whitebear написа:Мистри написа: ...Кой си ти , за да даваш оценки? Знаеш ли как се коментира събитие на живо? Сигурен съм , че ако теб те сложат пред микрофона , ще се насе*еш.
Много ми е смешно някой като направи подобно изказване.
Първо две неща - ти плащаш заплатата на тези коментатори - било то в БНТ, която получава пари от държавната хазна - т.е. ти им плащаш заплатата или диема, която е платена - т.е. имаш право да изискваш някакво качество. Разбира се вторият случай (т.е. диема) е на пазарен принцип, т.е. критиката се изразява в това дали да си платиш или не.
Ако караш по магистралата и си счупиш колата в дупка или недай си Боже се нараниш - ще си мълчиш ли? Или щом ти път не можеш да правиш нямаш право на критика ? Заслужава ли този който е правил пътя, парите си (които са държавни) ? И колко е взел за работата, която е свършил?
Продължавайки със същия пример, ако отидеш на лекар и той вместо да те излекува, те разболее повече или не те излекува, ще си мълчиш ли? Би трябвало да си мълчиш, защото ти не си лекар. (може и да си, но това усложнява процеса)
И най-обичаният от нас (под нас - имам впредвид българите) - политиката. Колко взима един депутат, каква работа върши, какви коли кара и т.н. Имаш ли право да го съдиш - ти бил ли си депутат?
На автомеханика, на когото си дал 1000 лв и той не е свършил работата - ще си мълчиш ли?
Примери много - като спортен форум се присмиваме най-вече на некадърността на футболисти, на треньори и т.н.
Когато не даваш пари - да, нямаш право да критикуваш, но когато парите излизат от твоя джоб имаш правото да изискваш някакво определено ниво на качество - особено от държавните служители.
ПП: Мълчанието не е злато.
Ти плащаш заплатата и на този, който ти продава сиренето, което не е сирене, и на депутата, който мисли само за собствения си задник и на кмета , който ти повишава данъците, но улиците са като лунни кратери и на полицая , който те дере за щяло и нещяло , но не хваща престъпници...и на..НО мълчиш, като зашит г*з и само по форумите се "смееш".Сега смешно ли ти е?
п.п. И научи кой е държавен служител.