Абсурдите на малоумния запад

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Re: Player

Мнениеот Der Schmarotzer » 08 дек 2015 16:50

Странджата написа:Не пишеш нищо за децата си, но подозирам - заради това, което си написал, че твоята къщичка е ошетана, и то с не малко труд.
Когато казвам, че трябва да ошетаме къщичката си, имам предвид всеки, колкото може, да я шета.Аз съм филолог по образование и ме дразни това чудоплоклоничество и криворазбрана цивилизация, което прозира от леността да учим собствения си език, а да залягаме само над английския - например. Не казвам, че днес без английски е възможно да си приобщен към една повсеместна култура, но съм готов да споря с всеки, че ако мислиш за езика и културата си, подобни теми биха изглеждали иначе - например - да не бъдем като другите, да браним своето, а не - виж ги тези, колко са глупави. Защото в областта на културата ние сме по-незащитени, отколкото във военната област даже. И ако ние тука сме се вълнували от самолети и ракети, от военна мощ на този или онзи, малко - според мене, се вълнуваме от това, какви предаваме като култура - т.е. каква традиция завещаваме на синовете си. Мисля, че това е по-важно за тях от другото, което могат да си избират, като станат големи - къде да живеят, къде да си изкарват хляба. Но тогава в техния избор ще участва и онова, което ние сме им дали.

Проблемът за културата и нейната незащитеност се наслагват от горе, при това качествено, както и при армията разбира се. Когато България попада под османска власт, поради липса на държавност, фунция на пазител на българската култура и народност поема българската църква на най-низово ниво - епархиалните църкви и манастирите + българската община - селска и градска. Те наистина успяват да запазят народността, чрез фолклора, чрез собствен пример и прочие (повече за това в Цв. Георгиева ИПр, 1980, кн. 3.). Докато сега всичко е на позиция оттичане в небитието и при това съзнателно тикано натам и то от най-високо ниво.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Re: Абсурдите на малоумния запад

Мнениеот 1palq4o1 » 08 дек 2015 17:06

rockman написа:
1palq4o1 написа:
rockman написа:Хапчетата, редовно се пият.
Пийте ги тия хапове бре. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Не знам какво сте наскачали на човека!
Ей ви и линк към статията за тая дебилщина:

http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Lidera ... 03954.html

Палячо нали не си забравил,че тоя чаршаВ го опукаха.
Земи ги пий тия хапове че си смешен.

За съжаление пия хапчета по 3 пъти на ден ( и така ще е до края ), а това, че са го опукали не променя факта, че е номиниран!
Подчертавам, че според мен тази номинация е дебилия, но е факт и не виждам защо скачате на автора и на мен! Пуснал съм линк към статия за тази номинация от що-годе прилична медия, тъй че съм склонен да се доверя на източника, че не е партенка!!!

П.С.На палячовците това им е работата-да са смешни :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 08 дек 2015 17:41

Важно е ние кого си избираме за човек на годината. Да не е пак онова мекере на Давидоглу. Че нашата държава губи смисъла на съществуването си, защото 2-3 Про-Турски партии ръководят, а останалите политици ги е страх да гъкнат защото ще бъдат обвинени че са против Европейския Интернационализъм.

Потребителски аватар
vg_vasilev
Контакти:

Мнениеот vg_vasilev » 08 дек 2015 17:55

Дали автора е луд ?

Убиец е номиниран за ”Човек на годината” на БХК

Джок Полфрийман бе осъден на 20 г. затвор за убийството на Андрей Монов
Сн.: БГНЕС

Австралиецът Джок Полфрийман, който бе осъден на 20 г. затвор за убийството на студента Андрей Монов, е номиниран за "Човек на годината" в класацията на БХК.
Името на убиеца е предложено от австралийката Каролайн Стейпълс, а номинацията е качена на официалната страница на традиционната класация, организирана от Българския хелзинкски комитет.

Полфриймън е номиниран в ролята си на председател на Българско затворническо сдружение за реабилитация (БЗСР). В мотивите е написано, че австралиецът защитава пряко правата на осъдените на лишаване от свобода в България.

"Работата му, изразяваща се в усилени и последователни опити за въвеждане на реформа в съдебната система на България, води до цялостно подобряване на ситуацията със зачитането на правата и свободите на българските граждани.
Джок, както и другите излежаващи присъди участници в сдружението, са били подложени на репресии и незаконни наказания от затворническите власти. Въпреки тези и много други ограничения относно дейността на БЗСР, Джок продължава да гради солидарност и сила сред осъдените и да защитава човешките им права", пише авторката на номинацията Каролайн Стейпълс.

Жестокото убийство на 20-годишния Андрей Монов, син на психолога и бивш депутат Христо Монов, бе извършено на 28 декември 2007 г. в центъра на София. Студентът бе намушкан с нож в гърба от Джок Полфриймн.
Три инстанции потвърдиха 20-годишната присъда на чужденеца, като Върховният касационен съд се произнесе окончателно в края на юли 2011 г.
Полфрийман бе признат за виновен и за опит за убийство на приятеля на Монов - Антоан Захариев.

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 08 дек 2015 18:43

На крив Путкин, Запада му е виновен
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 08 дек 2015 18:45

Защо да говорим за "абсурдите на малоумния запад"? - за тях, това не са абсурди!!! Просто, Запада, или "западната цивилизация" си има свое мислене, навици, начин на живот... различаващи се от нас, толкова много, като се има предвид, че от древни времена са си били едни "диваци от Средноевропейските гори", а "германския крал си е позволявал да говори на немски само с конете си"... - докато Папата признавал нашата писменост!!!
Та мисълта ми е, че техните "малоумия" не са малоумия, за тях самите, но са ужасно малоумни за...разни индивиди ;) допуснали да забравят "свой Род и Родина" и да тръгнат по съвсем чуждата за нас мисъл, на "западната цивилизация"!
Но какво да се прави, когато сам предадеш територия и държава, за анклав на чужда цивилизация?....
Та по-добре да говорим за малоумието на българските предатели, завряли за 3-ти път Родината си в предстояща национална катастрофа! - два пъти им беше малко ;)...нали зер, все оцеляваме....
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 08 дек 2015 18:48

DANS написа:На крив Путкин, Запада му е виновен

А на Д(ан)С, кой ли му е виновен?...Може би Винету, щото "много Вожд - малко индианец"? ;).....
Ама ние тук, в България, не ставаме за индианци!!! - въпреки огромните мераци на "белите" отвъд океана ;) ....
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 08 дек 2015 19:17

Ако авторчето на темата и останалите руски подлоги, пишещи във форума, не бяха толкова плиткоумни, щяха да си зададат въпроса: Какви са критериите за избор на „личност на годината” на Time? Дали не се касае за личност, която (независимо какво представлява тя като човек), е променила по някакъв начин света и световната история? Хитлер (1 път личност на годината) и Сталин (2 пъти личност на годината) не са ли такива личности? Тук не става въпрос за спортист(ка) на годината, или мъж (жена) на годината, имбецили! :lol: Ще задам по-просто (като за вас) въпроса си: Трябва ли непременно главният герой в един филм, около който се върти цялото действие (Ханибал Лектър примерно), непременно да бъде положителен?!... :roll: 8-)
П.П. Понеже тук някой цитира и случая с Джок Полфриймън, без явно да е напълно запознат: Джок Полфриймън беше номиниран за човек на годината не защото е убил друг човек. За това той изпълнява своето наказание – заслужено или не е друг въпрос. Джок Полфрийман беше номиниран за своята дейност в защита на правата на затворниците. Иначе лично аз не съм убеден в неговата 100 % вина и справедливостта на размера наказанието му, при положение че сънародникът на Дънди Крокодила сам е защитил от малтретиране един циганин, нападнат от 16 (шестнадесет) отрепки, които са се правели на мъже. Е, единият от тях е намерил това, което е търсел... А темата за българското правосъдие е дълга и широка, така че щом за Джок Полфриймън присъдата е справедлива, явно и на Стависки и на Бисеров и на много други присъдите са справедливи и недеите квича възмутено за тях в бъдеще... :lol:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 08 дек 2015 19:22

По традиция от 1927 г. списание "Тайм" отличава личност, която е белязала изминалите 12 месеца по света.

Май,никой не забеляза,че наградата се дава на човек белязал последните 12 месеца.Никъде не се уточнява дали с добро или лошо се е проявил.
Става въпрос за събития засегнали целия свят,без значение в какъв аспект.
Така че,спорът е безсмислен.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 08 дек 2015 19:55

останалите руски подлоги, пишещи във форума, не бяха толкова плиткоумни

Е, те точно за това са руски подлоги - защото са плиткоумни :)

Върни се в “Свободна зона”