Пак ще има доста работа за модераторите. Дори да ни закриват, не е тук мястото да се говори за това, ама както и да е.
Относно селекцията, мисля, че единият от сегашните вратари е излишен и за мен това най-вече е Колев. Черни имаше вина за победния гол на "Ботев" вчера, както и за допуснатия гол от центъра в Сливен, но и доста важни спасявания е правил. Като гледа човек головата ралзика, ще каже, че имаме доста добра защита, но в интерес на истината тя нерядко греши и може би точно чехът има заслуга само "Лудогорец" да имат по-малко допуснати голове от нас, тъй като само в двата мача с този тим и при гостуването на "Берое" Черни спаси сигурно общо 8-9 гола.
В центъра на защитата имаме достатъчно опции - като качество има какво да се желае, но мисля, че са на приемливо ниво. Трябват обаче крайни бранители, защото и Апата, и Фо-Поре не се справят - по един ляв и десен бек ще ни дойдат добре.
Задължително трябват опорни халфове - Ревсон и Хауърд разочароват, Янчев вече не е на постоянно ниво, а Дюлгеров като цяло е лимитиран откъм качества. Само Чочев се нрави, но и той не е съвсем постоянен. Нужен си е играч, който да бъде титуляр в центъра. За резерви що-годе стават и сега наличните, но честно казано няма смисъл да остават повече от трима от тях (Чочев 100% е единият).
Откъм офанзивни халфове (вътрешни и крила) сме добре според мен и може би дори не е нужно да се пипа каквото и да било, макар че ако Тони Силва подпише, малко множко стават играчите и ще е добре да напусне друг. От сегашните всички имат качества, но някои ги показват по-често от други, а Карачанаков след травмата така и не намира себе си.
За върха на атаката мисля, че станаха прекалено много играчи, след като Мартин Петров е ползван там. Долапчиев е любимец на феновете, но като оставим настрана тенденциозното отношение към чужденците, което забелязвам у много от вас, не мисля, че всъщност заслужава да играе повече от другите. И Кировски, и Морейра вършат доста работа, която обаче удобно не се забелязва от много хора. Морейра специално е доста подвижен играч и честно казано го виждам по-успешно да играе по-назад. (Между другото и Долапичев си го представям зад някой по-тежък нападател, а не самият той да е най-отпред.) Кировски взема страшно много високи топки, а и не се движи никак зле - увлича съперници, измъква се на чисти позиции, а понякога и сам помага за създаването на такива. Сидибе също във възхдуха е железен, добре пази и топката с тяло и я разпределя за съотборници. Проблем при всички тези играчи обаче е прекалено малкият брой голове. Специално Сидибе според мен и излиза прекалено рядко на чисти позиции. На теория би следвало да е най-класен от всичките ни нападатели, но реално не прави повече от другите, макар че играе по-често от тях. Най-вероятно и получава по-висока заплата от тях, така че ако ще се освобождава нападател, би следвало да е точно малиецът. Измежду Морейра и Кировски поне един може да остане, а ако останат и двамата, то най-добре Долапчиев да го преотстъпим.
Като ги говорим всички тези неща, все пак нека имаме предвид и че отборът не разполага със средства за особено класни футболисти, така че и да си останем със сегшаните, трябва да си ги подкрепяме - много от тях разочароват, но с освирквания и обиди няма как да ги мотивираме да покажат нещо повече.

Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...