Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Отпада законът за тютюнопушенето
БРАВО !!! Не че ми пука, аз почти непуша а имам и ел цигарка ама мразя някой да ми забранява сега нарочно ще си пафкам сред непушачи, много ми е гот като се дразнят
joring написа:Аз фалирало заведение не съм видял от както е влязъл закона в сила.
Отмяната на закона няма нищо общо със заведенията, а с лобито на тютюнопроизводителите, единствените печеливши да се пуши по много и навсякъде са те.
Значи не ходиш по много зааведения. Факт е, че повечето все още оцеляват на пазара, а ранното затопляне им даде глътка въздух. Но е факт и че голяма част от заведенията намалиха персонала си, поради свития обород. Друг е въпроса, дали невъзможността да се пуши в заведенията е единствената причина за спад в оборотите. Сигурен съм, че обедняването също има ключова роля в това, но и тютюнопушенето не е за пренебрегване.
Законът за тютюнопушенето на обществени места в България отпадна! Решението бе гласувано от парламента по-рано днес, народните представители бяха единодушни наредбата да отпадне.
Нещо съмнително звучи това "единодушни". Дали е истина тази новина?
milanov69 написа:Започнаха с простотиите ! То едно хубаво нещо имаше , а те го премахват ! Само алкохолици и тютюнджии в тая скапана държава !

didayyord написа:Значи не ходиш по много зааведения.
Хех, ти ако ходеше, щеше да знаеш колко се спазва и сега действащият закон.
Believe in better
[offtopic]Най-много мразя расизма и циганите
[/offtopic]

- we are the champions
- Контакти:
Между другото тука ... в заведенията този закон много не се ебаваше ...а за дискотеките няма да коментирам там на всички е ясно ,че такъв закон няма как да бъде изпълнен !
- ralimavridov
- Контакти:
Че то досега спазваше ли се?Всички си пушеха постоянно.В България законите са само на хартия.Който иска да се пуши да пуши,който не,да се евтаназира.Аз не пуша от 5 години и се радвам за което.Ходя в заведения,които могат да ми предложат нормална среда за да похарча 40,50 лв за вечеря,а не някой на една салатка с ракийка да ми изпуши 1 кутия цигари в лицето.

Отлично! Това е дискриминационен закон, който бе приет без нужното обществено обсъждане. В крайна сметка непушачите никой не ги кара насила да влизат в заведения, където се пуши. Аз също не ходя в такива, когато съм с децата си.
Не е случаен фактът, че в Хърватия забраната отпадна. През есента на миналата година в Швейцария (където огромната част от населението не пуши) на референдум 67 % се обявиха против подобна забрана, защото я приемат за излишно ограничение на гражданските свободи. Вярно е, че ние не можем да се мерим с шестстотингодишна демокрация като Швейцария - преди това там се обявиха и срещу намаляването на данъците...
Накратко - за всяко нещо трябва да се стремим да разсъждаваме принципно, а не според конкретния си моментен интерес.
P.S. Понастоящем съм непушач.
Не е случаен фактът, че в Хърватия забраната отпадна. През есента на миналата година в Швейцария (където огромната част от населението не пуши) на референдум 67 % се обявиха против подобна забрана, защото я приемат за излишно ограничение на гражданските свободи. Вярно е, че ние не можем да се мерим с шестстотингодишна демокрация като Швейцария - преди това там се обявиха и срещу намаляването на данъците...
Накратко - за всяко нещо трябва да се стремим да разсъждаваме принципно, а не според конкретния си моментен интерес.
P.S. Понастоящем съм непушач.
Сега ако махнат и закона за целогодишните фарове ще е идеално.
Виктор 1914 написа:Веднага ти казвам една верига заведения, на които работата им намаля драстично с влизането на този закон - заведенията са "Дивака" в София.
Явно са едни от малкото които са направили нужните вложения, но все пак не са фалирали. Като цяло аз не съм привърженик на пълната забрана, но пък съм твърдо ЗА по-завишен контрол.
Believe in better
[/offtopic]