Травма на глезена

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

zaqwsxd
Контакти:

Re: Травма на глезена

Мнениеот zaqwsxd » 06 сеп 2010 00:30

TheClub написа:Значи както е сега твърдо и подуто, с почивка ще мине и от преднат и от задната страна на кокълчето :?

Веднъж два пъти дневно го налагай с лед !

Потребителски аватар
TheClub
Контакти:

Мнениеот TheClub » 06 сеп 2010 00:31

zaqwsxd написа:
TheClub написа:Значи както е сега твърдо и подуто, с почивка ще мине и от преднат и от задната страна на кокълчето :?

Веднъж два пъти дневно го налагай с лед !

Бях го спрял налагането с леда, но още от утре го започвам!
А то от какво значение е, как въздейства?

zaqwsxd
Контакти:

Мнениеот zaqwsxd » 06 сеп 2010 00:53

Не мога да ти кажа със сигурност , но помага не съм специалист , ама аз редовно си прее*авам крайниците и всеки път като ги налагам с лед минават по-бързо ! Леда помага за спадането на оттока !

Потребителски аватар
Toninik
Контакти:

Мнениеот Toninik » 06 сеп 2010 00:54

Пич, ТРАЙ за да не стане по-зле. Ще ти опиша моя случай, ти сравнявай с твоя. Та..., ритаме, топката е в мен, няма никой около мен и за тва краката са ми по-отпуснати, искам с крак да обърна посоката на топката, тя е малко мека, настъпвам я и изкривявам глезена щото кракът не ми е бил стегнат... След това се подува и 1-2 дни куцам. Постепенно спирам да куцам, почвам да карам колелото и след около 20 дни пак съм на игрището. Всичко е супер, ама на 3-тия път откак ритам с "излекуван" глезен пробвам да спринтирам, напрягам го при старта и пак остра болка, точно като при първият път. Това ми се случи около месец след първоначалната контузия и сега ще трая повече, няма как, нищо, че ми се играе та 2 не гледам като ме викнат аверите за мач :) Извода е, че се заблудих, че съм излекуван и сега поне за това мога да те предупредя. Освен времето не знам кой може по-добре да ни излекува. Ако има някъв начин питай доктора или гугъл ако знаеш английски, но за мен решението не само на тоя, но и на много житейски въпроси е едно - ТЪРПЕНИЕ. Успех!

Потребителски аватар
hgfgvh
Контакти:

Мнениеот hgfgvh » 06 сеп 2010 01:36

Както казаха хората по-горе, време и пазене, за да не се получи проблем и си обърни внимание, за да не стане като при мен само, че в коляното, ударих го, болка много силна и след това както казваш имах точно по средата на коляното едно топче, средно твърдичко такова, но изчезна след време и нямаше повече проблеми.Но след време започна да се схваща крака след мач, да ме боли и накрая отидох на лекар, оказа се сериозно, снимаха ме на ядреномагнитен резонанс и ме пратиха на операция, защото без нея нямало да се оправи, е 15 минутна артроскопия, но ми свали наполовина от мускула на бeдрото и близо два месеца даже не можех да ходя като хората, сега пак си имам проблеми от време на време, да не говоря че почти никакво възстановяване не ми направиха, така че си почивай и задължително мини пак през лекаря, та дори отиди при двама да видиш какво ще ти кажат ако толова те притеснява това.По-добре така отколкото както аз, айде успех от мен и да се пазиш, можеш като ти мине да пишеш че всичко е ОК! ;) Всичко това е не да те плаша, а да ти кажа как стоят нещата ако не си обърнеш внимание!

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Мнениеот boston celtics » 06 сеп 2010 10:13

TheClub написа:
Здравейте, пиша, за да чуя вашето мнение за моя проблем. На 12 август играх футбол и стъпих на топката и кракът ми се огъна. От коляното кракът ми се сгъна навътре, по точно глезена. В областна на кокълчето изпитаха страшна болка и приключих мача. Кракът ми се поду. Докторът ми каза да почивам три седмици, а от видяното на снимките ми нямаше нищо. Смъмра нещо от сорта, че може би съм скъсал малка част от връзката, която движи крака (или нещо подобно не съм много сигурен!), но каза че с почивка няма проблем. Препоръча ми да си купя наглезенка и да го мажа с Репарил. Изпълних заръките му. Оттокът на глезена изчежна и остана болка в областа на кокълчето и подуто от задна страна(много малко) и отпред, но там даже стои и твърдо. Мина една седмица и аз реших да опитам футбол. Всичко си беше наред, разбира се не съм тичал бързо, дори почти не съм и избягвам ударите с десния крак(контузеният).
Нямам спомен дали в началото, когато беше отекъл крака това твърдото го имаше... Та въпросът ми това издутото дали съм го направил като играя или е от преди. Въпреки че по време на игра просто не съм го натоварвал, за да стане нещо подобно, а и щях да усетя. Това е моят въпрос!

Момчета, това ми е проблема. Писах в един докторски форум и затова е така написано. Искам да чуя вашето мнение по проблемът? Вярвам, че все някой ще има понятие за какво става дума :)
Човече,просто си си изкълчил крака.Абсолютно същото направих и аз миналата година,така че знам какво е.И аз ходих на лекар,защото мислех,че е счупен,но там рентгенът не показа нищо.Не е трябвало да играеш след само 1 седмица(и на мен докторът ми каза,да изчакам 2,3 седмици и тогава да започна да спортувам както трябва)Изчакай 2 седмици,прави си компреси на крака и всичко ще мине.Не забравяй и да го раздвижваш,а не да стоиш на едно място само :)
Дали това, което не те убие те прави силен да продължиш, да искаш да загубиш, но победиш, да искаш да убиеш, но да спасиш, да имаш много, но да не споделиш, да видиш пътя, но да се отклониш, да се кълнеш,че няма да бъдеш друг,но да се промениш...

Върни се в “Свободна зона”