Мисля, че реагирате малко първосигнално и не мислите в по-далечен план.

Знаете ли колко струва един затворник на държавата за период от 1 месец - около 800 лева. А че един надзирател получава само около 700 лева. Е хайде представете си колко ще струва на всички нас данъкоплатците 1 такъв човек да лежи доживот, ако е сравнително млад, да кажем на 40 години.
Не казвам, че е правилно да се махне това наказание, в никакъв случай. Просто не бива да мислим с желание за мъст и винаги да искаме да накажем извършителя колко се може по-жестоко. Защото така нищо не постигаме - само го озлобяваме, той седи в затвора дълго време, контактува с други престъпници, става асоциален и след определен период време мисленето му става изцяло криминално и просто той не може да вирее в нормална среда. Гледали сте "Изкуплението Шоушенк", знаете как е

Защо мислите в Норвегия онзи урод Брайвик получи толкова леко за нас наказание, което същевременно е най-тежкото възможно там.

И аз се чудих, и аз се маех, но така работят там, там искат не толкова да накажат, колкото да превъзпитат и да окажат въздействие на правонарушителя, за да няма рецидив.
Трябва веднъж завинаги да се разбере, че не може за кокошкарски престъпления винаги да се иска най-тежкото наказание, затвор и т.н., защото всеки затворник струва адски много пари на държавата. Не може да се иска и смъртно наказание, при условие, че в цяла Европа такова има само в Беларус.

Как е в така наречените "бели" държави ? Наказанията не са сурови, но ги има и се прилагат винаги, тоест правоохранителните органи работят и не са корумпирани както тук. Всеки потенциален престъпник преди да извърши нещо се замисля и знае, че ако бъде хванат, едва ли ще му се размине. Тоест има страх от закона, няма чувство за безнаказаност, както тук ... Защото тук знаеш, че и да изтрепеш с тъп нож цяла детска градина, ако имаш пари и връзки, ще те пуснат условно. Това ни е проблемът тук, а не какви наказания имаме