Към автора: иди в чужбина, братле...... и се радвай, че вечерта след случая някой не те е смлял от бой зад някоя сграда.
Иначе, ако ще даваме примери: аз в сряда си ходя на лекции, излизам на тичане с раница на гърба, портфейли и други глупости по ръцете и 2 пластмасови бутилки. Минавам покрай контейнерите за разделно събиране на буклука, изхвърлям си бутилките, виждам вътре много строителни отпадъци и кашони и инстинктивно, докато почти тичах, се прекръстих и както си нямаше никакви хора покрай мен, изведнъж чух от съседния строеж как ме напсуваха 2-3 човека и почнаха да си обясняват: еее, така като почнат само да се праят на интересни някви и кво демонстрират, все едно голямото нещо е станало.......
В България съвестните граждани пречат! Пречат ни на рахатлъка, пречат, че с техните норми не можем да серем навсякъде! Ние искаме някой друг да ни направи всичко и на приказки сме с голямо желание да се оправят нещата. Обаче, ако верно се появят хора, които да работят за това, те почват да ПРЕЧАТ. (тия пък на кви се праят, кво се престарават там). На Българите си ни харесва всички да са маскари - така не се чувстваме виновни за собствените си кражби и сране..... а, картинката става пълна като си намерим и виновен - турци, цигани, мутри, политици............
а такива примери до безкрай можем да даваме. Как пък все ми бибкат като спра на пешеходна пътека - някой ден ще ме ударят и аз ще съм виновен; как пък никой не си намалява чалгата от апартамента и ако звъннеш на полицията, си отваряш още повече проблеми и как никой не ебава да спре да пучи на публични места. за всичко отговорът е: като не ти харесва, никой не те кара да.... еди какво си - нормлано е като не ти харесва нещо да се бориш да стане ок - ама в бг пречим