Hrabar написа:В темата за мача на Лудогорец и концерта на Роджър Уотърс ми направи впечатление, че имаше, явно по-млади форумци, които не бяха чували за Пинк Флойд, нито за Роджър Уотърс или песента им „Стената”(The Wall).
Но това, което истински ме потресе бяха днешните излияния на Томислав Русев. Този човек правеше директни внушения как на концерта на Роджър Уотърс щели да хвърчат „сърпове, чукове, петолъчки” и да се събаря „комунистическата стена”. Невероятно въпиюща липса на музикална култура, подправена с откровени манипулации. Ще напиша на две на три за да знаят по-младите, кой е Роджър Уотърс и коя е тази пуста СТЕНА, която в мозъците на пишман „анти-комунистите” като Томислав Русев още не е паднала.
Какво няма да видите: Няма да видите хвърчащи сърпове, чукове и петолъчки.
Защо Томислав Русев ги говори тези простотии? Вероятно защото е необразован, незапознат, не владее английски език и има огромна СТЕНА в съзнанието си. Защото Русев е жертва на тежка пропаганда. Време е Русев да срути собствената си СТЕНА.........
"Появиха се някои коментари в интернет за шоуто The Wall в Белгия, на които чувствам, че трябва да отговоря. Бих могъл да пренебрегна подобни атаки, но обвиненията на равин Купър са толкова диви и фанатизирани, че изискват отговор", започва Уотърс и продължава: "Скъпи Ейбрахам Купър, смятам, че вашият изблик е провокаторски и безполезен, и бих предположил, че той само може да попречи на напредъка към мир и разбирателство между хората. Също така за мен лично е изключително обидно, че ме обвинявате, че съм "антисемит", че мразя евреите и че съм "нацистки симпатизант." Искам да отбележа три конкретни неща. Първо употребата ви на прилагателното "антисемит". Искам да ви припомня съобщението на Американската Лига срещу клеветата (Anti-Defamation League - ADL), чиято цел е да защитава еврейския народ и юдаизма от атаки. Лигата наскоро се произнесе: "Въпреки че ние искаме господин Уотърс да избягва използването на звездата на Давид, все пак смятаме, че в това няма антисемитски умисъл."
Трябва да отбележа и това, че в шоуто се използват още разпятие, полумесец и звезда, сърп и чук, логото на петролната компания "Шел", подписът на "Макдоналдс", знакът за долара и логото на "Мерцедес". Второто обвинение - че мразя евреите. Имам много близки приятели евреи, за един от които е интересно, че е племенник на покойния Симон Визентал (известният "Ловецът на нацисти"). Горд съм с тази връзка. Симон беше велик човек. Също така имам двама внуци, които обичам повече от живота си. Тяхната майка, моята снаха, е еврейка, така че те са евреи."
Роджър Уотърс във Facebook
http://www.standartnews.com/lifestyle-s ... 99264.html Томислав Русев е достатъчно интелигентен, образован и информиран, но същото едва ли може да са каже за теб...

Както е казал дядо Вазов в едно свое стихотворение: "Чети, дърварче...".