matador написа:Аз предпочитам турнир подобен на ШЛ и ЛЕ и без това отбори от Балканите много малко стигат до групите на ЕКТ

Ако има добри спонсори може да стане но за сега е трудно.В такъв турнир мачовете ще са кървави с невероятна атмосфера по стадионите !

Спонсори има, когато има интерес, а това чудо на запад от Словения и Унгария на никой няма да му дреме за него, да не говорим много изток в Азия.
Единственото нещо, което може да бъде сторено за да си мерим чурките по балкански е да се излъчи шампион на Балканите излъчен в турнир между шампионите на отделните страни.
Победителя му връчат една тенекия и толкова.
Шампионите на:
Румъния
Сърбия
България
Гърция
Албания
Македония
Босна и Херцеговина
Черна гора
Хърватска
Словения
Турция? (ако приемем, че е Балканска страна, тъй като аз никога не съм я приемал, като такава)
Естествено, че мачове няма, как да се играят по нашите ширини, че не се знае, каква ще е зимата и колко сняг ще има.
Тя при едно ОГРОМНО желание, може да си спретнат ежегоден подготвителен турнир в някоя топка дестинация.
Жребия ще с директни елиминации и кой, срещу който се падне.
Излизаш играеш губиш и отпадат. След това играеш с някой друг загубил и така, има си системи за турнири.
Балканско първенство и типа на NBA като баскета в САЩ и Канада... просто забравете.
Те големите искаха да правят футболна лига в Европа пак по схемата на NBA и NHL но УЕФА им отряза мераците в зародиш.