II предв.кръг ЛК 2 от 2 /Истанбул Башакшехир - Черно море/ 31.07.25 четвъртък 20.45ч.

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

deadlock
Контакти:

Re: II предв.кръг ЛК 2 от 2 /Истанбул Башакшехир - Черно море/ 31.07.25 четвъртък 20.45ч.

Мнениеот deadlock » 01 авг 2025 14:05

Жалък мач и жалко представяне от нашия отбор. С посрана и страхлива тактика - толкова. Простата истина е, че се изложихме като абсолютни кифладжии и се видя колко сме несъстоятелни. Не, не проблем, че сме загубили и отпаднали. Проблем е, че нямаше никакво желание и никаква идея за каквото и да е било. Арда и Левски излязоха, бореха се докрай, показаха мъжество и желание, а ние излязохме с напълнен памперс и още на полувремето получихме 3 парцала. Ако ще мерим кой отбор колко струвал - Брага 173 милиона, Башакшехир 62.80. Как Левски успяха да направят 2 хикса и до край да измъчат отбор за 173 милиона, а ние осрахме пейзажа срещу тройно по-евтин и уж некласен отбор? След ''невероятното'' представяне от първия мач казах, че очаквам 2/3 на нула за турците, но изглежда съм надценил възможностите ни. Колегата Mariner го каза много правилно - когато си се борил със зъби и нокти за тази Европа имаш и отговорности да не ставаш абсолютно посмешище и пародия с представянето си.

Тука някои хори почнаха да мечтаят за титли и шампионски отбори, челни тройки. Ало, събудете се. Какви титли, какви тройки. Имаме една безбожно слаба селекция, която може да е шампионска, ама за Б група. Петото място е абсолютния таван. Португалци и бразилци на килограм от трети дивизии и U20 на Бразилия и няколко българи за привкус (да, Лазаров загатва за потенциал и се надявам да го гледам титуляр). Тази година няма никакво надграждане, ами регрес с бясна скорост. Виктор и Сула не са заменени по абсолютно никакъв начин. Нямаме качество по бековете. Ядрото е от застаряващи и рязко губещи формата си хора като Живко, Васко, Цецо и Влатко. Вместо да се вземат хора, които могат да влязат и да помогнат веднага като Лясков, Стефанов, дори Томбак ние ще мъчим поредните туристи. И нашите юноши как да имат някакво ниво и развитие с по 10 минути на мач, или с по 9-10 мача на сезон и каква мотивация да имат, след като плажни футболисти като Уеслен вече трета година ги мъчим и ги налагаме? Едните като направят 2-3 слаби мача и ги зачеркваме с дебелия флумастер и са пейка до 23-24 години, а другите ги дундуркаме по цели сезони, белким покажат, че знаят с кой крак могат да ритат топката.

Единственото хубаво нещо от вчерашното фиаско са феновете, които пропътуваха разстоянието и показаха своята покрепа. Те не заслужаваха това, което видяха.

Потребителски аватар
'enki'
Контакти:

Re: II предв.кръг ЛК 2 от 2 /Истанбул Башакшехир - Черно море/ 31.07.25 четвъртък 20.45ч.

Мнениеот 'enki' » 01 авг 2025 14:18

Хайде само да не се сравняваме с Левски, които изкупиха всичко читаво на българския пазар и са с огромен бюджет в сравнение с нас. Вчера изгубихме заради играчите, които за втори път се стъписват след като излязат да играят на такова ниво. Ние не разполагаме с играчи свикнали да играят в европейските турнири. Тактиката беше предпазлива и много логична с оглед на това, че второто полувреме Истанбул отпадат физически и ние можехме да имаме своите шансове. Идеята беше да избутаме до почивката. Не се получи за съжаление и отговорните ще си получат критиките.
Сега за селекцията и обновяването на отбора: Илиан си знае работата. Пределно му е ясно къде е проблемът и съм сигурен, че ще вземе мерки. Не можеш просто ей така да разкараш Васко, Живко, Цецо. Те ни спечелиха тези медали и беше редно да играят в турнира. През цялото време се говори как ние печелим заради силния колектив. Еми този колектив е точно Васко, Живко, Влатко, Цецо, Дани. Това се вижда с просто око. Тази ера беше тяхна.

Потребителски аватар
Ron Jeremy
Контакти:

Мнениеот Ron Jeremy » 01 авг 2025 15:06

Нищо невероятно не се случи , първия мач ни поведоха и дръпнаха ръчната , вчера се напрягаха до втория гол и пак същото , Росен играе от дъжд на вятър и вчера го хвърлиха в дълбокото и гледам вече някой го пращат в Добруджа , айде няма нужда ,има достатъчно хора получавали редовно шансове и редовно ни дънят заради тях и сега Росен изкупителна жертва.Единствено вчера на ниво беше агитката .
А за собствениците ,някой нещо да каже или да ги оставим на спокойствие да си строят стадиона...
ex Popeye

Mariner
Контакти:

Мнениеот Mariner » 01 авг 2025 16:19

Съгласен съм, че най-нормалното нещо на света е да ни елиминират с оглед разликата в класите. Затова и оправдавам дефанзивния подход на Илиан към мача.
Но не мога да оправдая пораженческото поведение, особено на младите Асен и Росен. Шансът им да блеснат бе именно двубой като този. Единия даже си боядисал косата да го забележат по лесно. Е, забелязахме го.
А за Росен, какво като са го хвърлили в дълбокото? Точно сега е момента да докаже, че е готов за титуляр. А той горкия само дето не се разплака от страх. Е на това бъдеще ли да разчитаме?
А за собствениците? Кво за собствениците? Някой от тях дали въобще е знаел, че имаме мач в Истанбул? Този отбор си е тяхната основна перачница и развитието му по никакъв начин не е сред приоритетите им.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 01 авг 2025 16:29

Но тактиката е според футболистите - няма как да приемеш играта в собствената ти половина и даже и поле, когато двата ти дефанзивни халфа - Телес и Васката бъркат всеки 2-ри пас и подават на техните нападатели, а двата ти бека - даже и при такова насищане в защита и помощ от съотборници ги заобикалят като колчета. Буквално в 5-сек, пас от центъра, над главата на Асен Дончев, фал отстрани на пенала.....Има оправдания с класа, с пари, но има и 1000 примера как слаби отбори могат да забъркат бетони и даже да ги устискат. До тук всичките голове в нашата врата падат по един и същи начин - неадекватност на бека (до снощи предимно отляво, но в Истанбул Асен навакса с 3 свои гола), центриране и 2-3 централни ги надскачат най-ниските на терена в малкото поле.....Истнабул бил с кви играчи....Ботев с пенсионера Попето направи същото, просто целеше гредите, Локо Сф вкара същия гол....не е само като скъпия Истнабул да ни е надупчил, и в България по същия сценарий става. Локо Сф можеше и да ни бие, отбор без селекция? Ами Ботев? И с тях опълченци, там и селекция нямаше, и подготовка.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

helemong
Контакти:

Мнениеот helemong » 01 авг 2025 18:29

Загубихме от отбор с по-голяма отборна и индивидуална класа. Абсолютно очаквано отпадане след жребия и не разбирам тази драма в някои с откровенните илюзии и глупости КОЙ, КАК и КЪДЕ трябва да играе. Момчетата на терена дадоха каквото можаха според класата си. ИИ, Живко, Влатко, Цецо, Васко са легенди на клуба. Ще бъдем уязвими по бековете, в средата на терена и занапред. Дончев и Мартин са прилични футболисти за БГ ниво, но не стават за бекове. Те не са научени на какво разстояние да стоят от противника си и нямат това чувство кога да се приближават и отдалечават от противника. Лясков, Лясков та Лясков...Дано Лясков да не стъпи на Тича, защото има същия дефект в играта си. В средата на терена ВП и Давид Телеш нямат скорост и въздух за цял мач. Още преди да спечелим бронзовите медали исках да откажем това евроучастие. Нека тази година пак да спечелим медали и евентуално купата (купата на България, не на конференциите). Нека мечтателите да чакат "ушатата купа" във Варна. Подкрепата на отбора от трибуните беше на супер ниво. В понеделник на Тича за да запеем за моряците.

Потребителски аватар
Батстанчо
Контакти:

Мнениеот Батстанчо » 01 авг 2025 18:52

И на мен драмите ми идват в повече.
Играхме срещу МНОГО по-силен противник и момчетата се постараха. Феновете сме на стадиона и ги подкрепяме. Загубихме лошо, да. Имало е и ще има още много такива загуби. Концентрираме се в позитивното. Аз не виждам лоши футболисти от новите. Някои са играли само 20-30 мин. няма как да им знаем истинските възможности(справка Курьор и как Бачи Коле го му направи двойна смяна в първия му мач). За Уеслен съм съгласен, чакаме го 3 години да уцели вратата и да се научи да не губи топката в центъра. Радвайте се на Берк, Ники и другите млади български лъвчета. Мислете позитивно и подкрепяйте отбора до дупка.
След двата гола на Жоро Лазаров съм обнадежден.
Само Тича

Mariner
Контакти:

Мнениеот Mariner » 01 авг 2025 19:22

Батстанчо написа:И на мен драмите ми идват в повече.
Играхме срещу МНОГО по-силен противник и момчетата се постараха. Феновете сме на стадиона и ги подкрепяме. Загубихме лошо, да. Имало е и ще има още много такива загуби. Концентрираме се в позитивното. Аз не виждам лоши футболисти от новите. Някои са играли само 20-30 мин. няма как да им знаем истинските възможности(справка Курьор и как Бачи Коле го му направи двойна смяна в първия му мач). За Уеслен съм съгласен, чакаме го 3 години да уцели вратата и да се научи да не губи топката в центъра. Радвайте се на Берк, Ники и другите млади български лъвчета. Мислете позитивно и подкрепяйте отбора до дупка.
След двата гола на Жоро Лазаров съм обнадежден.
Само Тича

1. Драмите не са за това, че футболистите ни са с ниска класа. Това е нормално с оглед заплатите, които се предлагат. Но когато същите тези футболисти излизат като на*рани провинциалистки в големия град, това дразни и ти убива надеждите за добро бъдеще пред отбора.
2. И аз мисля, че новите ни футболисти не са лоши. Но вчера видяхме само Селсо (най-добрият вчера), Телес ( не впечатлява, но изглежда като Марадона до Васил) и Жоао, който се включи не лошо и със самочувствие. И какво излиза? Трябва да се играе с минимален брой българи, за да имаме шансове.
3. Какви български лъвчета? Айде моля те! Български лъвчета бяха Тошко Марев, Милен, Илиан и разбира се много моряци преди и по тяхно време. Тези днес са лъвчета в клубовете и във студиото за татуировки, като излязат извън Варна са си невзрачни мишлета.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 01 авг 2025 19:23

Резултатът е катастрофален. Но в интерес на истината като гледах на каква скорост играят турците не съм изненадан. Със сигурност НЕ бяха подценили мача :) Съжалявам, но нивото дето играха е на светлинни години от нашите, ония изглеждаха 2 пъти по-бързи ...а нашите направо спрели. В България Уеслен, че не може да нацели вратата е ясно - ама поне надбягва категорично съперниците, а вчера и той изглеждаше бавен. Разликата в класите беше огромна, а ония си играха на макс. Даже си мислех, че с играта дето показаха вчера спокойно могат да се надиграват с Арсенал примерно и да са на подобно ниво. Явно като си играят надъхано това е реалността.

Отделно мисля, че като са изрусявали Асен Дончев, вероятно химията му е проникнала по-надълбоко и му е разбъркала леко мозъка. На мен ми изглеждаше най-неадекватен и не се сещам за друга причина освен, че химията от боята нещо му е въздействала.

На всичкото отгоре 2 от головете на турците бяха за отменяне! Имаше фалове при 2 от 4-те гола!

По-притеснителното е, че сме неадекватни при статичните положения, центрирания и подобни неща. Нека дадем шанс на играчите да покажат какво могат този сезон, защото реално доста хора напуснаха и нови дойдоха. Да видим как ще се сработят и напаснат, обаче този сезон ще е ключов - специално трябва да наблюдаваме Цецо, Васко, Живко, Влатко дали имат място в отбора и за напред. Ясно е, че като лидери и характери са незаменими, но ако вземат много да издишат все пак ще трябва да се търсят алтернативи дали сред нашите играчи, дали с трансфери ....и евентуално да имат по-периферна роля като резерви.
ИзображениеИзображениеИзображение

Alexandrov93
Контакти:

Мнениеот Alexandrov93 » 01 авг 2025 19:43

Не правете чак такива драми от тази загуба. Отборът ни е добър с много нови футболисти. Догодина, ако играем в Европа ще е различно. Мен не ме притесняват новите футболисти. Видно е, че те имат качества. Притеснява ме, че Илиан продължава с дефанзивния си футбол. Не мога да го разбера, наистина. Ако играем както играхме срещу Ботев първото полувреме и Истанбул второто (в Разград) - няма кой да ни спре. Тогава няма и положения пред нашата врата, защото ние чрез атаката си ги натикваме в тяхната половина. Илиан трябва най-накрая да разбере, че най-добрата защита е нападението и това не е случайно измислена фраза.

Върни се в “Черно море”