Казах, че не искам да изнасям някаква назидателна тирада, но някои медии наистина се оляха.
Аз изключително много обичам футбол и във всяко едно мнение в този форум се опитвам по някакъв начин да допринасям с някакви факти и да правя така, че всеки да научи нещо ново за този популярен спорт. Бог ми е свидетел, че съм направил всичко от ентусиазъм и добра воля. Моята лична позиция е твърдо против глобализацията и производния от нея "модерен футбол". Футбол, при който се губи истинския дух на играта, отборите се превръщат в пътуващи циркове, губят своята национална идентичност, плащат се милиони за трансфери, феновете на големите отбори се фаворизират, а на малките - смачкват. Всичко това се вижда в действията на една самозабравила се телевизия, която "свише" решава да определи кой, аджеба, е най-популярният български отбор и то по пренебрежителен и комерсиален начин.
Да, българският футбол е слаб, стадионите са отвратителни, феновете псуват като обезумели и никой не се съмняват, че има корупция и уговорки. Тази телевизия пропищя, че за парите й няма възвръщаемост и организира някакви говорилни, носещи гръмкото име "Реформа на българския футбол". Днес гледах повторението на една от тези говорилни, където гостуваше някакъв функционер от УЕФА. Благодарен съм на това, че разбирам английски и така успях да разбера какво говори човекът. Преводачът беше минал курс за първо ниво на езика и току-що се беше върнал от бригада за бране на ябълки в Англия, та успя да върже две приказки пред съчувственото кимане на служителя. Предлагам услугите си на телевизията като преводач от английски и немски напълно безплатно. Поне ще се разбира за какво става дума. 
Друго нещо, което събуди недоумение у мен преди време - как може слоганът на телевизията да бъда "Спорт му е майката"? Ясно е, че футболните фенове не са член-кореспонденти на БАН, ама не са и чак толкова тъпи. Що за ограничен човек трябва да си, за да бъдеш привлечен от нещо толкова грозно и пошло? Тия хора изобщо могат ли да мислят?
Досега мнението "против" убедително води