23 Кръг/ ЦСКА - Левски /02.03.2025/ 14:00

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Re: 22 Кръг/ ЦСКА - Левски /02.03.2025/ 14:00

Мнениеот danko_sot » 28 фев 2025 23:45

Sens85 написа:
MASTER_COOL написа:Споделям мнението на Сенс. Без чисти крила ще ни е много трудно да затрудним Левски. Имат много добри бекове, които са силни и в двете фази. Всички не спирате да хвалите Скаршем, но само той според мен няма да е достатъчен. Дали пък не е интересен ход да ги изненадаме със схема 3-5-2. Купър е възстановен, отделно имаме страхотни халф-бекове Вион и Пинто.
----------------Дюлгеров---------------
----Лапеня-------Купър-------Делова---
------------Ето'О------Кареасо----------
-Вион------------Линдсет---------Пинто--
-----------Скаршем-------Питас----------

Малко в стил Аморим, но знае ли човек

Твърде смело решение ще е точно в този мач да правим толкова сериозна промяна.
Пък и едва ли Купър е готов да влезе точно в този мач титуляр, доста време не е играл. Аз продължавам да вярвам че има страхотни качества , но недай боже да направи някоя грешка, така ще бъде емнат, че не ми се мисли...
Аз този мач мисля, че трябва да го започнем с Шопов и да търсим тотално надиграване, ва банк както се казва, пък каквото сабя покаже. Такова ми е усещането, те са леко разклатени а ние направихме някоя друга победа. Ако успеем да ги отчаяме първите 30-на минути мисля ,че няма да могат да се върнат в мача.

По принцип 3-5-2 може и да се пробва в някои мач, но точно сега срещу Левски и то при положение, че направихме 3 победи с добра игра и схема с четирима бранители ми се струва неправилно.

Въпросът е кво правим с едното крило, ако на другото логично сложим Скаршем. Илиан Илиев срещу Левски не мисля, че ще се справи. Другите ни крила Бютучи, Локило и Фаетон не ги знам живи ли са, здрави ли са....;) Тасев и той е някакъв вариант като се замисля и то предвид останалите опции, никак не е за изключване.

Другата дилема пак ще е кой да е 10-ка. На мен Линдсет малко ми се губи в цялостната концепция и игрови стил на Томаш.

Срещу Арда пак не видях да е кой знае колко полезен.

Ето какво си мисля: Имаме един сравнително нисък и нестандартен ЦН, който е много подвижен, но не винаги се позиционира на местата, където седи типичният ЦН (таран). Тогава е логично зад него да играе човек с добър ръст и физика, който може да се включи в наказателното поле и да отиграе като типичен ЦН, ако се наложи. Прост пример: центриране по въздух или по земя и включване на човекът с номер 10 около точката за дузпата или малко по напред. В това време Питас се е върнал някъде назад на позицията на 10-ката или е отворил пространство с движението си за номер 10.

Проблемът е, че аз Линдсет много рядко съм го виждал да играе с глава при все, че е доста висок. Иначе да се включи от втора линия в наказателното поле мисля, че може и го е правил. Друг е въпросът, че това Кареасо го прави много по-често от норвежеца. Дали е тактическо решение- по-скоро да.

Други предимства на Линдсет са по презумпция играта в защита и високият ръст, който отбелязах и е важен и при статични положения за противника предвид ниския среден ръст на ЦСКА.

Слави Шопов:

На първо време Шопов е играчът с най-голямо развитие в последната около половин година. За мен той показва вече и някои лидерски качества и мога да се съглася, че той може да носи капитанската лента в някои мачове.

Второ: като движение по терена Шопов е много по-напред от Линдсет. Той е подобрил доста този аспект от играта си, а с оглед на това ще е по-полезен и при преса срещу противника, която е много важен елемент при Томаш.

Като включване от втора позиция и заемане на позиции, близки до тези на ЦН, Шопов отстъпва пред Линдсет.

Шопов е по-нисък от Линдсет и при статични положения и високи топки в нашето поле не може да е толкова полезен като норвежеца, но пък той може да изпълнява доста добре статични положения, като корнери, фалове и т.н.

Другият важен напредък на Шопов според мен е във физическата форма. Струва ми се, че е качил мускулна маса, влиза в единоборства със значително по-едри от него играчи, т.е. като цяло и защитната му игра е подобрена.

Относно пасовете и асистенциите също си мисля, че Шопов превъзхожда Линдсет. Въпросът е той и Питас да се сработят и да не се дублират на терена, тъй като виждаме, че и кипъреца обича да се движи доста по ширината на атаката ни.

Като цяло и двамата играчи имат различни характеристики и съответните предимства и недостатъци, но моето мнение е, че Шопов може да даде повече на отбора. А Линдсет в дългосрочен план не знам дали ще бъде част от отбора.

За мача а Левски бих пуснал Шопов, а на крилото бих рискувал с Тасев. Вярно има малко повече брак при него, но това е положението. Трябва и да се пази от картони, защото ми изглежда малко по-лабилен и рисков в това отношение.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

The_Miz
Контакти:

Мнениеот The_Miz » 01 мар 2025 01:32

Притеснително е, че пак няма да имаме типични крила. Скаршем е супер като цяло, но не му е това позицията, а Илиан Илиев джуниър няма нужните качества за ЦСКА. Трябва също да се пазим от статични, че те разполагат с по-високи футболисти и реално така ни биха последния път. Иначе абсолютно непредвидим мач, надявам се да успеем да ги излъжем.

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 01 мар 2025 10:13

Към 10ч

Продадени билети
ЦСКА - 7487
Левски - 10985

Коефициентите продължават да доста странни и в наша полза.

Изображение

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 01 мар 2025 10:22

На трибуните ще се активизираме. Относно коефициентите нямам идея защо сме фаворит.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 01 мар 2025 11:22

Акцента от пресконференцията :
Възможно е Бютучи да е в групата за мача.

ivonotbad
Контакти:

Мнениеот ivonotbad » 01 мар 2025 13:50

peliforewer написа:
ivonotbad написа:Този мач е ясен - победа за Левски с 1:0, 2:1 или най-много 2:0.

Много ми мязаш на един от тетевенския край :) . Хубавото е, че прогнозите му почти винаги са грешни :) .

Не знам за какво говориш, но можеш да ми вярваш, че нямам нищо общо с тетевенския край. ;)
А иначе и аз много се надявам прогнозата ми за дербито да е грешна. Точно с тази идея я направих публично достояние.
Ще е много по-приятно след мача да ми се подигравате за грешката и дано така стане наистина.
В момента обаче си представям труден мач и в крайна сметка победа за Левски.
Защитата ни е крайно рехава и зле подредена според мене. Натрупахме победи и самочувствие, но това беше срещу отбори, които на практика почти не минаха центъра. Нито Ботев, нито Арда в сегашното им състояние са мерило за силата на ЦСКА. В нападение също сме зле и вкарахме голове, защото ни оставиха празни пространства. Това едва ли ще се случи в утрешната среща. Един Скаршем бе оставян многократно почти на ходом да финтира защитници и да влиза в накателното поле. Да той може да е много техничен, но нормална защита не би трябвало да му разрешава подобни пробиви.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 01 мар 2025 14:33

Точно обратното след идването на Лапеня и връщането на Вион и Пинто на правилните им позиции - защитата ни е доста добре.
Единственото ми притеснение за утре е липсата на класа по крилата ни !

dedko2022
Контакти:

Мнениеот dedko2022 » 01 мар 2025 15:05

За утре специално ме притеснява и играта с крака на Дюлгеров при разиграванията отзад, защото се очаква терена да е мокър, а той в някой моменти е доста непохватен и несигурен.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 01 мар 2025 15:22

Ако не спре да вали и имаме мокър терен, ще е равно на самоубийство да разиграваме отзад с вратаря. Томаш трябва да е гъвкав и да се съобразява с всички фактори

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 01 мар 2025 15:46

Това не е Коматево или Тича , на Васил Левски терена е в идеално състояние и няма да създава проблеми.
Пасовете по трева ще се ускоряват и ударите от далеч ще имат много логика.

Върни се в “ЦСКА”