Паметни мигове в историята на Левски и спомени от тях
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
-
- Контакти:
Re: Паметни мигове в историята на Левски и спомени от тях
Първият мач на Левски, който помня, че съм гледал по телевизията беше 2002 г. реванша срещу Щурм Грац. В редовното време 1:0 за нас и после след дузпи ни отстраниха със 7:8 ако не се лъжа...Иначе първото ми ходене на мач на Левски е малко по-късно - през 2006 г. (тогава бях на 8)... бихме 2:0 Локо Сф на "Надежда"...с 2 гола на Домо 

- Der Schmarotzer
- Контакти:
Мачът на ЛЕВСКИ с Аякс, когато счупиха крака на кумира на тогавашните деца - Павката Панов. Голът на Антон Милков, Бог да го прости, срещу Милан. Голът на Кайзера срещу Рейнджърс, мачовете и победите срещу краснопьорите - 7:1, 5:0.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!
Моят първи мач е с Черно море 5-1 на ст."Васил Левски" през септември 1993г., бях в пети клас тогава. Уникален гол на Хубчев тръгна от нашата половина и с двойни подавания стигна до вратата на противника и вкара.
- Daniel Levski
- Контакти:
Много се радвам,че има толкова много млади привърженици на ЛЕВСКИ. Един от първите мачове които съм ходил и си спомням, бях на 6 години за ЕКТ победата над Рейпас с 12 на 2, а също така мача с Аякс 2на1
- Captain Stottlemeyer
Аз не съм толкова млад (освен по душа) привърженик на "Левски".
Първият мач на "сините" (тогава те играха в жълто и червено), на който ме заведе баща ми, е "Левски" - "Берое" (2:2) през есента на 1962 г. на стадион "Васил Левски" (тогава стадион "Георги Аспарухов" още не беше построен). Никога няма да забравя мача с ЦСКА през 1968 г. (7:2) и отстраняването на "Аякс" (5:3 с дузпи) през 1975 г. (тогава бях на стадиона).

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- Син до гроб
- Контакти:
Captain Stottlemeyer написа:Аз не съм толкова млад (освен по душа) привърженик на "Левски".Първият мач на "сините" (тогава те играха в жълто и червено), на който ме заведе баща ми, е "Левски" - "Берое" (2:2) през есента на 1962 г. на стадион "Васил Левски" (тогава стадион "Георги Аспарухов" още не беше построен). Никога няма да забравя мача с ЦСКА през 1968 г. (7:2) и отстраняването на "Аякс" (5:3 с дузпи) през 1975 г. (тогава бях на стадиона).
![]()
![]()
Щастливец си ти....

Децата в игрите за Левски мечтаят,за славния Левски -футболен тим.И старците шапките даже си свалят пред славния Левски-НЕПОБЕДИМ!
Евала бе Джони Деп,направи ли допинг тест ? http://www.youtube.com/watch?v=Ef-ibHWzTJ8 Поздрав за сиропираните !
Евала бе Джони Деп,направи ли допинг тест ? http://www.youtube.com/watch?v=Ef-ibHWzTJ8 Поздрав за сиропираните !
Моят първи мач на живо беше една предсезонна контрола срещу Спартак Пл - 4:0 през 94-та, която се игра на В.Левски пред има-няма 20000 души. Първото ми дерби беше на следващата година - мач за купата на профилигата в сектор Б на разнебитения Г.Аспарухов, където победихме с 2:0. Тогава ме заведе покойният ми дядо, лека му пръст, който беше заклет цска-р. Пак той ме заведе и на първия ми мач от евротурнрите - злополучното 1:1 със Слован Братислава през 97-ма. Това, разбира се, не са паметни за отбора мачове, но лично за мен са такива. Годините след титлата от сезон 94/95 бяха доста трудни за отбора и именно публиката, част от която вече бях и аз, беше факторът, който поддържаше реномето на Левски като отбор номер 1 у нас.
Първият международен мач--1981 Септемви месец 2-1 с Динамо Букурещ под един проливен дъжд, токов удар, тогава малко не ни достигна да им лепнем 3 и да се стигне до продължения.
След това като ученик ходех и на Герена и на Раковски.
Паметни мачове с чорбата пак дъжд 4-1 1994-95 сезон, на националния ... гледах го с един стар чорбар двамата свити под едно яке..след третият гол се преместих, че ми стана неудобно.
Помня мачовете с Рейнджърс и Вердер, с Публикум началото на европохода...
Но моментите, които винаги ще помня
1. Кървавият гол на Гонзо
2. Голът на Кайзера срещу Рейнджърс
3. Бижуто на Йовов
След това като ученик ходех и на Герена и на Раковски.
Паметни мачове с чорбата пак дъжд 4-1 1994-95 сезон, на националния ... гледах го с един стар чорбар двамата свити под едно яке..след третият гол се преместих, че ми стана неудобно.
Помня мачовете с Рейнджърс и Вердер, с Публикум началото на европохода...
Но моментите, които винаги ще помня
1. Кървавият гол на Гонзо
2. Голът на Кайзера срещу Рейнджърс
3. Бижуто на Йовов
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.
14.04.1990 / Ботев Вр. - Левски 2:2
България има природни богатства,
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
Айде и аз да споделя за моят първи мач. Беше през лятото на 1989г. в мач от 1 кръг на първенството срещу Черноморец. Победихме с 5:1. Тогава бях на 12 г. и отидох на този мач сам и така на всеки следващ до ден днешен. Сигурно не са повече от 20 домакинските мачове на Левски които съм пропуснал от тогава до сега и винаги когато съм пропускал мач е било поради невъзможност, а не поради нежелание.