снимки преди:
[offtopic]

[/offtopic]Сега:
[offtopic]

[/offtopic]Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

[/offtopic]
[/offtopic]

КироВарна написа:Израснах на 300 метра от стадион ТИЧА,[offtopic]който тогава беше само тренировъчно игрище на ЧЕРНО МОРЕ!!!Официалните мачове се играеха на ЮРИЙ ГАГАРИН,а публиката която се събираше там е като от нереално измерение....сравнена с днешните мачове!!!По бул 8-ми приморски полк(тогава Д.Благоев),два часа след приключването на мача вървеше нескончаема тълпа!!!Футболът заемаше много по голям дял от емоциите на хората,в това число и в моето семейство!!!От няколко поколения всички сме от ЧЕРНО МОРЕ!!!Не съм си и представял,че мога да предам паметта на дядовците си и да стана фен на някой отбор,който е галено дете на комунистическата пропаганда!!!И тогава,както сега медиите тръбяха за измислените от тях "грандове" Левски и ЦСКА!!!Внушаваха на хората,че половин БЪЛГАРИЯ е синя,а другата половина е червена!!!По тази причина много хора,предимно от по малките населени места се обяваваха за привърженици на един от тези два отбора!!!Комунистическата пропаганда беше нещо страшно и хората се поддаваха!!!Какъв фен си,ако виждаш отбора си сегиз-тогиз по телевизията?Аз съм живял с проблемите и успехите на МОРЕТО!!!Познавам историята на клуба си и се възхищавам на тези,които са основали най стария футболен клуб в милата ни Родина!!!Известно е на всички,че футболът е влязъл в БЪЛГАРИЯ през ВАРНА и това ме прави горд,че съм наследник на подобна история!!!Титли и купи спечелени под протекцията на Милко Балев и Ангел Солаков,не ме блазнят!!!Футболът е игра и всичко трябва да се решава само на терена!!!Моят отбор има малко титли и купи,но всички до една са истински!!!Гордея се с това и поздравявам,всички привърженици,които не са се повели по акъла на ангажирани с пропаганда журналисти,а са останали верни на района в който живеят,верни на традициите и на предците си!!!Моите мисли и разсъждения най-вероятно няма да се харесат на мнозина,но бих искал да им обясня своята логика!!!Не съм против никого,но мисля,че изкуственото фаворизиране на два отбора вреди на футбола ни!!!Най потърпевши,според мен са Славия и Локомотив Сф,защото упоритото повтаряне,че трябва да си син или червен,съвсем опразни техните стадиони!!!Аз като дете си спомням,че като съм ходил в София на мачове с баща си,тези отбори имаха многобройни привърженици и стадионите им бяха пълни!!!Отборите от другите градове,запазиха своите фенове,благодарение на своите традиции и на местния шовинизъм,но съблазънта за софийските подрастващи беше по голяма и по близка!!!Затова мисля,че журналистиката трябва да служи на българския футбол и на неговото развитие,а не да слугува на пристрастия!!!Ако имаме шампионат с повече равностойни отбори,ще имаме и по добър спорт!!!Това не зависи само от журналята,но на всички е известна ролята на медиите!!!Изписах всичко това,за да подчертая,че според мен истинския фен се е родил с фланелка на отбора си!!!Не се става привърженик,защото си видял във вестника,кой е на първо място!!!Видях доста хора да пишат,че първо им харесал този и станали от неговия отбор!!!После им харесал онзи,че взели и заобичали и втори отбор!!!Фланелката се облича не на тялото,а на душата!!!Ако не я чувстваш така,значи си просто зрител!!!Което също не е лошо!!!Нали футболът е за хората!!![/offtopic]

Върни се в “Футбол - България”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост