утре се навършват 67 години от раждането на Гунди

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: утре се навършват 67 години от раждането на Гунди

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 03 май 2010 17:57

Поклон пред паметта на най-великия български футболист за всички времена!!!
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 03 май 2010 18:13

viroglav написа:Заглавието на темата е да ни информира , то не предполага за какво да пишем в нея. Трябва и аз да напиша "дълбок поклон" ли ? И пред какво да се кланям ? Пред задоволяването на нечие его и желание за създаване на идол ли ? Пак ви казвам - кръстете си отбора ПФК Гунди , както си прекръстихте стадиона и нещата ще си дойдат по местата. А между другото отбора ви се казваше Левски Спартак за тези с услужливо късата памет. Защо беше изтрито това Спартак не знам ... Като петдесет години е било част от историята ви и благодарение на него клубът е оцелял във времето. Дори и с още толкова агенти на ДС в управлението на отбора ви историята няма как да я пренапишете ... ПФК Левски си е отбора на милицията , както и Гунди е бил с милиционерски чин. Досега в световната история милиционер никога не е бил икона на каквато и да е било религия. Вие ще сте новатори в това ... :lol:

Аз също честитя рождения ден на човека и футболиста Георги Аспарухов!
Извинявай, ако с това те засягам или обиждам!
Имаш право на собствено мнение относно качествата на определен човек. Явно не ти е симпатичен. Не можеш да допуснеш, че някой може да го уважава. Нещо повече, обзема те ярост, че някой си е позволил да отбележи рождения ден на този човек. Тази ярост и омразата са засилили егото ти до такава степен, че ти да определяш и нареждаш кой отбор как да се казва, на какво е символ... Изпадаш в състояние "АЗ три пики". Вживяваш се в ролята на Партията от времената, които май не одобряваш. Боравиш съвсем свободно и то до степен на изопачаване с историята и дори математиката... Както и да е. След като ти харесва можеш да го правиш свободно. Тук е форум.
Между другото като личност, излъчваща огромен потенциал и в областта на названията, имаш ли някакви идеи за това какво означава в момента абревиатурата на любимия ти отбор? А наемаш ли се да убедиш поне участниците във форума, че в ръководството на нито един футболен клуб освен ПФК "Левски" няма агенти на ДС? Наистина ли си убеден, че всички ръководители и спортисти на ЦСКА от миналато и настоящето са чисти като момина сълза, истински мъченици и достойни за светци?
Съгласен съм, че милиционерите наистина нямаха авторитет. А ротният фелдфебел? Е, един популярен герой го нарича с име, популярно като определение на спортисти и привърженици на един български клуб.

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 03 май 2010 18:25

viroglav написа:Заглавието на темата е да ни информира , то не предполага за какво да пишем в нея. Трябва и аз да напиша "дълбок поклон" ли ? И пред какво да се кланям ? Пред задоволяването на нечие его и желание за създаване на идол ли ? Пак ви казвам - кръстете си отбора ПФК Гунди , както си прекръстихте стадиона и нещата ще си дойдат по местата. А между другото отбора ви се казваше Левски Спартак за тези с услужливо късата памет. Защо беше изтрито това Спартак не знам ... Като петдесет години е било част от историята ви и благодарение на него клубът е оцелял във времето. Дори и с още толкова агенти на ДС в управлението на отбора ви историята няма как да я пренапишете ... ПФК Левски си е отбора на милицията , както и Гунди е бил с милиционерски чин. Досега в световната история милиционер никога не е бил икона на каквато и да е било религия. Вие ще сте новатори в това ... :lol:

Спартак беше прикрепен към Левски 30 години. Между другото го прикрепиха след един мач завършил 7:2 в който Гунди вкара 3 гола, а три пъти "по-класния" Жеков 1.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kempesmario
Контакти:

Мнениеот kempesmario » 03 май 2010 19:11

Вироглав що си не ходиш в кочината и там са пропагандираш Сталин , например :mrgreen: Много си отворен ти бе ? Смешко :mrgreen: Бог да го прости Гунди , такъв футболист и Човек не се е раждал в България.
И последно колко е жалко да си наглец и комплексар , жалко за тебе !!!

Потребителски аватар
turbogena
Контакти:

Мнениеот turbogena » 03 май 2010 19:38

Поклон пред Георги Аспарухов-Гунди - най-великия футболист раждал се някога в България :!:
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 май 2010 21:23

Дълбок поклон ! България никога няма да има друг такъв футболист :cry:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Blue_AvalanchE
Контакти:

Мнениеот Blue_AvalanchE » 04 май 2010 09:16

За мен Георги Аспарухов - Гунди е най - великият футболист. Честит рожден ден !
ЗАВИНАГИ СИН !
Изображение
ТУК Е ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИТЕ ! ТОВА Е НАШИЯТ СТАДИОН, НАШИЯТ ОТБОР ! НАШИЯТ ЖИВОТ !

Потребителски аватар
M.V.B.

Мнениеот M.V.B. » 04 май 2010 10:55

Всеки един левскар носи в сърцето си идеята за ГУНДИ !

Изображение

ЕУЗЕБИО (нападател на Бенфика и Португалия)
„Жадувах просто да играя с Аспарухов. На срещата Бенфика - Левски той покори Лисабон. До този момент нито един футболист от чужд отбор не бе постигал два гола в нашата врата в един мач. Аспарухов беше първият. Горчиво скърбя за него..."

Сандро МАЦОЛА (нападател на Интер и Италия)
„Когато научих за гибелта на Аспарухов, се разплаках. Защо такава участ за един чародеен футболист. Цяла нощ не можах да заспя. Той беше пред очите ми в головите положения в мача срещу Белгия. Оттогава го залюбих. Вечен поклон."

Павел ПАНОВ (нападател на Левски и България)
„Не искам да говоря само за спортно-техническите качества на Георги Аспарухов. Защото той беше идол за всички. От него човек можеше да научи много. Дори и само от едно съприкосновение. След три десетилетия събитията са поизбледнели. Но тези, които са били с него, винаги ще го помнят. Не искам да го величая, да го издигам над останалите - всяко поколение си има своите кумири. Но за мен той си остава единственият."

Боби ЧАРЛТЪН (халф на Манчестър Юнайтед и Англия)
„Трябва да ви кажа че играчи като Аспарухов не се раждат често. Той беше вдъхновение за своя отбор. Вероятно ще трябва още дълго да чакате, за да се появи талант като него. Спомням си и сега мача ни на Уембли през 68-ма. Сър Алф Ремзи ни беше казал, че българите ще играят доста защитно и че единствения играч, с който трябва да внимаваме, защото е изключителен, е Аспарухов. И ние доста внимавахме... но не достатъчно..."

Александър КОСТОВ (нападател на Левски и България)
„С Гунди бяхме неразделни приятели от 1960г. Аз бях един от тези, които го накараха да се върне в Левски, след като беше войник в пловдивския Ботев и мисля, че това бе важна стъпка. Гунди бе един изключително честен и скромен човек даже често и срамежлив. Той не можеше да направи лошо нещо на никого, но бе и амбициозен. В отношенията си - за истинския приятел даваше всичко

Джани РИВЕРА (халф на Милан и Италия)
„Много го обичах, много ми допадаше като футболист. На срещата в София България – Италия, без да исках, го ритнах... Дано ми е простил

Иван ВУЦОВ (защитник на Левски и България)
„Аспарухов бе не само футболист, той беше спортсмен номер едно на България. Жалко, че си отиде от живота толкова рано. Той беше човек, каквито днес има малко. Имал съм, имам и сега приятели, но като него няма да се повтори. Той надживя и със смъртта си времето. Заплашваха ни да не лепим неkролозите му, а след нас минаваха и ги късаха, преследваха ни на панихиди... Тези генерали днес са никои, а той живее в сърцата на милиони."

Динко ДЕРМЕНДЖИЕВ (нападател на Ботев Пловдив и България)
„Като днес помня първия му мач с фланелката на Ботев в Пловдив. Загубихме от Спартак (Плевен) с 1:3. Не бях гледал играта му. Почти не го познавах. Но в един миг направи един финт с топката и публиката ахна. Когато по-късно заигра с пълни сили и често “връзваше” противниковите състезатели с брилянтната си техника, си спомнях за това “Добър ден, пловдивчани”, което бе казал с играта."

Флориан АЛБЕРТ (нападател на Ференцварош и Унгария)
„Малцина са тези футболисти, които умеят да създават наслада. Истинска наслада за зрителите. Аспарухов беше един от тях, затова всички скърбим за него. Поклон пред Аспарухов!"

Димитър ПЕНЕВ (защитник на ЦСКА и България)
„Приятел в живота. Съперник на игрището. За един футболист е трудно да бъде на върха в период от шест, осем или десет години. В този период нашият футбол имаше и други големи таланти, но това, което Аспарухов носеше със себе си, го отличаваше. Той слагаше завършека на това, което правеха другите - головете, фигурата му, финесът, с които играеше, го правеха любимец на всички зрители, независимо дали са привърженици на Левски, или на другите отбори. Не трябва да го сравняваме с никого. Той си беше Георги Аспарухов, такъв го знаят футболна Европа и светът."

Жан-Клод КИЛИ (Олимпийски шампион по ски, Франция)
„Разбрах, че Аспарухов няма да играе в Норвегия и се отказах да гледам срещата. Аз съм поклонник на големия красив футбол. Вашият Гунди беше рядък талант - футболно дарование. Залюбих го в Италия на мача с Белгия. Жалко че си отиде така рано... Жалко..."

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 04 май 2010 11:12

Не мога да си представя днешната история на футбола без знаменитата и блестяща кариера на Георги Аспарухов-Гунди .
Ако не беше той , българският футбол нямаше да мине на следващото ниво от развитието си , без Гунди нямаше да има български футбол . Гунди не е просто част от историята на футбола , то е част от световната история и ще остане такъв завинаги !!!

[center]Поклон пред паметта на най-великия български футболист - Георги Аспарухов-Гунди !!!![/center]
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
shumnaliq
Контакти:

Мнениеот shumnaliq » 04 май 2010 11:14

pomiqrat написа:ЧРД

:mrgreen: :mrgreen:
Re: "българин" "журналист" от 7дниСПОРТ плюе по ЦСКА в Румъния!!

Хан Крум написа:Хомо Гереникус ... 8-)

Върни се в “Левски”