Звезда-Партизан (28.11,всичко за мача)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Звезда-Партизан (28.11)
Ако Звезда Партизан е най-великото дерби на балканите то Левски ЦСКА е най-великото дерби в цялата вселена. Моля ви не пишете простотии
- Бижутера
- Контакти:
petrof написа:Бижутера написа:между другото Пас има право...в момента сръбския футбол е под нашето ниво, за една година Левски на два пъти би Звезда в контроли...май само имената им останаха на звездашите и гробарите
Голямата разлика е в историята и на трибуните.
е там те са много по-напред, сърбите като цяло са по-футболна нация...нищо, че ние се бием в гърдите

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
pas написа:Madridist написа: голяма част от репертоарите на много бг фенове са песни взети от агитките на тези "книжни тигри"
А също така са открили колелото и топлата вода. Не знам дали въобще в света има популярна футболна песен, за която да е сигурно, че авторството принадлежи на даден отбор. Едните са копирали от другите, те пък от някой друг и май е невъзможно да се стигне до безспорния извор. Много ме съмнява Партизан и Звезда да са измислили каквото и да е, освен футболен текст за някоя сръбска чалга.
Самата им публика също е далеч от величието, което им се приписва. Вече и на най-сериозните мачове не могат да си напълнят стадионите, а тръгне ли зле мача веднага се започват освирквания към своите. Останаха им само хамалските сбивания, но и там легендите са повече.
Футбола - много слаб, а публиката се прочу напоследък най-вече с убийството без причина на французина фен на Тулуза. Общо взето - селяния, каквато и у нас има в изобилие. С тази разлика, че отборите ни последните години се представят далеч по-добре в ЕКТ от техните.
Възхищавай им се колкото искаш, но за мен там повече са въздишките по отминала слава и мечти за връщане на комунизма, отколкото нещо стойностно в настоящия момент.
Влез в youtube виж хореографията и пълните трибуни от последното дерби и тогава кажи пак,че славата на този мач е отминала. А това за "освиркванията към своите след като губят" не знам откъде го измисли. Тази есен бях за малко в Белград по работа и отидох на мач на Звезда срещу Динамо(Т). Първия мач сърбите бяха загубили 2-0. Втория Динамо поведоха 2-1 на Маракана още в 20-та минута, но целия стадион изригна да подкрепя Звезда, дори един приятел ми вика-ставай и ти,че става страшно. Страхотна атмосфера беше и Звезда спечели с 5-2.
Също така ми прави впечатление друг един факт. Как толкова слабите Звезда и Партизан продават своите играчи за милиони в най-добрите отбори по света, и същите тези играчи с отминала слава и носталгия по комунизма, догодина ще играят в ЮАР. Ако това е зле, не ми се мисли ние къде сме

Последна промяна от Madridist на 26 ное 2009 22:16, променено общо 1 път.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
Победа за Партизан!
Някои се лекуват с Fervex, други с Coldrex, а трети с Durex!
- petrof
- Контакти:
kambata написа:Ако Звезда Партизан е най-великото дерби на балканите то Левски ЦСКА е най-великото дерби в цялата вселена. Моля ви не пишете простотии
Е ти изкара нашето дерби по силно от тяхното

ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868
Мислех да не пиша повече, за да оставя и на други да си кажат мнението, но не мога да подмина някои тези, които прочетох:
Първо и най-важно: Правете разлика, защото има и тя е огромна между бивша Югославия, състояща се от няколко републики и днешна Сърбия! Столицата все е Белград, но разликата започва и свършва там. Например, в най-големите отбори на Звезда и Партизан половината от футболистите са били хървати. Когато Звезда станаха европейски шампион голмйстор на отбора беше македонеца Дарко Панчев, а голяма част от титулярите също не бяха сърби. По същото време най-добрия играч на Партизан беше хърватина Бокшич.
Второ - да се сравняват футболните постижения на държавата Сърбия и България е смешно. Че какви постижения имат сърбите? Май веднъж се класираха на СП и там ги отнасяха със шестици, който ги хване. След разпадане на бивша Югославия със сериозни успехи може да се похвали само Хърватска. Дори и на клубно ниво имаше един мач Кроация (тогава) - Цървена звезда 5:0.
Като ми говорят за история, нека са спомене наистина кога са създадени тези отбори, от кого, с каква идеология, защо толкова години само белградските отбори доминираха в бивша Югославия и също - какво са постигнали след обособяване на Сърбия като самостоятелна държава?
п.п. И ако обичате стига сте ми давали за пример мача на Цървена звезда с грузинските смешници от Динамо. Те и тук имаше едни оди във възхвала, едни преклонения... а никой не писа как са се оставили такъв слаб отбор да ги бие с 2:0. След това пък, доколкото си спомням отнесоха 3:0 от някой чешки отбор и отпаднаха, но тогава никой не пусна отделна тема, да каже, че всъщност далеч не са толкова неземни, колкото сме ги изкарвали 2 седмици по-рано във форума.
Първо и най-важно: Правете разлика, защото има и тя е огромна между бивша Югославия, състояща се от няколко републики и днешна Сърбия! Столицата все е Белград, но разликата започва и свършва там. Например, в най-големите отбори на Звезда и Партизан половината от футболистите са били хървати. Когато Звезда станаха европейски шампион голмйстор на отбора беше македонеца Дарко Панчев, а голяма част от титулярите също не бяха сърби. По същото време най-добрия играч на Партизан беше хърватина Бокшич.
Второ - да се сравняват футболните постижения на държавата Сърбия и България е смешно. Че какви постижения имат сърбите? Май веднъж се класираха на СП и там ги отнасяха със шестици, който ги хване. След разпадане на бивша Югославия със сериозни успехи може да се похвали само Хърватска. Дори и на клубно ниво имаше един мач Кроация (тогава) - Цървена звезда 5:0.
Като ми говорят за история, нека са спомене наистина кога са създадени тези отбори, от кого, с каква идеология, защо толкова години само белградските отбори доминираха в бивша Югославия и също - какво са постигнали след обособяване на Сърбия като самостоятелна държава?
п.п. И ако обичате стига сте ми давали за пример мача на Цървена звезда с грузинските смешници от Динамо. Те и тук имаше едни оди във възхвала, едни преклонения... а никой не писа как са се оставили такъв слаб отбор да ги бие с 2:0. След това пък, доколкото си спомням отнесоха 3:0 от някой чешки отбор и отпаднаха, но тогава никой не пусна отделна тема, да каже, че всъщност далеч не са толкова неземни, колкото сме ги изкарвали 2 седмици по-рано във форума.
pas написа:Мислех да не пиша повече, за да оставя и на други да си кажат мнението, но не мога да подмина някои тези, които прочетох:
Имаше една контрола между Сърбия и България от миналата година. Какъв беше резултатът

От отбора на Звезда през 1991 двама играчи не са сърби-Панчев и Просинечки. Всички останали са сърби. И какво значение има от каква националност са играчите-все едно сега в Реал(М) играят само испанци или пък в Манчестър англичани. Изводът е един - Звезда е най-успешният балкански отбор за всички времена,единствения с два финала в евротурнирите, спечелена КЕШ и Междуконтинентална купа. На който това не му харесва си е негов проблем

[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
2:0 за ПАРТИЗАН
Madridist написа:Имаше една контрола между Сърбия и България от миналата година. Какъв беше резултатът? Тогава сигурно не си писал коментари за слабите комунисти. Казваш,че сърбите са нямали успехи. Финал на европейско, какво е тогава? И не мисля, че Динамо(Т) са по-слаби отбори от Дери Сити,Дебрецен или Жилина.
От отбора на Звезда през 1991 двама играчи не са сърби-Панчев и Просинечки. Всички останали са сърби. И какво значение има от каква националност са играчите-все едно сега в Реал(М) играят само испанци или пък в Манчестър англичани. Изводът е един - Звезда е най-успешният балкански отбор за всички времена,единствения с два финала в евротурнирите, спечелена КЕШ и Междуконтинентална купа. На който това не му харесва си е негов проблем
Добре даваш примера с контролата, но това все пак беше приятелски мач и то игран в Сърбия. Аз се сещам за още един мач игран пак в Сърбия, в който победихме с голове на Стилиян Петров и Светльо Тодоров.
За състава на Цървена звезда от 1991 г. ще ти кажа само, че имаше дори... румънец. И то титуляр. Така че тезата ти много издиша. Моята беше, не че не трябва да има чужденци, а че цяла бивша Югославия работеше за тези два отбора и затова вървяха. Сега са по-зле и от нашите.
И... да ми кажеш кога Сърбия е играла финал на Европейско първенство, че наистина не съм чувал за това! Сърбия, не Югославия! Хървати, словенци, босненци и т.н. ще ти обяснят, че има огромна разлика.
pas написа:Мислех да не пиша повече, за да оставя и на други да си кажат мнението, но не мога да подмина някои тези, които прочетох:
Правилно!Най-големите звезди на Звезда от 91г.не са сърби-Както каза Панчев е македонец,Савичевич-черногорец,Просинечки,Югович-хървати!Крайно време е някои хора да разберат,че Сърбия не е Югославия,нищо че си присвои всички неини успехи.Така както Русия си преписва успехите на СССР,въпреки,че всичките и постижения са благодарение най-вече на украйнсите футболисти-90% от които са защитавали цветовете на колоса Динамо(К)!!!