20 Кръг/ Славия - ЦСКА / 08.02.2025/ 17:30

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
redhooligan
Контакти:

Re: 20 Кръг/ Славия - ЦСКА / 08.02.2025/ 17:30

Мнениеот redhooligan » 04 фев 2025 22:28

Според мен, това че новите няма да играят, не е кой знае какъв проблем, имайки предвид, че те не са играли и във контролите преди втората част на сезона. Единственият който игра един мач е Лапеня и нашето момче се погрижи да не може да започне още първият официален мач. Мачът на 100% ще е труден, но точките за нас са задължителни. Надявам се чичо Венци да го е играл x2 първо/краен :)
ОЩЕ ОТ ДЕТЕ ЗАПАЛИ МОЕТО СЪРЦЕ, ВИНАГИ ЩЕ БЪДА ВЕРЕН, АЗ ОБИЧАМ ЦСКА!

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 04 фев 2025 23:10

Ще видим. Въпросът е, че ние много открито, така да се каже, си налагаме стила и вече едва ли има фен в България, който да не знае как ще играем. Имам предвид и високата преса, и включването на защитник в полузащитата при изнасяне на топката, играта на Лапухов като либеро също...

Имайте предвид, че Загорчич си пада малко хитра лисица. 70-80 процента от отборите вече ще се опитват да ни клатят на контраатаки.

Ако сравним с Ман Сити, колкото и далече да сме, те години наред играха подобен стил. Имам чувството, че Томаш е голям фен на гражданите и Гуардиола.

Въпреки че другите отбори знаеха стила им, Сити редовно си ги пердашиха. Когато обаче ги напуснаха основни играчи, а други остаряха, в почти всеки мач ги хващат на контри и получават много попадения.

В този стил на игра ти трябва да си близко до перфектността. Всяка една грешка може да бъде фатална и да остави вратарят ни сам срещу противников играч без подсигуряване от защитниците ни.

Сигурен съм, че Славия ще играят по-затворено и ще се опитат да използват високата ни преса за свои контраатаки. Не само Славия, почти всички по-слаби и средни отбори предполагам, че ще ни играят така.

Ще ми е интересно да видя как Томаш би реагирал на една подобна стратегия от отборите. За мен той показа слабост първия полусезон именно в това да прави промени в хода на срещите- било като точни смени в точните моменти, а и като смяна на тактиката в определени важни моменти на мачовете.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 05 фев 2025 08:14

Ако Томаш успее да научи футболистите на този стил и ги подготви физически, няма отбор в Бг, който да му се противопостави с изключение на Лудогорец, може би.
На постоянната преса може да се отговори само със защитници с класа и самочувствие, в ефбет лига не се сещам за много такива...
Другото е чистене напред и много късмет.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 05 фев 2025 09:02

Постоянна преса се прави с брутална ФП, а не с обикаляне на нощна София.
Къде по-големи клубове като Ливърпул изоставиха концепцията за постоянна преса, че ние да чакаме от Томаш тепърва да я въвежда. С този бюджет би трябвало всички отбори в лигата без Разград спокойно да ги надиграваме, а не да ги "надтичваме".

Според мен най-голямото предизвикателство пред Томаш и евентуалните му наследници ще е да накарат футболистите, селектирани да правят разликата, да се отнасят напълно професионално към задълженията си и особено режим и подготовка. Това стане ли, въобще няма да са от значение терен, осветление, съдия, директиви и т.н. , а ще има 2/3/4 мача с Разград, в които истински ще трябва да се сборим. На този етап и при тези условия това ми се струва невъзможна мисия.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 05 фев 2025 09:22

Според мен се мисли и в тази насока. И Лапухов, и Лапеня, и Питас изглеждат не само добри футболисти, но и професионалисти с необходимите морални качества.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 05 фев 2025 10:31

Бусато аут до края на сезона. Това е шанса за Лапоухов да хване титулярното място и да не го пусне повече !

Иначе се каза изрично, че основен принцип при селектирането освен спортно-технически и физически качества, ще е преценка на характера и морала на футболиста.
Като цяло мисля, че това е правилният подход ! Заслужава си да чакаме и да надграждаме отбора с такива футболисти.

Все още обаче сме пълни с "плява" и не е дошло нашето време да доминираме.
(Плявата е : Дюлгеров, Турицов, Санянг, Кордоба, Кареасо, Локило, Фаетон и може би Исека )
Очаквам труден полусезон и отново най-трудното ще е да направим серия от силни мачове, защото сме далеч от балансиран отбор.
Ще имаме моментни избухвания, но и слаби мачове и загуби на точки.
Последна промяна от MASTER_COOL на 05 фев 2025 10:47, променено общо 2 пъти.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 05 фев 2025 10:41

Славия - ЦСКА главен съдия Железов, на ВАР Васимир Ел Хатиб.
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 05 фев 2025 10:53

Red_Neck написа:Постоянна преса се прави с брутална ФП, а не с обикаляне на нощна София.
Къде по-големи клубове като Ливърпул изоставиха концепцията за постоянна преса, че ние да чакаме от Томаш тепърва да я въвежда. С този бюджет би трябвало всички отбори в лигата без Разград спокойно да ги надиграваме, а не да ги "надтичваме".

Според мен най-голямото предизвикателство пред Томаш и евентуалните му наследници ще е да накарат футболистите, селектирани да правят разликата, да се отнасят напълно професионално към задълженията си и особено режим и подготовка. Това стане ли, въобще няма да са от значение терен, осветление, съдия, директиви и т.н. , а ще има 2/3/4 мача с Разград, в които истински ще трябва да се сборим. На този етап и при тези условия това ми се струва невъзможна мисия.

Много си прав за това което си написал, но някой трябва да въведе и дисциплина в този отбор.

Хайнц всяка седмица имаше клип как в 5:40ч играе на рулетка по казината и в събота и неделя беше в групата за мача.
Де Нойер изобщо не идваше на тренировки , бяха го виждали пиян и т.н
Юга се правил на треньор и казвал как мисли той чче трябва да се играе.
Бютючи му пуснали смс че ще го колят и си остана да се подготвя в Димитровград.
Фаетон си ходи през две седмици във Франция да си види семейството и го няма по 5 дни.
Кородба си извади един зъб и го немА два месеца, щото не можел да пътува със самолет.
Изобщо абсурдни неща за професионален отбор по футбол, които и да бил той.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 05 фев 2025 11:09

Вие подценявате Томаш за дисциплината, но аз си мисля че я НАЛАГА и е много СТРИКТЕН на тази тема !
Не случайно разкара Хайнц !
Също така си мисля, че Кордоба и Фаетон са приключили с мачовете.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 05 фев 2025 11:10

Проблема с постоянната преса е, че освен физическа подготовка, съответно минимум мазнини и доста мускулна маса, се изискват допълнително:

1. Аеробна издръжливост - способността на организма да поддържа продължителна физическа активност с умерена интензивност, като използва кислород за генериране на енергия (АТФ – аденозинтрифосфат).

2. Анаеробна издръжливост - способността на организма да извършва интензивна физическа дейност за кратък период от време, без да използва кислород. Тялото разчита на енергия от анаеробните системи (АТФ-фосфокреатинова система и анаеробна гликолиза).

3. Бърза когнитивна реакция – Високата преса изисква бързо мислене и вземане на решения. Ако не се практикува редовно, играчите не могат да реагират интуитивно.

Разбира се, добра лична дисциплина - без алкохол, без тестени и мазни неща, не я упоменавам като отделна точка. Но все пак имаме много случаи с професионалисти в България, които дори и това им липсва и само повтарят колко им е добър метаболизма.

Та това с постоянната преса в България е трудно, защото е на практика невъзможно да се изгражда аеробна и анаеробна издръжливост с мачове през седмица и 2 паузи от по няколко месеца, като дори във времето с мачове, ти се пада един месечно при който противника се надиграва и надтичва с тебе. Когато цял месец си участвал само в мачове, в които противника се е наредил в собственото си наказателно поле, каква издръжливост, какви 5 лева. Той мача 90 % от времето си играе в една четвъртина от терена. А противника разчита в 75 мин да вкара 2-3 бързи момчета, и ако не си си решил мача, да ти направят 1-2 контри и да те приключат.

Лошото е, че между този "български" вариант на футбола и товеа, което се практикува в Англия, Испания и Италия, приликата е по-малка, отколкото между нашия вариант на футбол и ръгбито например. Само по размерите на терена и начина по който са разчертани линиите се виджа, че говорим за същия спорт. А тук освен всичко останало над 90% от играчите са учени единствено "през теб топка да минава, човек не". И с това се изчерпват всичките м,у "тактически" знания. И са едни ужасни балтии и 30-40 прекъсвания на мач. Е ми аз да попитам, ако някой знае, да обясни как може да се изгражда аеробна и анаеробна издръжливост в мач, в който средно на 90 секунди мача бива спиран ... И как да обясниш на футболист, че освен на теория и на практика му трябват тия неща.

И после от БФС викат а ми ние какво да направим. Ми много просто - промени си футбола. Инструктирай съдиите, че на 20-ия фаул трябва да има някой изгонен.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Върни се в “ЦСКА”