Неофит е новият патриарх на Българската православна църква

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

orlando7
Контакти:

Re: Неофит е новият патриарх на Българската православна църква

Мнениеот orlando7 » 24 фев 2013 20:59

Обичам Левски написа:Дядо Неофит беше русенски митриполия и цяло Русе много го обичаше,защото той е много добър и скромен човек.

Дай Боже да е истина!

dozo
Контакти:

Мнениеот dozo » 24 фев 2013 21:06

"Православието е масово разпространено в Беларус, България, Гърция, Грузия, Етиопия, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, и Украйна". Ха честито - не виждам какви очаквания трябва да имаме...

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 24 фев 2013 21:13

dozo написа:"Православието е масово разпространено в Беларус, България, Гърция, Грузия, Етиопия, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, и Украйна". Ха честито - не виждам какви очаквания трябва да имаме...

Също така в Палестина, Сирия, Египет и други източни страни, макар и не чак толкова масово.
А ти наясно ли си какво е Източното Православие и защо е наречено така, къде трябва да е разпространено то, вероятно в Западна Европа. И какви очаквания би трябвало да имаме към него, какви точно са твоите очаквания?

dozo
Контакти:

Мнениеот dozo » 24 фев 2013 21:22

А на тебе ясно ли ти е брато, че всички митрополити - с изключение на ловчанския(когото не избраха между впрочем) - са били доносници в ДС? Случайно да ти прави впечатление, че няма нито една, ама нито една православна държава, която да е читава? Значи има нещо много, ама много сбъркано в православието - неоправдана гордост, високомерна надменност, лицемерие - всичко това което Библията отрича. И някаква трагикомична ритуалност - на която станахме свидетели днес. Ами кажи ми, как да им повярва на такива смешници човек, че могат да го водят в правия път?...

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 24 фев 2013 21:23

v.r.s. написа:
dozo написа:"Православието е масово разпространено в Беларус, България, Гърция, Грузия, Етиопия, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, и Украйна". Ха честито - не виждам какви очаквания трябва да имаме...

Също така в Палестина, Сирия, Египет и други източни страни, макар и не чак толкова масово.
А ти наясно ли си какво е Източното Православие и защо е наречено така, къде трябва да е разпространено то, вероятно в Западна Европа. И какви очаквания би трябвало да имаме към него, какви точно са твоите очаквания?

Извинявам се ,че се намесвам , термин Източно Православие няма.Той е насаждан от определени хора,нямащи нищо общо с Българската Православна Църква.
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 24 фев 2013 21:28

Само на мен ли ми направи впечатление как беше обявено името на новия патриарх?
Да не би да се намирахме на обявяването на печелившия от Биг Брадър?

Не-о-фиииит!
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

dozo
Контакти:

Мнениеот dozo » 24 фев 2013 21:32

Съжалявам мочета. Може да не изглеждам патриот, но има твърде малко неща, с които да се гордея, че съм българин и православието не е сред тях... Най вероятно ще ме баннат, но нали знаете - щтрауса си завира главата в пясъка, ама гъзъ му стърчи отвън...

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 24 фев 2013 21:42

mistreated написа:Само на мен ли ми направи впечатление как беше обявено името на новия патриарх?
Да не би да се намирахме на обявяването на печелившия от Биг Брадър?

Не-о-фиииит!

Не се притеснявай.Не само на теб.

Шоуто трябва да продължи
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 24 фев 2013 21:43

dozo написа:А на тебе ясно ли ти е брато, че всички митрополити - с изключение на ловчанския(когото не избраха между впрочем) - са били доносници в ДС? Случайно да ти прави впечатление, че няма нито една, ама нито една православна държава, която да е читава? Значи има нещо много, ама много сбъркано в православието - неоправдана гордост, високомерна надменност, лицемерие - всичко това което Библията отрича. И някаква трагикомична ритуалност - на която станахме свидетели днес. Ами кажи ми, как да им повярва на такива смешници човек, че могат да го водят в правия път?...

Ти безбожник ли си?
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

dozo
Контакти:

Мнениеот dozo » 24 фев 2013 21:49

Не, не съм безбожник и точно затова ми е мъчно. Ако бях безбожник щеше да ми все едно. Но смятам, че вярата не е цирк, не е шоу, не е смешка и е много, много далече от комунизма... А точно това виждам - за съжаление - в българското православие.

Върни се в “Архив”