общо 1 път.

PFC Litex написа: Дидо, да така е и тези дето нямат пари за хляб всеки ден пушат по кутия цигари, а за тях от къде имат пари?
Каво им пука на пушачите за това,да се оправят,просто разбери,че по този начин няма как да стане
Хванал се човека за патката и си помислил,че лети
Дидо написа:PFC Litex написа: Дидо, да така е и тези дето нямат пари за хляб всеки ден пушат по кутия цигари, а за тях от къде имат пари?
Каво им пука на пушачите за това,да се оправят,просто разбери,че по този начин няма как да стане
Запомни какво съм ти споделил сега, до 2 години всичко ще бъде платено, без значение кое първенство е, пък който не иска да плаща за него решението е стриймове и 15х10 екранче с отвратително качество.

Върни се в “Футбол - България”