Какво бих направил ако бях собственик на ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Re: Какво бих направил ако бях собственик на ЦСКА

Мнениеот msm » 11 авг 2008 21:34

от Makedonec на 11 Авг 2008 13:50
Бих закрил отбора за да не срами народа на тая страна пред цял свят.Makedonec

от psiho на 11 Авг 2008 14:21
Бих го регистрирал в Истанбул щото там му е мястото

Е Майки, какво ще кажеш за това? Разбра ли сега за кого става дума. Има много левскари тук във форума, които си заслужават прозвището. Не всички са като теб трезвомислещи. За това, когато има такива определения, не се засягай лично (поне аз така правя и изобщо не и обръщам внимание), защото има и хора, но има и такива, които не могат да се наричат така.

Потребителски аватар
mike28
Контакти:

Мнениеот mike28 » 12 авг 2008 00:59

Такива ги има навсякъде,дай сега покрай сухото да гори и мокрото.
Добре,понеже темата се оспами по моя вина(и всичко това заради една калъфка :lol: )сега ще си кажа сериозно мнението,пък който иска да го чете,който иска да го приема.
Да ви кажа честно,не съм много сигурен,че и да съм собственик,бих бил по-добър от Томов или Митал.При условие,че хора с мултимилионен бизнес като Павлов и Божков се опариха здравата,не виждам кой съм аз,че ще бъда нещо повече от тях.Да не би,те да не разбират от управление? И да не знаят как да водят успешно едно бизнес предприятие,каквото е и ЦСКА?
Не съм в кухнята на този клуб,но си мисля,че вътре има ужасно много хора които само се стремят да плетат интриги и да пречат.Как аз като собственик да разбера кой какъв е? Как да направя така,че тези скандали,които съпътстват отбора ежеседмично и тровят страхотно атмосферата да спрат? Да взема да уволня всички ли? Аз си мисля,че един клуб трябва да се ръководи от един мениджър,както е примерно в Ман.Ю. Аз като собственик не би трябвало да се меся в политиката на клуба.Откъде да намеря пари?Кой ще налива в бездънна яма? Как да изведа отбора на печалба,като от 20 години не сме имали пробив в Европа,а от родното първенство печалба не може да има? Вярно,трябват добри администратори,които да движат документите и управлението на клуба,откъде обаче да ги намеря? Какво да ги правя тези футболисти с невероятно раздути заплати,а на практика не показват,че са нещо повече от наште си-българските такива.Как да направя политика за управление на клуба,при условие,че досега май никога не е имало такава? Как да се науча да давам време на спортно-техническия щаб,и да не се страхуват от уволнение при всеки по-слаб резултат? Как да се справя с гнева на феновете,които искат едва ли не всяка година да правим трипъл и да играем финал за Ш.л.? Не може едва ли не при всяка загуба да се правят митинги пред стадиона.Кой ще иска да си сложи таралеж в гащите при таква обстановка-та това го няма в никой нормален европейски отбор .

Всъшност,май само увеличих броя на въпросите,отговор не дадох :| Който има отговорите обаче,според мен може да бъде горд собственик на който и да е бг. клуб,не само на ЦСКА.
Аз лично не искам да бъда собственик на който и да е било клуб,ако ще и да ми го подаряват.просто не си струва нито парите,нито загубеното време,нито изхабените нерви.

dushevadec
Контакти:

Мнениеот dushevadec » 12 авг 2008 21:54

Майки това е друго нещо! Напълно съм съгласен с това което казваш. В настоящата ситуация няма как да се печели. За да се случи нещо подобно държавата трябва да създаде условията за това както във всяка друга бизнес сфера. Дори и при тези условия обаче може да се оцелява и да се развива отбора, но се иска по-добра стратегия и търпение. Затова аз бих заложил на един добър мениджър от чужбина със силен екип от професионалисти познаващи местните условия. Той трябва да определя целите и приоритетите , да следи изпълнението. Екипа трябва да осигури изпълнение. Иска се обаче една малко по-дългосрочна програма.

Въпрос на цели, приоритети, познаване на рисковете и т.н.

Бих споменал само някои грандиозни грешки на настоящите ръководители:
Вместо да се правят грандиозни празненства някои трябваше да помисли за това какви са приоритетите и целите на отбора - дали да празнува или да играе в ШЛ?

Няма нищо лошо и в това да решиш да не плащаш данъци за да правиш селекция, дори смятам, че е добър ход, но един професионалист би тръгнал към реализация на такова решение само след като държи в ръцете си споразумение с данъчните, че те са съгласни да разсрочат задълженията.

Потребителски аватар
mike28
Контакти:

Мнениеот mike28 » 12 авг 2008 22:25

Иска се обаче една малко по-дългосрочна програма.

Ето тук се крие разковничето.Пръв в България в ерата на демокрация това го направи Батков,може да го плюете,и аз дори не го долюбвам,ала евала му давам за това-това е начина за да се развиваме.Не да сменяш треньор по два пъти на сезон.След това примера го последваха в Локо Сф,мисля,че ще се съгласите с мнението ми,че при Грозданов ,този отбор показа израстване,а в Европа все още няма загуба!Остави държавата,то се е видяло,че от нея не може да се очаква нищо добро,поне да не вреди.Все пак това са частни клубове,и бъдещето им зависи единствено и само от политиката която е заложена от собственика.
Относно чуждестранния екип-мисля,че най-големите отбори у нас-Литекс(Стойкица,имаше и някакъв евреин,Петрович),ЦСКА(Симони),Левски(Петрович,Грозни,Муслин и има още един руснак,дето с него обърнахме Литекс от 3-0 до 3-4) минаха по този път и то бих казал неуспешно.Тези хора не бяха се сблъсквали с нашия упорит,магарешки инат.Отделно собствениците не пожелаха да им дадат време,а искаха мигновенни резултати.
В крайна сметка излиза,че печелившата комбинация:правилна политика на държавата за спорта,необходимите средства за доброто развитие,съответната възвращаемост на вложените средства,па макар и в някакво обозримо бъдеще,правилните хора на правилното място,за да вършат правилната работа,необходимостта да се даде време на даден екип,за да се сработи,без да бъде непрестанно под огромно напрежение,уважение към останалите отбори,пък били те и от "Б" групата,яснота,прозрачност и еднакво отношение към всички от страна на БФС и на последно място,но не и по значение-изготвяне на план за развитие и неотлъчното му следване независимо от всичко,от страна на собственика(защото именно той е,човека без чиято подкрепа и желание да вдига непрекъснато нивото, всичко се обезмисля).Мисля,че това е горе-долу основното което е нужно,което само по себе си е хубаво,лошото е,че за нашата си мила родна действителност,то граничи със сферата на фантастиката.

Talic
Контакти:

Мнениеот Talic » 13 авг 2008 00:27

Ако бях собственик , нямаше да продам най-добрите си футболисти като за начало
GLORY GLORY MANCHESTER UNITED

Потребителски аватар
mike28
Контакти:

Мнениеот mike28 » 13 авг 2008 01:03

Е добре де,ама след като си доказан неудачник(говоря за Томов),след като кукловода ти,внезапно си оттегля финансовата подкрепа,след като си надробил здрави каши,откъде аджеба да вземеш иначе пари да си покриеш голия задник?Да не говорим за заплатите които си решил да даваш(от сорта на 10 000 евро),финансовите загуби от ранното отпадане от евротурнирите,факта че завод като Кремиковци те тегли като воденичен камък надолу и т.н и т.н. -та какво друго би ти останало? Та за бога,ти дори не можеш да продадеш отбора,дори не можеш да го напуснеш и да искаш,защото не е ясно кой всъшност го притежава реално.
Еми и аз да съм,и аз бих продавал.Жалко само,че ги пратиха всичките тези футболисти в отбори с много по-ниско ниво от ЦСКА.

dushevadec
Контакти:

Мнениеот dushevadec » 14 авг 2008 20:46

Изглежда някой от ръководтвото си е направил труда да прочете темата и да предприеме нещо? Първата стъпка с овобождаване на част от отговорните за управлението на парите е ОК? Въпросът е какво могат новите? Втората стъпка с назначенията е една голяма въпросителна? Поне аз не съм ги чувал да са известни управленци.

Потребителски аватар
mike28
Контакти:

Мнениеот mike28 » 14 авг 2008 21:28

Хе,хе,сега ми хрумна,че на форума липсва тема:"какво не бих направил ако съм президент на ....."(тук всеки може да сложи името на шефа на любимия си клуб)

dushevadec
Контакти:

Мнениеот dushevadec » 15 авг 2008 23:05

Би било прекалено лесна тема. Трябва само да се преписват новините от медиите.

Върни се в “ЦСКА”