Super Bowl 2014 в БГ ефир.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Super Bowl 2014 в БГ ефир.

Мнениеот dunavfc » 21 яну 2014 01:03

Alexx написа:Айде вие като сте толкова умни опитахте ли се поне малко да научите правилата на тази игра? Традициите? Схемите? Идеите в играта?

В България явно сме мега ограничени. Този спорт не е само "бутане и ръгане". В този спорт има много 90% тактика и 10% "бягане и блъскане".
Така,че повечето мнения в тази тема(с изключения) са по-ограничени от американците които смятат,че нашенския футбол е само "ритане".
п.п.
Хокеят си е супер спорт. Много е бърз и мъжки и няма симулации.

80 % от света не се интересува от този спорт,дали ние сме ограничени ? Не знам,каква тактика и какви схеми има,но за неутралните зрители,които го следят от време на време,това е един спорт,който повечето време се почива и се говори,отколкото да се играе. Гледах миналият супербол и не издържах дълго,тъкмо ти стане малко интересно и се спре за 10 минутна пауза.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 21 яну 2014 01:14

Не съм казал,че сте ограничени. Просто смятам,че тук се изписаха един куп ограничени мнения за да има някаква анти-американска риторика.
Също така Хокея е изключително популярен спорт. Да не е на нивото на популярност на което се радва футбола и баскетбола, но има не малко страни в Европа в които е номер - Чехия,Словакия, Русия, Швеция, Норвегия, Финландия, Беларус, Словения, както и е много популярен в страни като Германия,Австрия, Швейцария, Украйна, Казахстан....

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 21 яну 2014 01:27

LFC1892 написа:Спортът си е много интересен за тези, които го разбират. Този сезон съм изгледал всички мачове на Грийн Бей Пакърс плюс още няколко. Трети сезон, който следя и с всеки мач ми се изясняват все повече неща. Като не ви се гледат рекламите, има лесно - не гледате мача на живо, а си го дърпате на следващия ден. Повечето мачове са с около 2 часа продължителност. За съжаление в момента съм извън България и няма да успея да го гледам, но иначе задължително бих, макар че е в доста неудобно време, имайки предвид че повечето хора сме на работа в понеделник. :)

Напълно вярно.
Трудно би се харесало на голям брой хора извън Америка по простата причина, че нещата са много различни и ние от Европа сме закърмени с нашият си футбол. В САЩ е точно обратното и там се учат да го гледат още от малки и е един от основните спортове в училищата заедно с баскетбола.

Аз лично го харесвам този спорт, защото се докосвам от първо лице до него поради факта, че живея в САЩ и съм ходил на не малко мачове, но предпочитам баскетбол повече и гледам да не пропускам мачове на Лейкърс като домакини.

Нагласата за супербола е голяма и е нещо като чакането на финал за Шампионската лига.
Миналата година градовете бяха пусти особено в околностите и като се прибирах тогава с колата имах чувството, че съм влезнал в някакъв апокалиптичен филм, защото кварталите бяха пусти и всеки си е у тях с нагласата да гледа мача. Семейства се събират, печат се яко мръвки на барбекюта, пие се обилно количество бира и т.н. :)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 21 яну 2014 01:29

paceto написа:Аз лично го харесвам този спорт, защото се докосвам от първо лице до него поради факта, че живея в САЩ и съм ходил на не малко мачове, но предпочитам баскетбол повече и гледам да не пропускам мачове на Лейкърс като домакини.

Интересно е защо в ЛА няма отбор в НФЛ? :roll:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 21 яну 2014 01:31

Ами има такива надежди да има и ЛА отбор в лигата, ама за сега нещата са малко далече и то заради финансите.
Обществеността в Лос Анджелис е разделена по скоро на симпатии към баскетбола и в частност Лейкърс и Клипърс, хокеят с Лос Анджелис Кингс и бейзбола с Доджърс. Всички пари отиват при тях най-вече за първите три отбора.

Има отбор, но по колежанските дивизии.

Imaginapolis
Контакти:

Мнениеот Imaginapolis » 21 яну 2014 01:32

Alexx написа: Интересно е защо в ЛА няма отбор в НФЛ? :roll:

Едно време имаше даже два. Преместиха се в Сейнт Луис и Оукланд.

Поздрав за всички фенове. За останалите - гледането не е задължително. :idea:

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 21 яну 2014 01:35

Alexx написа:Не съм казал,че сте ограничени. Просто смятам,че тук се изписаха един куп ограничени мнения за да има някаква анти-американска риторика.
Също така Хокея е изключително популярен спорт. Да не е на нивото на популярност на което се радва футбола и баскетбола, но има не малко страни в Европа в които е номер - Чехия,Словакия, Русия, Швеция, Норвегия, Финландия, Беларус, Словения, както и е много популярен в страни като Германия,Австрия, Швейцария, Украйна, Казахстан....

Добре,кажи къв ръб трябва да си,за да гледаш кеч.Знаеш,че всичко е нагласено и пак рипаш,скачаш,викаш :roll:
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 21 яну 2014 01:43

Imaginapolis написа:
Alexx написа: Интересно е защо в ЛА няма отбор в НФЛ? :roll:

Едно време имаше даже два. Преместиха се в Сейнт Луис и Оукланд.

Поздрав за всички фенове. За останалите - гледането не е задължително. :idea:

Така е.
Сега надежди за нещо голямо има за Los Angeles Kiss, ама се съмнявам да се получи, а и са още "зелени" на тази сцена.
Между другото най-успешни за момента са женските отбори най-вече Los Angeles Temptation :)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 21 яну 2014 01:46

paceto написа:Ами има такива надежди да има и ЛА отбор в лигата, ама за сега нещата са малко далече и то заради финансите.
Обществеността в Лос Анджелис е разделена по скоро на симпатии към баскетбола и в частност Лейкърс и Клипърс, хокеят с Лос Анджелис Кингс и бейзбола с Доджърс. Всички пари отиват при тях най-вече за първите три отбора.

Има отбор, но по колежанските дивизии.

Аз смятам,че може би и други причина е,че в ЛА са свикнали отборите им да са постоянно победители или поне да се борят за титла. Докато това в НФЛ е почти невъзможно, заради голямата конкуренция и постоянното разместване на пластовете,което предлага тази лига. Или греша? :roll:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 21 яну 2014 02:29

Не мисля, че това е причината.
Лейкърс са кажи речи с повечето титли в сравнение с другите отбори.

Просто интереса не е чак толкова голям като при другите спортове и не знам на какво се дължи като се има предвид, че в Калифорния и в частност Лос Анджелис има не малко хора от цялата страна, които обичат този спорт. За ирония пък в училищата в ЛА се тренира доста силно този спорт и е от първо значение при избирането им при учениците и след това е баскетбола.

Преди две или три години не помня точно кога, но кмета на ЛА се опита да привлече инвеститори за създаването на силен отбор, ама нещо удари на камък и идеите му замряха на този етап.

Върни се в “Архив”