"Какви бездушници, с малки сърчица - срам ме е от вас!"

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

samo_levski
Контакти:

Re: "Какви бездушници, с малки сърчица - срам ме е от вас!"

Мнениеот samo_levski » 19 ное 2013 16:09

Chivas написа:Според мен темата не е само за "великия червен фен" , а като цяло за феновете в България.. Оправдания винаги се намират, за да не се отиде на стадиона, а истината знаете ли каква е ? Много е проста - българите нямаме футболна култура, а България не е футболна държава! Да, всички харесваме спорта, всеки е специалист и го разбира много! Но нямаме футболна култура - вижте Южна Америка - бедни хора, но обичат и живеят с отборите си, стадионите са винаги претъпкани, а сезонните карти са продадени за години напред...

Там се играе футбол, тук не се играе футбол. Вземи виж некое дерби от средата на 90те, да видиш стадиона пълен по шевовете, даже няма и буферни зони. Мога да постна от онова 5:0 ама няма смисъл ся да провокирам червените тука, гледай видеото и обърни внимание на публиката. Виж и някое видеот от 60те, 70те, 80те, бедни като кучета хора, дето се бият за банани на нова година, стадионите пълни, 60к на мач от б група. Тогава се е играло футбол. Ся нивото е такова, че имаш достъп до най-високо качество футбол и като гледаш тия как не могат топката да си спрат и как 15тата минута не им стига въздух да се движат, как да ходиш да ги гледаш?

Chivas
Контакти:

Мнениеот Chivas » 19 ное 2013 16:16

samo_levski написа:
Chivas написа:Според мен темата не е само за "великия червен фен" , а като цяло за феновете в България.. Оправдания винаги се намират, за да не се отиде на стадиона, а истината знаете ли каква е ? Много е проста - българите нямаме футболна култура, а България не е футболна държава! Да, всички харесваме спорта, всеки е специалист и го разбира много! Но нямаме футболна култура - вижте Южна Америка - бедни хора, но обичат и живеят с отборите си, стадионите са винаги претъпкани, а сезонните карти са продадени за години напред...

Там се играе футбол, тук не се играе футбол. Вземи виж некое дерби от средата на 90те, да видиш стадиона пълен по шевовете, даже няма и буферни зони. Мога да постна от онова 5:0 ама няма смисъл ся да провокирам червените тука, гледай видеото и обърни внимание на публиката. Виж и някое видеот от 60те, 70те, 80те, бедни като кучета хора, дето се бият за банани на нова година, стадионите пълни, 60к на мач от б група. Тогава се е играло футбол. Ся нивото е такова, че имаш достъп до най-високо качество футбол и като гледаш тия как не могат топката да си спрат и как 15тата минута не им стига въздух да се движат, как да ходиш да ги гледаш?

Не е само в качеството на футбола проблема.. Проблемът е, че България вече не е футболна държава! Ако мислиш, че в Южна Америка, Англия, Германия, Мексико.. дори САЩ , стадионите са пълни само, когато има добър футбол грешиш мноооооого! Знаеш, че там стадионите са пълни дори, когато играят изпадащи отбори, дори и от долните дивизии..
Едно време в България си е било едно време, сега реалността е съвсем друга! 80% от хората предпочитат да отидат на чалга клуб вместо на футболен мач - какво ти говори това? Къде е футболната култура, къде е истинската любов към играта и отбора?
ЦСКА - На терена и в живота !!!

samo_levski
Контакти:

Мнениеот samo_levski » 19 ное 2013 16:33

Със сигурност има и други фактори, които влияят. Например ако се загледаш, ще видиш много стари хора и семейства по стадионите на държавите, които изброи. Заради прекалените буйства от двата сектора хората не си водят децата и по тоя начин се късе нишката. Повечето 16-18 годишни са на стадиона заради буйствата и привлечени от агитките, не заведени от бащите си. Старите хора не ходят пак заради тях. Скандирания от типа "селяни умрете" отказват голяма част от провинциалните фенове да ходят по мачовете, а когато мача е в провинцията, повечето хора не ходят да гледат Левски или ЦСКА пак заради тия идиоти, дето си правят засади по разни крайпътни заведения, замерят се с камани и бомби и тн...

Футболните форуми са много активни, в България има фенове на всякакви отбори извън страната, дори отбори като Евертън си имат общост, футбол се гледа от цяла Европа, когато играе националния отбор цялото семейство сяда да гледа мача, така че не съм съгласен, че България не е футболна нация,
просто много други фактори са отговорни за сегашното положение. Но ако нещата продължават в същия дух, то със сигурност ще се превърнем в не-футболна нация.

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 19 ное 2013 16:56

Берое срещу мафията написа:Не им ли омръзна на "червените" да бъдат залъгвани ту с и нвеститори от Англия, ту с Катарци, ту с Азиатци. Няма такова нещо. Всички тези хора биха инвестирали във футбол от Украйна (виж им стадионите), Русия (дори спечелиха домакинство на Олимпийски игри)...... Най доброто решение е да се спретне едно отборче от В група и да се положат здрави основи. Имам чувството че от ЦСКА си вярват на собствения маркетинг. А това са само думи. Дали извъднъж няма да се окаже че няма пари за заплати, за охрана на мачове и пр...?

Мали, като се тръгне от тая В групааа, стой та гледай после... Може би трябваше да оставят Берое без държавен спонсор, та да видим какво щеше да се получи?!

Потребителски аватар
Swarovski
Контакти:

Мнениеот Swarovski » 19 ное 2013 17:35

samo_levski написа:Със сигурност има и други фактори, които влияят. Например ако се загледаш, ще видиш много стари хора и семейства по стадионите на държавите, които изброи. Заради прекалените буйства от двата сектора хората не си водят децата и по тоя начин се късе нишката. Повечето 16-18 годишни са на стадиона заради буйствата и привлечени от агитките, не заведени от бащите си. Старите хора не ходят пак заради тях. Скандирания от типа "селяни умрете" отказват голяма част от провинциалните фенове да ходят по мачовете, а когато мача е в провинцията, повечето хора не ходят да гледат Левски или ЦСКА пак заради тия идиоти, дето си правят засади по разни крайпътни заведения, замерят се с камани и бомби и тн...

Футболните форуми са много активни, в България има фенове на всякакви отбори извън страната, дори отбори като Евертън си имат общост, футбол се гледа от цяла Европа, когато играе националния отбор цялото семейство сяда да гледа мача, така че не съм съгласен, че България не е футболна нация,
просто много други фактори са отговорни за сегашното положение. Но ако нещата продължават в същия дух, то със сигурност ще се превърнем в не-футболна нация.

Толкова си прав, че...
Скандиранията срещу противника са толкова грозно, че на моменти ми идва да си тръгна! Как да заведеш детето си на мач, като половината песни са само к*рове, умираници и какво ли още не! Как да отидат дядо, баща, син на мача в събота, като трябва да минеш през някакви орки?! Липсват толкова много елементарни неща от място да си паркираш колата до място където, с извинение, да 'пуснеш една вода'! Отиваш на мач и те преджобват като престъпник. Познавам толкова хора с голяма любов към футбола, които не ходят на мач заради мизерията. Дори тези 10-15 хиляди на мачовете в този момент са зверски максимум!
Автора на статията е твърде критичен, предвид и ситуацията в държавата. Едно време е било друго, наистина друго, хората са били гладни за такива събития, сега за една средна сума пари съвсем спокойно можеш да присъстваш на мач от най- високо ниво, на легендарен стадион, с уникални футболисти!
Пък и как да се напълни стадиона, като двата отбора реално се борят за място в ЕКТ? Играем слабо, пълно е с незнайни чужденци, няма звезди, красивите изпълнения липсват, класата е дума със забравено значение! Кой луд ще заведе баща си и сина си, ще даде 30 лв., за да отиде на стадион развалина, да гледа футболисти, които само се интересуват от заплатата си... Бездушниците не сме феновете, а ръководителите и футболистите!
Изображение

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 19 ное 2013 17:44

Защо червените и сините фенове се смятат за велики , може би е генетична грешка получена при създаването им в БАН .

abahta
Контакти:

Мнениеот abahta » 19 ное 2013 19:12

UltraBlue написа:
ЦСКА СОФИЯ 1948 написа:
milanov69 написа:Не тъжи толкова за "великият ,червен фен", защото такова животно няма ! Червен ..да , но чак пък велик !!!! И се успокойте, скоро пак ще си режете гредите !

Поне режем нашите греди,на нашия стадион зарди нашите играчи.Имаме мнение и го отстояваме.Не ходим да чупим и трошим чужди зали и да драскаме по тях.Не влизаме да се снимаме за ФБ посред нощ на чуждите стадиони или да причакваме хората по безнзиностанции и ресторанти,и после да си правим хореографията с това.Сега вдяваш ли,а измет???

Това мнение е доста смешно... почти всичко от гореизброеното е правено от "великият червен фен" ;)

Ходи да събличаш футболистите и не ни занимавай със себе си :!:
Стенли ти можеш....

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 19 ное 2013 20:00

А най -истинския проблем за отлива на публиката е слабия футбол , уговорените мачове и не на последно място това,че всеки ден можеш да гледаш, между 2 и5 мача и то качествени :idea: :!: България беше футболна нация,но вече не е ,наред с икономиката и държавността, се срина и опорочи и всичко останало!Сега някой колеги пишат, че на реванша с „Левски“,щяло да има малко хора,щото щяло да е студено и мача да е през работно време ;) Преди години за такова извинение не можеше и да си помислиш-бягахме си от училище и от работа като пичове, не зависимо какво е времето навън-дъжд ,сняг ,пек и то за най-обикновени мачове,не само за дербита и международни мачове :!: С времето обаче започнаха да намаляват футболните „магьосници“(във всеки отбор имаше поне един- двама такива :!: ), за да изчезнат всички до един в наши дни :idea: Така че не се чудете защо няма хора по стадионите!
Последна промяна от Red joker на 19 ное 2013 20:49, променено общо 1 път.
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

angelofdeath
Контакти:

Мнениеот angelofdeath » 19 ное 2013 20:47

Преди години във всеки отбор имаше поне по-един играч, заради който хората ходеха на стадиона. В повечето случаи местен любимец, който си оставаше докрай верен на клуба си. Тогава, когато аз станах от ЦСКА, отбора ни беше страховит. Знаех всички играчи, заедно с резервите. Бягахме от училище дори за приятелските мачове. Ходехме на стадиона часове по-рано, защото преди основната среща играеха младежите. Сега няма идоли, няма ги майсторите, които да запалят сърцето на децата.

валкареджио
Контакти:

Мнениеот валкареджио » 19 ное 2013 23:16

ЦСКА СОФИЯ 1948 написа:
milanov69 написа:Не тъжи толкова за "великият ,червен фен", защото такова животно няма ! Червен ..да , но чак пък велик !!!! И се успокойте, скоро пак ще си режете гредите !

Поне режем нашите греди,на нашия стадион зарди нашите играчи.Имаме мнение и го отстояваме.Не ходим да чупим и трошим чужди зали и да драскаме по тях.Не влизаме да се снимаме за ФБ посред нощ на чуждите стадиони или да причакваме хората по безнзиностанции и ресторанти,и после да си правим хореографията с това.Сега вдяваш ли,а измет???

и не чакате автобусите по спирките да биете обикновенните граждани.
не влизате в "моловете" и който не е от цесекату яде бой.
сега разбра ли кой е измет?

Върни се в “ЦСКА”