Много добра новина, мислим що годе еднакво с Боби. 12 отбора е оптималният вариант към момента. 16 също е добре, но в едни по-добри времена, когато отборите се стабилизират финансово (поне 20 да нямат никакви проблеми от финансово естество) и се решат проблемите с корупцията и черното тото. Ако я направят с 10 отбора - това ще бъде краят на българския футбол и окончателна победа на мутрите и мафиотите над него.
Сега остава само да се прецени 2 или 3 да отпадат. Колкото до плейофите отново ще се съглася с него, че е най-добре да се провери как тази година ще се получат нещата и ще има ли по-малко безсмислени мачове в сравнение с миналата.
Това с подпомагането на отборите от Б група ми се вижда много добро като идея, но 10 000 лв ми се струват малко. Най-важните 2 неща, които още трябва да се направят в кратки срокове са: минимален брой юноши в отборите от А група и намаляване изискванията за лицензиране за А и Б.
"А" група остава с 12 отбора
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: "А" група остава с 12 отбора
Последна промяна от doktora25 на 06 авг 2014 11:11, променено общо 2 пъти.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
sandi74 написа:Най-добрият вариант е 10 отбора и 36 кръга(играещи по 4 пъти един срещу друг).Последният отпада а предпоследният играе бараж.
Донякъде съм съгласен с теб,но донякъде. При схема с 10 отбора е много вероятно един отбор да си направи сателити - 1 или 2 отбора и направо да обезмисли първенството. Все пак се намираме в България. В първенствата 2012 и 2013 споровете между Лудогорец и съответно ЦСКА и Левски реално бяха решени от трети отбори Миньор и Славия съответно,като в поведението на тези 2 отбора останаха доста съмнения относно феърплея им да си спомним поведението Г.Петков в Разград и на Герена, или съставите с които излезна Миньор срещу ЦСКА и Лудогорец? Не е кой знае каква тайна,че в нашето първенство се дават пари от един отбор на друг "да скочи" срещу трети, на пръв поглед няма лошо,но ако следващия кръг първия отбор играе срещу втория - за какво точно са дадени тези пари? Като при схема от 10 отбора ефекта от подобно стимулиране и образуване на "коалиции" от отбори ще бъде още по-засилен понеже ще има по 4 мача между "приятелски" отбори.
За мен най-добрата схема е А група с 14 отбора ,които играят всеки срещу всеки ,след изиграването на тези 26 мача, групата се разделя на първа 8-ца и втора шестица и оттам се образува плей-офф като първия играе срещу 8-я (2-я срещу 7-я и т.н)на системата на елиминация при разменено гостуване ,като резултатите от редовния сезон се зачитат,като отбора спечелил първи 8т продължава в следващия кръг, при равенството след изиграване на 2 допълнителни мача(или 4 общо между двата отбора за целя шампионат) се играе последен мач на терена на отбора заел по-предно място в класирането през редовния сезон.. Като останат 4 отбора се играе по същата схема като примерно първия играе срещу четвъртия в редовния сезон,а втория срещу третия , при същаите правила, двата отбора победители определят шампиона при същите правила, а победените определят бронзовия медалист при същите правила.
Във втората шестица отборите играят при подобни правила, като загубилите отбори играят играят помежду си за да определят класирането в дъното на таблицата ,и последния отбор отпада директно, а другите два отбора играят бараж с първия от Б. група.
За мен тази схема е много по-удачно понеже е успешно приложена и работи в баскетбола, волейбола. Таи схема е взета от "американските" спортове и се е доказала, а и какво по-хубаво за публиката да гледа директни мачове между преките противници ,като единия отбор ще отпадне. Припомнете си обстановката в плей-оффните мачове в баскетбол, няма лошо да има и подобна обстановка и на мачовете, а и какво по-хубаво от това шампиона да се определеи в последния мач и то между първия и втория?
с 10 отбора щеше да е по-добре
Според мен това е най-добрия вариант. Защото бройката на отборите е намалена,но не е прекалено много. Така хората които искаха А група с по-малко отбора са доволни, така и тези които бяха против намаляването, ще са доволни, защото А група не е прекалено много намалена.
Единствено не ми харесва формата на А група с 12 отбора! Трябваше да копират Шотландия. Там отборите играят по три пъти всеки срещу всеки и накрая разделят първенството на две шестици. Но със нашата схема на разделяне на отборите, се толерират отборите, които са имали силна есен и заради нея се класират в следващата фаза на първенството, която ще е на пролет. Така да се каже отбори които са имали силна есен и са се класирали за първата седмица е напълно възможно да им падне формата на пролет,а други със слаба есен да стигнат върхова форма на пролет.
Единствено не ми харесва формата на А група с 12 отбора! Трябваше да копират Шотландия. Там отборите играят по три пъти всеки срещу всеки и накрая разделят първенството на две шестици. Но със нашата схема на разделяне на отборите, се толерират отборите, които са имали силна есен и заради нея се класират в следващата фаза на първенството, която ще е на пролет. Така да се каже отбори които са имали силна есен и са се класирали за първата седмица е напълно възможно да им падне формата на пролет,а други със слаба есен да стигнат върхова форма на пролет.
Малко са !
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
12 не е зле, но трябва да се увеличат изпадащите според мен. 2 директно плюс 1 или 2 на бараж, или 3 директно плюс 0 или 1 на бараж.
- atanas7510
- Контакти:
Добре е защото все пак могат 1-2 отбора от малки градчета да играят и да се развиват. При 10 отбор 4 от София който никога не изпадат по повеля на БФС. 1 или 2 от Пловдив и 1 от Варна плюс литекс и лудогорец и Берое ето ти 9 отбора става така че целият но футбол остава в 5 населени места в останалата България просто всичко замира ни школи ни стадиони е как ще върви футбола така .Отделна традиционни центрове като Благоевград, Варна , Бургас замира, което е много жалко.
Върни се в “Футбол - България”