ЦСКА - Зимна селекция, подготoвка и трансфери - 2013/2014

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

CSKA Sofia 1948
Контакти:

Re: ЦСКА - Зимна селекция, подготвка и трансфери - 2013/2014

Мнениеот CSKA Sofia 1948 » 06 дек 2013 20:16

Avrameca написа:Чужденците без Черни и Менди вън , трябва да се залага на младите момчета от школата.

Какви млади момчета, каква школа? Какви глупости пишеш? ЦСКА има ли школа, а също така има ли някой от тая "школа" дето може да си спира топката?

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 06 дек 2013 20:29

Пак ще има доста работа за модераторите. Дори да ни закриват, не е тук мястото да се говори за това, ама както и да е.
Относно селекцията, мисля, че единият от сегашните вратари е излишен и за мен това най-вече е Колев. Черни имаше вина за победния гол на "Ботев" вчера, както и за допуснатия гол от центъра в Сливен, но и доста важни спасявания е правил. Като гледа човек головата ралзика, ще каже, че имаме доста добра защита, но в интерес на истината тя нерядко греши и може би точно чехът има заслуга само "Лудогорец" да имат по-малко допуснати голове от нас, тъй като само в двата мача с този тим и при гостуването на "Берое" Черни спаси сигурно общо 8-9 гола.
В центъра на защитата имаме достатъчно опции - като качество има какво да се желае, но мисля, че са на приемливо ниво. Трябват обаче крайни бранители, защото и Апата, и Фо-Поре не се справят - по един ляв и десен бек ще ни дойдат добре.
Задължително трябват опорни халфове - Ревсон и Хауърд разочароват, Янчев вече не е на постоянно ниво, а Дюлгеров като цяло е лимитиран откъм качества. Само Чочев се нрави, но и той не е съвсем постоянен. Нужен си е играч, който да бъде титуляр в центъра. За резерви що-годе стават и сега наличните, но честно казано няма смисъл да остават повече от трима от тях (Чочев 100% е единият).
Откъм офанзивни халфове (вътрешни и крила) сме добре според мен и може би дори не е нужно да се пипа каквото и да било, макар че ако Тони Силва подпише, малко множко стават играчите и ще е добре да напусне друг. От сегашните всички имат качества, но някои ги показват по-често от други, а Карачанаков след травмата така и не намира себе си.
За върха на атаката мисля, че станаха прекалено много играчи, след като Мартин Петров е ползван там. Долапчиев е любимец на феновете, но като оставим настрана тенденциозното отношение към чужденците, което забелязвам у много от вас, не мисля, че всъщност заслужава да играе повече от другите. И Кировски, и Морейра вършат доста работа, която обаче удобно не се забелязва от много хора. Морейра специално е доста подвижен играч и честно казано го виждам по-успешно да играе по-назад. (Между другото и Долапичев си го представям зад някой по-тежък нападател, а не самият той да е най-отпред.) Кировски взема страшно много високи топки, а и не се движи никак зле - увлича съперници, измъква се на чисти позиции, а понякога и сам помага за създаването на такива. Сидибе също във възхдуха е железен, добре пази и топката с тяло и я разпределя за съотборници. Проблем при всички тези играчи обаче е прекалено малкият брой голове. Специално Сидибе според мен и излиза прекалено рядко на чисти позиции. На теория би следвало да е най-класен от всичките ни нападатели, но реално не прави повече от другите, макар че играе по-често от тях. Най-вероятно и получава по-висока заплата от тях, така че ако ще се освобождава нападател, би следвало да е точно малиецът. Измежду Морейра и Кировски поне един може да остане, а ако останат и двамата, то най-добре Долапчиев да го преотстъпим.
Като ги говорим всички тези неща, все пак нека имаме предвид и че отборът не разполага със средства за особено класни футболисти, така че и да си останем със сегшаните, трябва да си ги подкрепяме - много от тях разочароват, но с освирквания и обиди няма как да ги мотивираме да покажат нещо повече. :idea:
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 07 дек 2013 22:59

Задължително ляв бек, десен бек и един опорен.
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

tyranta
Контакти:

Мнениеот tyranta » 08 дек 2013 10:30

имайте малко търпение със Фо Поре .. човека дойде в ЦСКА след контузия и без никаква подготовка на какво ниво искате да е ? а колко от вас знаят че преди да стане фрее трансфер и да се контузи имаше предложение от 2 руски отбора ? те да не са балами еи така да вземат някоя отайка ? аз съм сигурен че на пролет този футболист ще е коренно променен след като си направи нужната подготовка.
Следващия който си мисля че през пролетта ще е в съвсем различна форма е Карачанаков. просто неможе да се оправи момчето както физически , така и психически и да си върне играта от преди това. и това ще стане няма страшно въпрос на време е :) и от там следват Мартин Петров , Емо Гъргоров , Кокоско ( ако го запазиме ) ... тези играчи ще са коренни различни бат РОКО ПЕРОТА знае какво да прави с тях :)
Със сигурност обаче ще ни трябва ДЕСЕН защитник ... ако е вярно това за продаването на Менди , то е ясно че Апостол Попов влиза в центъра и от дясно се отваря голяма дупка ... Тодор Янчев също вече издиша и е хубаво да се мисли за негов заместник от време че да може да се направи някаква сработка със Иваило Чочев ... Това момче израства със всеки следващ мач и дано продължава в същото темпо няма да се очудя ако скоро го видим и с националната фланелка :) да кажем че отпред нещата горе доло са ясни .. остава само да се вземе 1 качествен централен нападател ( таран ). Някой който да може да резлизира от половин положение, но такъв особенно в зимния трансферен прозорец изключително трудно ще намерим .. още повече за без пари ...
според мен спокойно можем да се освободим от Хауард , Кировски , Ревсон , защо не и Сидибе или Мореира .. но поне единия трябва да остане поне за момента .. ... ако има наистина изгодни оферти за Менди и Черни да ги продадем - на тяшно място веднага има кои да застане - Мболи и Апата .. все пак сме все още в криза и трябва да се извадят пари от някаде продажбите са неизбежни ...
и каква е равносметката - трябва ни ДЕСЕН защитник , вътрешен ДЕФАНЗИВЕН халф и централен НАПАДАТЕЛ
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 08 дек 2013 21:18

Трябва ни ГОЛМАЙСТОР. Без такъв футболист ще е много трудно. Винаги това ни е бил проблем. Имахме Ней, Гарсес, Зику, Мораес, а днес нямаме такъв футболист. Това ни е проблема.

Потребителски аватар
CskaUl7rasB0ysS0f1a

Мнениеот CskaUl7rasB0ysS0f1a » 09 дек 2013 12:29

Добре де искаме играчи ама пари от къде
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 09 дек 2013 12:48

CskaUl7rasB0ysS0f1a написа:Добре де искаме играчи ама пари от къде

Положението наистина е деликатно. Ако продадем читавите не можем да купуваме нови, щото има по-важни плащания и увисваме с качество.
Ако зимата не продаваме футболисти, когато им се вдига цената, защото ще са малко свободните агенти, клубът ще бъде натоварен финансово до лятото.
Според мен зимата трябва да продаваме, за да чистим различни задължения и да оцелеем, да вземем лиценз за следващия сезон.
Не случайно в първия отбор са привикани млади момчета. Няма друг изход. Каквото и да правят Сашовците това ни е пътя. Разпродажба и ново начало със свежа глътка въздух.

angelofdeath
Контакти:

Мнениеот angelofdeath » 09 дек 2013 12:50

Селекцията не ме притеснява, а изобщо въпроса дали ще отцелеем след нова година. Ако писанията по-медийте са дори на 20% верни, значи ЦСКА е зле. Не виждам Томов откъде ще намери пари за заплати, да не говорим за трансфери. Иначе имаме нужда да махнем доста играчи и да спестим от заплатите им. Като начало цялото каре нападатели - Кировски, Сидибе, Морейра и Долапчиев имат 5 пет гола всичко. Заплатите им не са малки и ако се спестят, спокойно могат да отидат за един, но качествен нападател. Този пост издиша в момента и задължително трябва нов играч. Добрите тарани обаче струват пари и не знам, как ще се справим с намирането му. Във всички останали линии отбора ни е добре и с една сериозна подготовка, резултатите ще са други.

Потребителски аватар
CskaUl7rasB0ysS0f1a

Мнениеот CskaUl7rasB0ysS0f1a » 09 дек 2013 13:03

Ние от половината лесно ще се отървем, щото са с договор за наем и зимата могат да си ходят. Идеята обаче е, че ни трябва определена бройка играчи и нема сми ако на тяхно място се докарат отново разни анимационни герой. Надявам се, че това ръководство си е научило урока, и хаосната трансферна политика лятото е била единствено плот на това да се събере необходимата бройка за участие. Иначе въпроса дали ще оцелеем след нова година въобще не буди съмнение и не ми стои на дневен ред в главата.
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 09 дек 2013 13:06

От изходящи трансфери ще подсигурим бъдещето си.
Марсиньо, Милисавлевич, Менди, Чочев, Черни,Косоко - в касата на клуба от раз влизат 3-4 млн.евро.
Разделяме се със Сидибе и Кировски. Връщаме Морейра.
Оставаме с опитните Илиев, Бадема,Янчев, Стоян Колев, Мболи, Марто Петров, Апостол. Покрай тях Грънчов,Карачанаков,Венци Василев,Долапчиев, дай Боже Тони Силва, имаме още някой младок. Ще избутаме сезона.
Това е пътя. Така бих постъпил аз. Пък догодина, новия сезон, дай Боже някой инвеститор, акциите, феновете и така.
По-добре от А окръжна.
П.п.Да си върнем Станислав Костов от Ботевъ, Мартин Дечев също, Мартин Тошев. Имаме опции.
ДА ПРОДАВАМЕ и да стягаме коланите, докато се намерят необходимите ресурси за нещо по-сериозно.
Уважавам ангажимента на Сашовците и Стойчо Младенов, но няма друг начин.

Върни се в “ЦСКА”